Jumaat, 7 Januari 2011

Perintah Mengadap

geram aku pg td ngan makcik cino ni
boss dtg kat kami (staff 3 org je)
then explain company nak buat 1 projek training program sbb training tu
dpt sambutan yg mengalakan
so boss explain la..sekian2 ko keje part mn..ko buat ape
nak2 boss kata aku just buat design iklan je..nak anto kat client
yg lain2 just get from other staff...
bila boss dah explain..then cau
makcik cino ni lak suh aku lak buat detail2 tu letak dlm trg tu..aku
pun ckp le..eh eh no no no..this part i tak buat...i just get information
dr u..then baru i design how to make iklan yg vogue ke ape ke..
makcik cino ni nak gak suh aku buat..aku pun argue lg..last2 dia g bitau
kt bos kot..sbb bos pggey we all msok diskus lg

bos pun explain lg sekali..kali ni jelas boss kata elly...u get all information
from this lady (cino tu lah) then u creat one good excellence advertisement to send
all the clients...haaa jeles kan aku x pyh ssh2 nak cari information2 segala bagai
aku just creat satu iklan yg masyuk sj...deko2 gitu la gayanye...apahal lak aku
yg kena wat isi cerita dlm tu betul x? sbb bkn aku yg buat marketing...gerammmmmm taw td
smpi boss pggey aku kali 3..sbb dia x puas hati npk aku x syok dlm diskusi td..

so bos tya aku..why ur face look unhappy...aku pun story lah sekian2..pas2 dah
terstory psl aku x tahan ngan makcik cino ni...aku bitau b4 ni bolehlah dia suh itu ini
aku ikut jek..pas makcik melayu tu benti..aku nekad..kali ni no buli2 aku lg..aku kena
defend diri sndiri..asik nak ikut arahan dia jek...mn boleh..kdg2 keje dia pas kt aku..huhuhu
then bila tya semua x tahu even dah 16 thn keje sini...leh tya..elly cam mn nk on this aircond dlm kelas tu...bongok x soklan tu

skrg org baru tu pun kena tempias ngan ngan makcik cino tu..asik kena buli
aku suh dia g jpe boss lg baik..kang2 ni lg teruk mcm terjadi kt mcik melayu tu...stress
terpekik terlolong kt ofis ni hahahahaha

so bos kata if u not comfartable at all just see me
yelah tu...dia kata u tgh preggy so aiii xmo u stress..baik ke ni hahahaha