Jumaat, 28 Januari 2011

Jom Baca ABC

sejak thn ni aku dh start ajo danish bc ABC...123 (BM BI) dia dah pandai...ni adalah persediaan awal sbb thn dpn dia nak msok tadika..so easy for him nti..xde lah cikgu tya dia x tau kan...hehehe

tp aku bkn sorg yg penyabar...kdg2 tu tensen n hangin gak aku bila danish cepat lupa n x dpt tangkap huruf2 tu...kalo x dpt kena cubit..tarik tinge...hahahaha...kdg2 smpi danish ngis dibuek oleh aku...sib bek la aku x jd cikgu

antara ayat2 yg sllu aku kuo kalo danish lupa..n selagi x dpt satu huruf aku akan kata

1) tido luo umah
2) mama bakar beskal abg
3) mama buang selipar spider abg
4) jgn tido ngan mama
5) msok api neraka
6) mama potong kote abg

kijam x aku????hahahahaha

time bc ni pun ada timing dia..ms org lain xde umah even od pun..sbb dia xmo belajar..tu pasal aku ajo dia time xde org...od g keje shift mlm..so mmg sng nak ajo danish..xde sape2 pun kaco...dia pun dpt fhm tanpa ada gangguan :)

alhamdulilah smpi rini danish dh pndi A-H...xpelah pelan2 ajo...kdg2 dia lak ngajo aku kahhhhhhh...selagi x dpt bc huruf2 tu aku x bg tido..sok pg tya lg..alhamdulilah dia igt...kena sllu beringat kt danish ni...takut lupa..

danish ni x leh ngajo lemah lembut...satg naik kapla..kena garang skit

danish sdg baca ABC

see the hanger..tu pun kena gak sedas dua...time dia lupa hahahaha
pas kena tu baru dia pandai...kehkehkeh

mlm td baru pndai smpi H

bila suh ulang ABC lg...mula lupa..dia kata..mama..ape eh...ermmmmm...ha cepatlah baru je baca td dah lupa ke...alorrrrrrrr mama ape eh...kena sedas 2 hanger hahahaha...pas2 barulah nak igt..bila dah tau tu aku kata...ha pandai pun..sayang abggggg...terus peluk aku..abg pandai kan mama...yelahhh pandaiiiiii...ha bc lg...aik lupa lg..kena lg..cam tu lah kami 2 beranak..hakhakhakkk

123 (BM BI) dah pandai..cuma nk bg dia igt mana 1 mana 2..so far hat ni dia ok

pas dia dpt tu...aku tya kt danish
mama marah abg..nak bg abg pndai tau...abg marah x kt mama?adanish jwb...x...xde pung...abg nak g skolah bc abc...
abg sayang mama x..sayang mama...sejuk ati dgor :)

nota bijik: CD ABC..komputer ABC mcm2 lah ado je kt umah tu..tp dia xmo ikut
bila kasi belajar mcm ni baru dia ikut n faham