Khamis, 30 Disember 2010

Yahoooooooooooo Cuti 4 Hari

td bila tgk dlm FB..semua pakat kata seronok dpt cuti esok sbb Msia menang bola smlm
tp hatiku x gumbira cam yg lelain..sbb ofis aku ni pelik skit
bab2 kalo cuti cam gini mmg susah nk dpt..so mood pun td pg sgt2 down

nak distorykn td...kami 3 org yg kamcing ni mmg teruja nk cuti esok..jenuh gak ler
suh HR ni tepon bos..tya is ok ke that we all cuti esok...aku dgr dia ckp dlm tepon
ok with u...but need to call labour law x?adoiiiiiiiiii spoil la makcik cino ni...xyah lah ckp pape...ni kang dh jd satu hal lak nak tepon..kt situ dah berbunga2 nak holiday esok nye..
so ntah cm mn...call labour law..labour law kata just refer to newspapers if its holiday..its holiday lor..wahhhhhhhhhhh seronok sgt..boss pun kata OK..so semua sgt hepi

dah lah ari isnin mmg aku cuti...gempak abis lah cuti 4 hari bestnyeeeeeeeee
x sabar menunggu ms berlalu pantas ari ni..hehehe

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU N HEPI HOLIDAY AHAKS

Asyura

korg suka mkn yg mn satu...bubur asyura or bengkang asyura
aku mn2 pun ok..tp xdelah layan sgt mkn pung...mkn gitu2 jek

smlm balik keje..lapar lak...smpi umah bukak tudung salji tgk2 ada sebekas bubur asyura
terus amek skit jek...sbb dah lapar sgt pung...

tup2 mil baru balik ntah dr mn..terus pggey aku kata kt bwh dapur tu ada bubur asyura..surau bagi...(akainya dah sapu skit td)...tp g sambung lak lg mkn...hehehehe....

kelmarin dulu jiran sbelah lak bg bengkang asyura pulak...x bape nk mkn tp bila letak dlm esbok jd sedap lak..dan smlm jugak tgk lah dlm esbok ada lg...terus ngap..hahahaha..lapar aje aku ni..
kalo org penang sllu msk bubur asyura..kalo belah2 utaqha kedah2 tu aku rs depa lebih suka buat bengkang...tp apa yg penting perut kenyang petang balik keje tu ahaks

bubur asyura

bengkang asyura

Rabu, 29 Disember 2010

Ada Sesuatu Utk Kamoo..Tgu ye

A'ah Specel Utk Kamoooo
In progress..ahaks

Selasa, 28 Disember 2010

Seketika Di Situ

Mekdi KFC Pizza adalah tmpt yg pasti jd feveret sape2 kan...nape eh fast2 food cam gini semuanye enak2 belaka..hahaha..

smlm sempat g terjah mekdi..kebetulan ada nak beli barang skit kt Jusco..mekdi n kfc mmg feveret danish...pantang npk 2 tmpt ni sure teruja terlompat2..beli eskem pun dah ok katanya hahaha..

igt lg ms tu kami betul2 tgh sengkek gulp...belikan danish eskem mekdi..arwen lak keriau nak jugak...dlm poket dok ada RM1 jek..lg 20sen...boooolai..ahaks...so kami g selongkar dlm kete mn tau kot2 ada tercicir duit syiling..nasib baik menyebelahi arwen..dpt gak duit 20sen tu..hehehe ngan muka hepi arwen dpt mkn jugak eskem mekdi..sian sggh kami bila teringat kembali...

prosperiti jd dinner kami
kegilaan kami sekeluarga hahaha

wajib ada ok

ms ni arwen tgh dok teran berak..b4 tu dh kata kt aku..mama nak eyak..alamak arwen eyak dulu dlm pampers eh..x smpt la (alasan malas hehehe)

nugget jd pilihan beliau

ni lak ms terjah KR..kucar kacir sekejap sbb 2 beradik ni wat show hahaha sempat snap yg ni jek

ewahhhh cik arwen posing cantekkk sekali ngeeee

Dapat Beskal Baru...

smlm balik dr kpg terus terjah kedai beskal kt bayan lepas...x sabo2 lak kami nak belikn beskal tuk budak2 ni...sian pulak dah lama nak beli tp tgu kemampuan yg melampau tuk beli dua bijik sekali...tambah2 danish..baru skrg nak merasa nek beskal...sgt2 seronok bila dua2 hepi bila dpt beskal masing2...

yg paling xcited danishlah...smpi nak g tesco pun suh bw beskal dia sekali hahaha...tiap kali g tesco kan dia mtk belikan otomen..tp dh pesan kt danish...no no otomen..mama abah dah belikan beskan..otomen ke robot ke mainan ke xde dah ok...nk beli..nti mama buang beskal...danish kata...mama abg xmo mainan xmo otomen...taw...abg nak beskal je..abg nk g sekolah nek beskal...hahaha gud2 boy...

kt kedai beskal..dua2 teruja dpt beskal baru

ni arwen punya...siap dah booking awal2 beskal ni ahahaha

pink kaler ok


mama jom balik...danish kata..hehehe

Jumaat, 24 Disember 2010

Beli Gak Natang Ni

dr dulu lg aku ngan od nak beli natang hard disc ni...tp tu lah pitih non ado..
mende ni sgt2 penting OK..sbb b4 ni apa segala gambar2 aku simpan dlm lappy jek..if let say lah lappy tiba2 rosak ke ape ke...surelah segala mak nenek gambar dlm tu sure lah x leh nak tgk dah...aje giler...gambar2 danish n arwen ms kecik semua dok ada dlm tu...tu psl mende ni sgt2 penting...xdelah berat sgt lappy aku tu...jenuh kau dr tahun 2007 pya gambar smpi skrg dok dlm tu

so smlm od bw balik hard disc baru beli dr kilang dia..murah skit..500GB...fuh lega..so adalah backup nti...


Balikkkk Kampunggggggg

hoyeaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mggu ni cuti 3 hari...sabtu-isnin..syoknyeeerrrr
kebetulan od pun cuti sekali..sgt2 hepi
dah lm x balik kpg..so kebetulan laki bini cuti sm..giler lm x balik since kenduri adek aku bln 6 ritu...wahwahwahh cam la kpg aku tu jauh sgt...
x smpi 2 jam pun..kahkahkahkahhh...
cam mn nk balik laki bini cuti x sm..tp last ritu dpt jpe mak ms adik ipar kawin
bln lepas...haaaaa kau bergosip x hengat ms tu..mcm2 mak ngan aku cite bertepuk tampo gelak ketawa..smpi mak nk mkn pun x dpt..miahahahaha

so aku balik mayb lepas g kenduri kawin sabtu ni..igtkan nk balik rini lepas waktu kerja terus berdesup...tp dah ada jemputan kawin sedara kt sini..so kena pi yg wajib dulu la kan...
dan ape yg ada dlm kapla aku skrg ialah nk mkn roti canai abg aku ngan murtabak double trouble kt pasar mlm tu...dilises OK hakhakhak

sllu aku x ckp kt mak aku nak balik..tp mak dh pesan lenkali balik bgtau xde lah mak kelam kabut..hahahaha..suka ati lah nk bgtau ke x..x surprise lah gitu...
dr dulu lg ms studi aku sllu balik x bgtau..tup2 dh ada blkg mak...
yo yo yo mak wasup2..npk mulut mak dok bising2 dlm kedai (mak bkk kedai mkn) hehehehe

tiba2 teringat lak ms studi dulu...sem break jek balik kpg nek moto slma 2 jam..keras vontot OK
dan adalah mamat2 moto yg x abis2 ngorat aku..kahkahkahhh

oklah sapa2 yg beragama Kristian..Selamat Menyambut Hari Krismas ok n Happy Holiday...hohoho


Khamis, 23 Disember 2010

Ann AMERIKA NEXT TOP MODEL cycle 15

korg tgk x rancangan Amerika Next Top Model cycle 15...aku mmg suka tgk ANTM ni..kali ni aku rs mmg best...sbb byk jugak yg rupa mcm model...ritu aku terlepas tgk..geram pun ada..sbb aku x igt hari/pukul bape ANTM ni start..tp smlm dpt gak tgk..so dah set ANTM ni setiap hari rabu jam 9mlm..yiharrrr..aku tau akan rancangan ni akan berulang..tp x tentu.. lgpun aku x tau bila rancangan ni nak diulangtayangkn..

kali ni aku sgt2 teruja tgk Ann...mmg high fashion muka dia..tp kalo tgk dia mula2 masok ANTM ni sure x caya dia adalah Winner dlm cycle 15 ni..huhuhu...

Ann ni byk kali dah g interview kt agensi2 model tp x layak sbb tinggi sgt 6kaki 2inci kau..hahahaha...tp cer korg tgk portfolio dia...WOW..sgt kagum kan...sgt cantek lah Ann ni...
Tyra Bank kategori kan si Ann ni sbg yg pelik..pelik2 pun ko tgk lah hasilnye sgt LUMAYAN kan..perghhhhh cayalah ko Ann..x sabo nk tgu next episod..dah 3 episod..3x berturut dpt best picture uuu..hehehehe

ni muka Ann ms 1st layak msok ANTM

best picture ms 2nd episod

Ann ms catwalk

Ann covergirl..lain betul muka dia

Winner Cycle 15

Rabu, 22 Disember 2010

Mood Kerja Setiap Hari

Isnin

Selasa

Rabu

Khamis

Jumaat

*

*

*

*

*
Terakhir jeng jong jeng

Sabtu & Ahad

kahkahkahhhhhhhhhhhh

Selasa, 21 Disember 2010

Rindu padanya

assalamualaikum semua..harap2 sihat sllu...dh lm x update blog ni...xde mende nk cite kt korg...td dok belek2 gambar kt laptop..cari jugaklah kot2 ada gambar yg tertggl ke..boleh gak wat n3 kan...dok cr2 tu..od ada je kt blkg aku...kami sj lah tgk gambar2 danish ms kecik...dok bercerita lah kami psl danish dulu kecik skrg dah besar...dulu lain skrg lain...

ms dok belek2 tu tiba2 air mata aku mengalir...ms tu od x pasan lg..aku dok tahan...lm2 haiiiii smpi teresak2 aku dibuatnya bila tgk gambar2 danish waktu kecik..terus aku x thn..terus aku luahkan...aku x thn tgk gambar2 danish sbb aku terasa rindu pd danish waktu kecik2...od gelak je tgk aku..dia kata..psl pa...aku kata rindu pulak kt danish ms kecik2...mmg aku rs x thn sgt2...rindu giler2..skrg danish dah besar...cepat je ms berlalu...tup2 nanti dah sekolah...dah berakal...adoii rs x snggup tgk dia membesar...meninggalkan ms kecik dia tu...adoiii

ms aku taip n3 ni pun dok sedu2 ngis...rindu sgt2...
ni blum tgk gambar arwen lg...harus ngis x henti2 kang...

bwh ni sedikit gambar2 danish waktu kecik..rinduuuuuuuuuuunye kt kamoo





Sabtu, 18 Disember 2010

Perkahwinan Marion Caunter & SM Nasarudin, CEO Naza

tahniah pd both of u...
smoga bahagia hgga hjg nyawa
Marion tlh peluk islam dan nm Islam beliau
Marion Rose Caunter Abdullah

awat cheq x tuko nm Mariam Rose je...:) sedap pe
pndai2 je aku..sukati demelah kan...

bertuahhhhh marion tu eh..ish2


nk lebih tau checkitout ohbulan

Jumaat, 17 Disember 2010

1st Lucky Draw Blog Suka Hati

mencik2 taw...main balas2 pulak..kahkahkah tampo 40juta baru tau...
aku kena tag ngan ini mamabudak..nyamfahhh aii xleh tgk aii goyang inul petang2 ni miahahaha

segala syarat2 aiii dahhhh ikut ..nk tgk syarat2nye sila KLIK SINI

so syarat yg last nk kena tag kt 3 org yg mmg lucky ari ni mereka2 itu adalah jengjengjeng

kak iedamimi
sya
ila

SIAP!!!!!!

Picit2..Sapu2..Jgn Buat Yg Lain OK

korg igt ape benda kt atas ni..apakah fungsi dia
miahahahaha tya lg ye..
mula2 aku igtkan tetek palsu ke..implan ke..tp

*

*

*

*

*

*

*

*

*


tpt letak gel shower bath/shampoo dlm bilik ayor..kahkahkah
ketip x?org laki2 kalo dpt mende ni rsnye depa mandi ke x?
kahkahkahhhh takut lain pulak jdnye dok lm2 dlm bilik ayor...hehehehe

kalo rs2 nak adiahkan tuk suami...korg nk ke?cam x sggup je menduakan betul x...boleh pulak gitu ngan plastik pun nak jeles..apakahhh tp mn nk tau kan...org laki2 ni sat lg
x dpt yg ori..dpt yg plastik pun jd...astaga
apa yg aku merepek..

cherish

Wishlist...boleh ke?

aku tgk rmi yg buat wishlist...aku x nah ada wishlist..sbb takut apa yg aku wish x dpt dipenuhi..biarlah dia dtg sndiri...mmglah kalo ada wishlist ni dptlah naik semangat sikit nak mendapatkan dlm apa cara sekalipun..mcm simpan duit ke...bonus ASB ke ape ke yg boleh wishlist korang tu direalisasikan...mcm eh thn ni dpt bonus nak beli dlsr ke tv ke..hp ke apa2 je lah...

seronok tgk apa yg derang wish tu semua dh dpt..halfpun ye...bestkan..kdg2 rezeki dtg bergolek..durian runtuh..tu lg best...

so aku xmo lah nak senaraikan apa yg aku wish nti aku x dpt kempunan lak kan...mcm satu stress pulak bg aku..dah lah nk msok anak 3 ni..bajet pun sure bertambah...semua tu rezeki masing2...ada jugak lah kejelesan kt mereka2 yg telah dpt apa yg mereka idamkan..bila lagi time teman pulak ye...

nak kata ni wishlist aku ye pun..tp tgklah kalo ada rezeki adalah kan..insyallah

1) rumah..
skrg umah tgh tgu OC..tp umah tu nak wat sewa..umah flat je yg mmpo kalo dok penang ni
insyallah kalo dpt penyewa nti...plan nak beli 1 lg umah..umah bwh...yg ada laman..sng nak cucuk tanam...:)

2) nak g bercuti 1 famili kat pulau ahaks

3) oven..nak oven besar n berkualiti..

4) xmo kete dah..nak mpv..anak rmi cewahhhh ngade2..alphard ni jgn mimpilah nk dpt..dpt mpv cap ayam pun ok..janji besar n selesa

5) nak hp baru..hp aku dah rosak..tp still leh pki..pkilah smpi jahanam..dah jahanam betul2 baru boleh beli baru..

6) nk home teater cam gini..tv leper..nak besor skit..
sbb kami laki bini suka tgk movie hahaha


7) dlsr...nak jugak..tp ntah mampo ke idak..rmi kwn2 dh mula pki dlsr...tp selagi camera ciput tu leh gunapakai..pkilah smpi hancur...:)

8) last but not least..nak berasmaradana ngan od..hahahahaha..asik2 ngan anak2 je..nak gak spend time aman damai kt honeymoon suite ngan my luvly hubby kan..romantika de amok nti ..bestnye

nota bijik: sj2 sukati nak buat wishlist...

Khamis, 16 Disember 2010

Lauk Express

rini igt nk pose sunat...tp x mmpo..(boleh gitu)..hahahaha...pas2 igt nak beli bungkus je tuk lunch...tuk aku ngan od...(od keje shift mlm) tp bila fikir mlm nti nk mkn ape plak..takan nak beli..time tgh2 bln ni kenalah jimat...palahotak igt msk telur udah le...tp ari2 mkn telur x elok...sllu ada mil..dia la msk bagai..tp mil dah kembali belajar pondok..so xde lah lunch2 sedap2 balik umah...hehehe

umah blkg ofis jek...smpi je umah td..terus msk nasi...then tgk esbok ada udang...msk smbl udang..then npk ikan masin...terus goreng ngan bwg+cabai...cukuplah tu pun dah selera...boleh la mkn dinner sekali kang...kul 1.30tghri td siap semua hehehehe

sambal udang xpress..main bedal je msk td..x smpt nk rs..sbb nk cepat
bila mkn..alahaiii cukup rs :)

ikan masin..kalo mkn nasi ngan ikan masin ni..sure amek myk goreng tu mkn ngan nasi
sedapppppppppppppppppppppp..tmbh2 bwg...yum2

aku punya

"GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...

dah lm x msok GA ni...nah msok 2 3x jek..then give-up xmo dah msok GA2 ni...sbb x nahnye luck (ptt ke)...hahaha so td tgk msg dr zuraiwan...aku tlah ditag GA edy ni...giler byk dia nk bg GA..30 pemenang lak tu..sape2 nk join n syarat2 nye sila klik pic tu..

kalo dlm 30 tu xde nm aku..maleh dh nk msok..huh..kahhhh

ok aiii nk tag
Nureen
MamaBudak
Cikmin


Pon3x...sate sate

assalamualaikum semua...ari khamis nan syahdu...aiseh...hope semua sihat2 no..mak buyung la ni dah semput...jalan pun x bape nak cantek..dah mcm peguin...ngeh3x...

korg penah mkn sate ikan?kt kpg ni ada lah sorg abg ni nek moto jual sate ikan...kenkadang gak le dia lalu mai jual...tiap kali dia lalu..danish akan beli...mama...mama..nak duit nak beli sate...ye ye budak ni dh pndai mtk duit..hehehehe...kdg2 kalo uncle jual eskem mai pun..kelam kabut mtk duit nak beli eskem...

sate ikan ni satu cucuk 20 sen..sllu danish beli RM1-RM2 jek...oklah rs sate ni...tp kuah dia bkn kuah kacang..kuah sos homemade...kaler pink2 gitu...manis2 rsnya...

korg nk rs sate ikan abg ni leh beli kt Qbay..dia sllu lepak jual kt situ..:)

pon3x...abg sate dh mai

danish tgh beli sate

5 cucuk RM1

halus2 jek sate ikan ni..budak2 mmg suka lah

kalo tya abg...abg nak skit..danish kata x boleh...ni abg punya
ek elehhhh kedekut...:)