Selasa, 30 November 2010

What we have dinner tonite

mama dh mls msk...jom mkn kt luo....hahahahaha
kami g serang pdg broom tmpt feveret weolz

danish order sup ayam mkn ngan roti benggali..

cendol tuk aku w/pun aku batuk2...teringin beno ha...xpelah kalo teruk sok ni adalah alasan aku MC sok kahhhhhhhhhh

pasembur pujaan kami ahaks

order satay ayam..teringin jugak ni hehehehe

tunggu...saya pun nak simpan jugakkk

rini last ASB nak tutup kedai....nak tutup barulah terhengeh2 nak g simpan...igt lg thn lepas..smpi 2 beg angkut ngan berat bape kg...tup2 dtg ke kaunter..kata dah tutup..adoiiii hampaaa keciwa...hahahaha

so today od cuti boleh lah dia g simpan..duit syiling ni kami simpan berdua laki bini...tuk simpanan anak2 kami...ntah bape lah dpt tuk thn ni..mls nk kira...biaq machine yg kira hahahaha

agak2 bape eh

danish kata...mama banyak duit...aku kata..ni duit abg n adik...nk g simpan bank esok...terus dia amek beg yg penuh duit syiling...xleh xleh ni abg punya..jgn amek ...wekkkkkkk

kuat ini budak leh lak dia tarik beg penuh duit syiling tu..last2 kata....mama abg penat..kahkahkahh

Isnin, 29 November 2010

Dam dam hot kahhhh

ms enak tgk cenel 711 american music award 2010...tiba2 mata tertumpu pd sorg celebriti...hati kata....celebriti jepang mn lak sesat kt music amerika ni...tup2 bila pengacara tu kata...tu taylor swift...ishhhh biar betik..takan lawa cun tu taylor kot..bila dicloseup..di telek2 di belek2..yelahhh taylor swift...perghhh cunnya ngan style baru...rmbut tu yg cantek...mmg cam jepang mali lor...kahkahkahhh...menarik sexy cun lak taylor kali ni..

cam teruja je nk buat rmbut cm ni...ahaksss
of kos buat pas beranak ler...baru best...jeling mr. odku miahahahahaha

pelik betul lah

apa yg pelik..apa yg betul...hakikatnya mmg pelik betul lah...kehkehkehkehh
cm mn nak start cite eh...
cm ni...aku x tau la sm ada derang ni buta warna...rabun jauh dekat...ke mmg aku npk cam tu kahkahkahhhhhhhh

aku x fhm lah...aku g mn2 kalo penjual tu cino...bulat2 cino tu berbahasa cino ngan aku...aku kdg2 kalo tau skit2 aku balas la...tp at last aku bg taulah..iii malay not chinese.....lorrrr u malay hor..i thought u chinese...adoiiiii x tau la..tiap2 kali sure kena punya..ritu nak g supermarket beli pampers pun kena gak.

ms keje kt ofis lm lg lah terok...adalah penah terxcident 2 3x..kecik jek...bkn slh aku slh deme x bg signal...pas2 aku jatuh..cina laki tu mai tgk aku yg tgh dok terduduk..haaa ckp cino lg ngan aku...pjg lebar je dia ckp..last2 terus aku no no im not chinese im malay...terus dia kata sory..i thought u chinese...adoiiiiiiiiiii pas2 rmi pulak cino2 yg mengorat aku

la ni student kt trg ofis aku pun igt aku cina or mix..then igt aku x kawin lg...masih remaja gitu..tu yg xleh bla...hahah bila aku kata aku dh kawin skrg anak nk msok tiga derang terkejut pulak..adoiiiii..x taulah..ni betul2 tau bkn rekaan kahhhhh

dulu2 punya company lg terok..ms tu baru abis studi..customer yg dtg igt aku ni bkn melayu..siap ckp kata aku siamese pulak...adoiii...

mmg gitu lah..g bank ke..g kedai ke..g mn2 lah jelah rmi yg kata aku ni looks like chinese..di situ adalah sedikit seronok..tp pelik aku yg gelap gelita ni kata chinese...sib bek la x kata...

kalo cite kt od dia leh kata..depa tu buta kah..kahkahkahhhh

ada cam cino x ghupeku kahhhhhhh

Ahad, 28 November 2010

Selamat dahhhhh

selesai sudah majlis kenduri kawin bil aku yg berlangsung 20 &21 yg lepas...xde ms nak update pun kt sini...sbb gambar2 pun x bape cantek...semua sibuk belaka..amek yg sempat2 aje..ni adalah mjlis terakhir belah od..adiknya yg bongsu....tgh tgu gambar dr pakcik aku photoG...ada gambar kami dua yg best..kahkahkahh tp ntahlah pakcik aku ni peram lm2 baru nk bg...kahkahkahhh

paling x lupa nasi myk ngan lauk pauk yg mmg maveles..rmi yg puji...hehehehe
tahniah pd both of u fahmi & anis

serba pink

kenduri belah pompuan...abis je bil aku tu sanding..budak 2 org ni siap naik atas stage pelamin konker ahaks

kecoh budak 2 ni

serba emas belah pompuan ritu

pasni mil aku lega dah..bolehlah dia rehat hahahahaha

Jumaat, 26 November 2010

Babai...sayonara..lega den ahaks

today lunch my boss belanja weolz...3+1 (deepavali+farewell+welcome)
farewell for makcik tu...cukup bln ni abis lah..then welcome for new staff then deepavali (a'ah boss den India lor) hehehehe

w/pun hati aku ni x syiok sm makcik2 ni tp sib bek lah ada kuncu2 yg baik...leh la layan..kalo depa2 aje..x sio teman nak join..hahahaha

boss g survey kt Qbay..tup2 dia suggest mkn kt Mahattan Fish Market..apa2 je lah asalkan perot aku kenyang...miahahaha

bila sessi bergambar..pakat2 dok gelak tgk gelagat aku yg mcm2 peel..smpi boss pun naik tergelak...aku mn reti nak dok diam sure ada jek pose yg merapu..ahaks..tp x leh blah..aku igt xdelah sessi mengata aku...mengata aku yg aku ni paling MUDA sekali sbb tgk gelagat aku yg gila2 tu kot..ntahlah...perasan jap tadi..hahah terus aku malas nak sembang sat lg bocor lah rahsia..hahahaha

the food..byk lg..segan lak nak snap boss ada ahaks

ni jelah staff yg ado

my drink..choclate shake

baju hitam tu staff baru..yg nak resign baju ijo..yg cino mulut busuk baju pink
(nilah gambar aku yg derang gelak sgt2 tu..kahkahkahhh)

we at Mahattan Fish Market wekkk

kt ofis ni aku ngan dak cina (baju belang) tu lah yg sllu dok gosip2 kt ofis melalui YM..hahahaha..kami je yg OK..palahotak sm...maklumlah age pun lebih kurang..lain la makcik2 tu dah 50+ miahahahaha


nota bijik: lega makcik tu dah xde..xdelah dok perati aku 24jam ahaks

Khamis, 25 November 2010

Mulut Busuk Punya Olang

sapa mulut busuk angkat bulu kaki????????hahahahaha
geram aku kt mulut busuk seko kt ofis ni
makin mnjd2 lak nyonya ni

dulu ms aku keje kt sini..mcm2 nyonya ni cite...xsgka cina pun pandai mengata..dia dok mengata makcik melayu yg nak resign tu la..kata dia x byk keje...x buat keje..byk free time..then bila dia nak resign..bg joblist tgk2 nyonya ni kata..fuhyoooo byknye joblist..then skrg bila marketing aku x buat dah..pas kat budak baru tu..aku more dlm admin & education pulak kata aku dah xde keje pulak...pekes ni..geramnya aku

dah aku x wat marketing..skrg dok ngelupor kata byk kena handle..padan muka..ms aku wat marketing...x abis2 dok push aku mcm2...smpi 100x dok pesan..smpi tinge aku dok hangit je dgr..skrg xde pasai laaaaaaa....dulu boleh la aku diam aje korg dok suh itu ini..skrg xde can pya...mai nak buli org...skrg aku kena balas balik

baru2 ni pg2 dia dak ngomel psl marketing..asal dlm joblist mmg aku x wat marketing dah..semua pas kt budak baru..asal nyonya mulut busuk ni x abis2 suh aku wat..so aku naik TROJAN la terus g kt makcik melayu tu suh review balik..tup2 dia bising2 lak..awat dia x tau pulak..so dia dah kelibut la..skrg dia kena handle semua...PADAN MUKA..then dia suh fwd joblist tu kt bos..tup2 bos mai..dia pun selamba la tya

cino: mr. ganesan...by now elly no need to do marketing is it?
boss: ya lor...rite..elly just do her work HR n Education..all the rest give to the new staff n u..

terus nyonya tu diam ko..kahkahkahkahhhh tp cam x puas hati
then petang tu ada meeting...so mmg betul dia cam x puas hati aku dah x buat marketing...
dlm meeting tu x abis2 bos kata do u understanding or not..kahkahkahhhhhhhh bongok tol lah..aku yg so so ni pun leh fhm..miahahahaha

byk benonye nyonya n makcik melayu to dok ngata aku..cam x puas hati ngan aku..sbb
mula2 aku masok sini boss sgt2 baik ngan aku..then mcm2 cite lah aku dgr psl depa dua to kata aku...pas lm keje sini
mcm2 hal lak...dulu baik skrg dah npk belangnya...baik boss mahupun 2 org tu..huhuhuhu

w/pun aku ni x suka kt ofis..staff..n boss aku ni tp kdg2 depa ni baik ngan aku..ermmm x taulaaa ada pasang surutnya...

dah 500 yiharrrr

assalamualaikom..slmt pg semua...dah sarapan?sarapan ape?aku just mkn roti n mnm milo jek...hari2 mmg gitu le..jaga bdn katakan..ahaks..giler jaga bdn ms peknen..kahkahkahhhhh
pg2 dah bkk blog..sgt hepi dan terharu...sbb bilangan follower aku dah 500...sgt2 ronok ok..hehehe...aku kn suka kalo bilangan follower bertambah..mcm satu penghargaan pd blog aku ni..w/pun blog aku ni x lah femes mn pung..tp syukur sgt2 ada gak org nak folow...thx uolz..n thx tu alissa yg mjd follower ke-500 pg ni dah senyum kambing gurun dah el hahahahaha

kalolah 500 follower ni buat traffic kt sini dan komen..masyallah best gilak kan hahahahaha
bg aku penambahan follower ni sgt2 menaikan nafsu untuk berblog yelah ianya sbg satu smgt kt aku...ada gak org nak nengok blog ciput ni..miahahahaha

tuk pengetahuan korg..aku ada cadang nak wat giveaway or contest khas tuk follower aku tp rite now kebajetan enggak mengizinkan....aku x janji ye...kahkahkahhh kalo ada rezeki lebih nti aku buat ye...igt..aku x janji OK..kang ada yg tuntut pulak...wekkkkkkkk

hope dpt capai smpi ribu riban bleh kahhhh

followerku yg ke-500
cik alissa

nota bijik: thx semua sudi follow blog ku..:)

Rabu, 24 November 2010

Sekejap sekejap je tp tetap ada ahaksss

hi uolz...assalamualaikom...hope semua sihat2 belaka..lm x aku x bersiaran..ada sapa2 rindu x..dan ada sapa2 yg menunggu update dr aku...:)
start ari jumaat lepas...budak2 2 org tu sakit..demam selsema batuk...so aku kenalah takecare extravaganza double trouble...so mmg xde ms nak berupdate..lgpun wiken lps sibuk ngan kenduri bil...w/pun x sesebuk mn..sbb x larat..tp jaga bebudak tu lg 10x ganda penatnya..hahahaha

dah lm bebudak tu x alami sakit2 ni...mmg lama x silap aku thn ni...ni lah kali pertama derang sakit...so kalo lama x sakit..kena sekali mmg terok gak...abg yg terok mula..muntah2..x leh napas..dmm..tp still aktif..pas2 adik pulak...merengek je adik siang mlm..so mlm2 kalo od ada kami gilir2 lah jaga...kalo bdn panas mmg kami akan lapkan badan derang ngan air asam jawa n x pki baju or suar..so haba panas tu leh la kurang..mmg kejap2 tido kejap2 bgn...mmg x cukup tido..nak2 lg ms tu mmg umah mmg sibuk..rmi org sbb sabtu ahad kenduri kahwin bil pulak

skrg budak2 tu dah semakin sihat...tp yg x bestnye...mama dia pulak yg kena tempias...aku la ni penin2...selsema dmm..tp ok lg..leh keje lg..hahahah hope xde la terok ..kalo terok susah nak jaga budak2 tu :)

so nti aku pelan2 update ye...aku ada je..cuma kejap ada kejap xda..hahahaha

Khamis, 18 November 2010

DON'T PLAY2 WITH THE BULL

x fhm le ngan depa dah xde keje lain ke..nk cr psl ngan bull ni lak

ha amek ko kojol dah

ko igt ko tu kebal ke hehehe

tu dia igt x igt punya kasi hard core miahahahaha

BEST MAKEOVER

fomfuan2 kt atas ni telah diberi makeover selama 12 jam.

THE BEST MAKEOVER ialah wanita 2 dr kiri WINNER

xde fomfuan yg x cantek dlm dunia ni..cuma x mampu or x pandai nak menjadi cantek betul ke???

Selasa, 16 November 2010

Sayang Sayang Buah Kepayang..Sayanggggg Cikminn

hai hai haiiii..assalamualaikum wbt..slm sejahtera...hope kwn2 semua sihat2 ye..sok dah raya..hehehe...sure mak2 bapak2 sibuk nk msk rendang ketupat...cuti adha ni bape lm korg cuti plak..aku cuti sehari jek...cm tahun2 yg lepas2 gak..cuti raya haji sehari..xde lah smpi beberapa hari..dan aku x balik kpg..raya kt sini jek...wiken lepas mil sibuk beli mcm2 nak wat ketupat n rendang..of kos lah kalo bab rendang ni surelah aku yg kena buat...jgn kaki aku buat hal sudah..kalo x menangis aku msk rendang..sakit woooo tarik mengkarung/bewak ni..:)

nak dijdkan cite..mggu lps dpt panggilan hangit dr seseorg yg sgt jauh nun di Pahang..tp malangnya aku x angkat..sbb hp dlm hbag..kahkahkahh bila tgk2 hp..aitt ni no tepon area Pahang..sape pulak tepon ni..nak tepon balik kedit xde kahhhhhhhhhhh...biorlah..soknye bila berblog..tiba2 ada sorg blogger ni amboii marah kemain kt shoutbox aku smpi nak lempang lelaju katanya nape x angkat fon..hahahah dia adalah CIKMIN

cikmin ni otai ko..jgn memain...blog dia mcm2 ada...memasak...nuffnang...gosip...famili...mcm2 le..korg harus terjah sbbnya aku adalah blogger tegar blog beliau ahaks..x caya nengok bwh ni..

aku mula2 x caya jugak..sbb ms tu aku x tau pun beliau tgh buat 4 Top Komentar..tup2 nama aku naik..haiii sonok bukan kepalang n terharu uuu..yelah cer tgk banner aku tu..banner tu akan ada kt situ selama sebulan..pas ni tgklah rezeki ada ke x...kahkahkahh x ke meletop dok menempek kt blog beliau yg saban hari viewer mencecah ratus2 ribu2 tu ahaks..glemer muka od kt blog cikmin hahahahaha..thx cikmin atas penghargaan ini..hope melekatlah banner tu smpi bila2 hahahaha...

ha korg nak amek banner tu sila2 lah...uplah skit blog aku miahahaha :)

ritu beliau ada wat n3 psl buah kepayang...aku x penah rs buah kepayang ni..korg penah?so cikmin baik hati nak poskan aku buah ni..sgt2 sukati..baik betul beliau ahaks...
psl ni juga aku kena marah x angkat fon ritu..sori cikmin ahaks

buah kepayang..aku dh rs mula2 dpt tu..cam jeruk pun ada rsnye masam2 masin..ranggup pulak tu..x msk lg la cikmin..dapur el skrg ni sibuk ada kenduri...nti ada ms el msk smbl buah kepayang ok :)

ada terselit gak gift tuk bby..sgt2 suka ok..terharu wakkk hehehe..maceh cikmin buah kepayang sayanggg awak hahahaha

dlm gift tu dpt 2 set baju bby...bestnyeeee hehehe

nota bijik: thx cikmin atas semuanya...ha kata ada lg kan belen2 gift dr faheem ape lg pos je lah tuk bby el hahahahaha (muka x malu) :)

Jumaat, 12 November 2010

Dah dkt 10x...Free ACUVUE

ntahlah...mayb aku careless x jaga lelok...ni smua keje anak2 aku ler...suka sgt main spek aku...baru mggu lepas...spek mata aku dah tercabut cerminya..baru setahun aku pki...dah jahanam...skrg ni dok pki spek yg lama yg sudah senget sebelah hahahahaha


nak x nak aku kn wat spek yg baru...smlm aku dah tempah spek...dah dkt 8 -10 ketul spek aku pki...semuanya hancurrrrrrrrrrrrr...kahhhhh ke betulan lak ada iklan nuff ACUVUE free 3 day trial...aku terus print form tu..n terus g claim...leh la pki wiken ni ada even n tuk next month ada specel day tuk kami ahaks

ni spek yg tggl hampir nk tercabut tepi...senget...n cermin yg blur

spek yg latest dah tercabut cermin

ni kontek lens yg aku dpt
sape2 yg berminat sila klik link acuvue tu kt atas

nota bijik: spek aku x siap lg..besok baru dpt

Jadual Romen tuk dpt anak wekkkkkkkkk


Jadual Jenis Jantina Anak Mengikut Bulan Persenyawaan dan Umur Ibu

jgn slh aku kalo korg beranak x betul ngan jadual kt atas ni..kahkahkahhh ni sj2 lah mn lah tau korg plan nak anak ape pas ni..tp dlm pengalaman aku le dua2 anak aku mmg..aku ikut jadual ni mmg kenalah...allahualam

PENJELASAN:

Anda dapat memilih jenis jantina anak anda L (Lelaki) atau P (Perempuan) dgn mengikuti jadual di atas

Usia calon ibu diantara 18-45 tahun sedangkan bulan menunjukan kehamilan permulaan ibu bukan bulan kelahiran

Contoh: Usia ibu 24 dan bakal bayi tersenyawa pada bulan Januari..jd anak tersebut kemungkinan besar LELAKI

Ketepatan 99%

apa lg..jom kira2..ahaks

nota bijik: katakan korang romen bln 8 pd usia 25 tahun..kira 1st persenyawaan..korang akan dpt anak LELAKI..korg kena igt bila korg romen taw..hahahah GUD LUCK aceh ceh ceh

ni sj2 suka2 taw..jgn nak over2 pulak OK miahahahaha

Rasul..Amar..Chinta...

Rasulllllllllll...Amarrrrrrrrrrrrrrr ewahhhhhhhhhh kahkahkahkah
smlm episod last CHINTA @ TV3..rs x puas lak tgk..sbb x dpt tgk kebahagian chinta ngan rasul..dpt anak ngan rasul..tp mati di hari perkahwinan slps akad nikah..huwaaaaaaaaaa aku ngis taw...lg2 tgk rasul ngis..huwaaaaaaaaaaa..sebak sebakkkkkkkkk...
w/pun aku x suka fasha sanda ni tp dlm cite ni buat aku nak tgk smpi abis..sbb lakonan dia lain skit dr yg lain..pastu pulak watak Amar & Rasul lakonan ady putra..perghhh cair bila tgk ady ni..(watak dlm tu je lah)...kt luor xde ler..hehehehe...sllu xdelah hensem sgt..kahkahkahh tp dlm drama ni..terlebih2 ensem pulak then....nak2 pulak watak Rasul yg menahan rindu cinta kt Chinta tu yg aku rs bestttttttttt sgt2...hahahaha

korg tgk ke smlm?

Khamis, 11 November 2010

Surat Cinta Buat En. Suami

sure berdesup korg nk bc surat cinta ni kan..kahkahkahhh...ni surat cinta dr PDRM (Traffic) ok
ritu kami ada g kuar mkn dinner...sape lg drive..en. od lah...kami plan nk g mkn kt Padang Broom yg sgt femes psl pasembuq..celur2 (steambot)..mee goreng mamak..sup kambing/ayam n mcm2 lg lah..tu tmpt feveret kami mkn

ntah cam mn...ms otw nak g tmpt tu...npk dr jauh lampu ijo..then npk yellow..then en. od terus drive laju2..igtkan sempat...igtkan beliau nak stop ghupenye nak teruskan jugak..ha amek ko PAPARAZI dah klip klip msok carta hahahahaha...

n sah sah sah lah nti dia dpt surat cinta...nak marah pun xbleh...xpelah dia yg buat dia yg bayo..kahkahkahhh

pas dinner tu terus balik umah..then on9..en. od cek kt tenet..aku kata..mn lah ada lgggggggggg..baru sat2 kena..tgulah 2 3 hari lg adalah tuuuuuuu

pas2 aku lupa nak cek..baru sat2 td aku cek..sbb teringat smlm en. od kata haiii bonus ni nak kena bayar saman lagi..nak bayar sn sin lg..hahahah

surat cinta buat en. suami ahakss

tup2..tgk2 mmg ada saman tu..miahahahaha...tu la lenkali benti jgn ikut suka hati jek...baru nak berjimat dah kena bayar itu ini padan muka..aiii xmo msok campur...sndiri bayarrrrrrrrrrrrr hahahahahahaha

kalo korg nk cek pi kt sini RILEK

nota bijik: tiba2 teringat lak kes pas aku amek SPM..ms tu nak g IPOH nak amek borang kemasukan ke maktab..otw balik tu...aku drive laju then nk potong kete depan yg slow tu..jln depan double line..haaa amek ko aku potong...nak2 pulak depan2 tu pulak ada polis trafik..amek ko kena tahan...aku syp jek..mak aku ada ms tu..dia yg handle...maveles mak...saman x kena...hahah sib bek..lg pun dgn berbekalkan wajah keremajaan aku tu mayb kot polis tu x jd saman miahahahah nk muntah muntahlahhhhhhhhhhhhh

Antara Mak dan Abah

aku kalo tepon kampung sure nk ckp ngan mak...bila tepon abah angkat..sure tya..mak mn..pggey mak jap..x penah nye nak sembang ngan abah aku...ntahlah...aku lebih rapat ngan mak aku..x reti aku nak sembang ngan abah aku..kdg2 sembang gak..tp x lah serancak sembang ngan mak aku...dulu abah aku garang woooo..mak aku lah yg sllu pujuk aku

tiap2 kali call derang sure:

aku: assalamualaikum
abah: wslm
aku: abah...abah sihat..mak mn?
abah: sihat je...mak?ada..
aku: pggey mak jap..nk ckp ngan dia

tu lah kata2 yg sllu aku ckp kalo aku tepon kpg...xde lain x abis2 nk ckp ngan mak mak mak..ngan abah..kejap2 jek...kalo balik kpg pun...aku lebih suka berkepit ngan mak aku...ngan abah x pun..od yg layan..kdg2 tu tgh dok sembang rancak ngan mak..abah selalu kaco...dia datang kami semua pakat diam...dia pun tau sllu gak kata..amboiii hangpa ni kalo dpt sembang...kemain..tu senyap tu ada ape la tu..hahahahaha...

mmg aku rapat ngan mak..apa2 pun aku cite ngan mak...even psl keje kt ofis tu ritu aku tension smpi aku ngis2 mengadu ngan mak..mak ada gak tulun cari keje tuk aku...tiap kali ada keje kosong dlm paper..x sudah2 bg tau kt aku..haaa...ni dlm paper ari ni ada jawatan kosong..pi la tgk kt tenet...hahahaha...mak aku kata sabaq2...nti ada lah rezeki hang tu...

dulu kami ada mslh kewangan..tiap balik kpg..mak x sudah2 bg kami duit buat belanja..mak xnak tgk aku susah...ni aku nak beranak tiga ni..dia mmg susah hati...ms raya ritu
kami ada bg derang duit raya..xdelah byk tp ada lah tuk depa..tp mak xmo..mati2 xmo terima..sbbnya dia tau aku pun susah gak...tp aku bg gak..bkn sllu aku bg pun...:(

korang lak cm mn?mn yg lebih rapat ngan korang????

Rabu, 10 November 2010

Lamaran Mu Ku Tolak

Setelah 3 hari 2 mlm aku fikir psl offer dr boss aku nak nek pangkat serta gaji...aku dah pikir msk2..aku menolak tawaran tersebut. Kenapa...mengapa..???

Jika aku accept tawaran tersebut...byk keburukan dr kebaikan..yelah mmg teruja akan offer yg diberi...nak2 lg gaji yg..dah berangan nak tuko kete...simpanan pun cukup...kira byk lah benefit ke arah situ..tp nti ko suffer giler2 ngan keje baru tu...

1) Ko xde ms nak g mkn
2) Ko xde ms nak cuti
3) Ko xde ms nak spend ngan family..just work work work
4) Ms cuti pun boss call...ofis call...client ko...ko nak ke???kita tgh syok2 ngan family depa call
5) Mula2 boss baik..lm2 ha dh npk belang..cam aku x tau...ngata aku blkg2...hahahaha
6) Ofis ngan family boss campur sekali..dua2 ko kena handle
7) Marketing pun ko kena buat
8) Kdg2 Ahad kena mai..sbb editor mai ari tu (Part time) nak tak nak kena discuss psl account
9) Ye account pun ko kena buat
10) Ko kena keje lebih ms..kdg2 balik lmbt semata2 tgu boss..hahahaha

kira byk lg...lebih keburukan dr kebaikan..rs xde lgsg kot kebaikan nye..cuma RM tu je la kot...
tp aku bukan mata duitan...wat ape keje terok2...ati x tenang..xde ms tuk family...sakit2 pun bos n ofis call tya mcm2...mc pun x guna..kena mai keje..urgent katanya...

bak kata...keje baru ni just KEJE KEJE WORK WORK WORK..no time tuk diri sndiri dan keluarga...

skrg keje aku ni pun ting tong ...tension..tp ok lah lg..kalo nk compare keje yg baru tu...mau aku meroyan..ngan anak2 aku kecik lg..ni nak kuo bb lg..ayoyoyoyo
xpelah..mnlah tau rezeki aku tmpt lain ke..insyallah

boss ada gak tya byk kali..ARE YOU SURE...ARE YOU SURE...yes im sure boss..i tak nak nti i jd struggle work more my family..(xdelah kata depan dia hahahahaha)

hopefully ada rezeki aku pas beranak AMIN
nak cau cepat2 kt ofis ni...huhuhu

Selasa, 9 November 2010

Toy Museum

slps g Taman Rama-Rama..kami terjah pulak Toy Museum...berlokasi kt Batu Feringgi..ni pun slh satu destinai yg ptt korg singgah kalo mai Penang..amboiii promote Penang npk..kahkahkahkahhh....kami bukan ape..sgt seronok tgk budak2 ni hepi n xcited..almaklumlah kami mn ada ms..cuti pun x sm..so kebetulan cuti sm2 ni..kami bwlah budak2 tu enjoyyyyyyyy...aiii likeeeeeee hahahahaha

aku ngan od pun 1st time masok Toy Museum ni..museum ni adalah antara yg terbesar di dunia n msok Malaysia Guiness Book..jom kita tgk apa yg ada dlm tu hehehe

semua koleksi2 kartun animasi apa segala mak bapak kartun ada dlm ini museum..yg latest pun ada...kagum2...hehehehe...shrek ngan aku mn comel miahahahahaha

budak2 tu naik takut tgk king kong n monster ink..hahaha nak2 pulak monster ink tu kan terletak tersorok..gelap..aku ajak mai lah sini tgk..derang ketakutan...hahahahaha...cepat2 budak2 tu tarik tgn aku g tmpt lain....eh ehhhh korg pasan x kungfu panda tu terkungfu aku smpi aku terlentok kahhhhhhhhhhhh..jaat la ko pandaaaaaaaaaaa

apalah en. od tu buat smpi aku gelak sakan tgk aksi dia hahaha...danish yg teruja tgk superhero pujaannya..ultraman...mostly yg ada dlm almari tu semua danish ada..tp skrg tinggal kepala tangan kaki badan patah dua..hahahaha..dia suh aku beli dlm museum tu..wakakakaka smp terduduk kau danish tgk ultraman..miahahahaha

ni lak koleksi2 menakutkan...aku kondom eh kondem x pi site sn...just od ngan budak2 tu je tgk...aku upload pic2 ni pun cepat2...

last not least...we @ entrance....kt situ ada predator..aku ajak lah budak2 tu bergambor sekali...sekali xmo kau..scary budak2 tu tgk predator tu hahahahahaha

nota bijik: syukur n alhamdulilah cuaca pun ok..kami sgt2 hepi..lebih2 lg budak2 tu..tu yg penting..we have our time tugeder2 with happiness..wekkkkkkk nak muntah kannn miahahaha
pas jln2 tu kami terus g tesco beli brg2 dapur..nak tau x...danish mtk belikan otomen lg..ahaksssss..baru smlm je dia beli kt nite market b.feringgi..x larat dah nak layan budak ni...sib bek la en. somi dpt gaji..so x lah beban sgt...:)

Isnin, 8 November 2010

Taman Rama-Rama

akhirnya...plan aku nk bw budak2 tu g Taman Rama-Rama terlaksana..ahakssss...cuti wiken ni penuh dgn aktiviti...sgt2 hepi n bahagia gitu...wekkkkkkkk nak muntah kan..kahkahkahhh..kebetulan pulak od pun cuti sm ngan aku...so mmg plan nk bw budak2 tu g jln2..lm gak x bw budak2 ni g jln2..so cuti 2 hari ni mmg kami spend tugeder2...sgt hepi n budak2 tu lg lah excited giler...

plan kmi sebetulnya nk g water park..tp melihat keadaan cuaca kejap ujan kejap x..so cancel dulu..postponed hari lain..insyallah..nak sgt2 bw budak2 tu g waterpark..hehehe

so sabtu lepas kami x sempat nk terjah Taman Rama-Rama..sbb dah smpi pun pintu dah closed..so kami dtg esoknye pulak..x sabar nak tgk gelagat budak2 tu tgk rama2..hahahaha

Taman Rama-Rama ni berlokasi kat Teluk Bahang sebelah ngan Teluk Bahang Dam..slh satu destinasi yg mesti korg singgah kalo dtg kt Penang..hehehehe Teluk Bahang tu..kira selepas Batu Feringgi..kira hujung Penang le...

Slps mkn karipap pg tu terus gerak ahaks

Rama-Rama yg ada kt situ...cantek x :)

danish mmg xcited...arwen lak takut2...hahahaha smpi dia xmo bergambar..takut rama2 gigit..hehehe

danish yg teruja tgk fish yg besar...mama2...come on...fish besarrrr kahhhhhh
arwen lak...dok tarik2 tgn aku kata mama..pish pish mama
eeee comel kan pic awek bwh tu hahahaha

antara binatang dan serangga yg ada dlm Taman Rama2 tu

sgt seronok taw..hehehe..kami asik bergambar je...

ni satu hal..msok dlm ni derang ada letak serangga2 yg tlh mati...so danish mmg sgt2 excited..lebih2 lg tgk spiderman...sore dia je dgr..smpi org yg dtg kt situ sgt seronok tgh ini budak hahahaha...pic bwh tu danish tgk kira serangga tu hahahaha

pic of us..sgt soka ini pic....best2...sayang uolz..miahahaha

Karipap Sardin & Ubi

karipap oh karipap..kenapa kau sedap sgt..kahkahkahhhhhhhhhh...aku benonye nak plan wat stok karipap byk2..so nti sng lah kalo rs nk mkn..just goreng jek..tp apakan daya kan musim ujan..asik lapo...goreng jek abis...goreng jek abis...ada gak aku marah kt deme ni..(deme ni sape..sape lg....en.somi ngan anak2 le) x sabo2..teman nak snap gambo..kahkahkahhhh

so pg ahad tu aku buat 2 version...ubi n sardin...ubi tu tuk mil aku..dia mmg x mkn ikan or seafood...kena pantang..mkn sayur2 jek...so tgk2 mil lak ada hal kt luo..so kami yg perabis...miahahahaha

pas mkn karipap...kami gerak nk g jln pulak...so tgu episod lain ye..wekkkkkkkk