Khamis, 28 Oktober 2010

Makna disebalik bunyi "HON" kenderaan

kalo korg semua igt hanya kuntuman bunga jer yg ada maksud disebaliknya, korang silap!!!aceh ceh ceh...hehehehe

pernah x ms driving, kdg2 kita dgr kereta yg berselisih atau kereta di blkg kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak...aceh ceh ceh kahhhhhhhhhh

Tahukah anda bhw setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Meh den nak habaq mai maksud2 hon2 tersebut..aceh ceh ceh...miahahahahaha

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "HAI"

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti2 nak jalah kahkahkahhhhhhh)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorg memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!!...BODOH XDER OTAK KE"

4 x atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap...






tilam!!!!!tilam!!!!tilam lama tukar baru!!!!!atau paper lamaaaaaaaaaaaaaa paper lamaaaaaaaaaa kahkahkahhhhhhhhhhh

Facebook di zaman P.Ramlee

sapa punya kerja la ni..kahkahkahkahhhhhhhhh
sila klik untuk tumbesaran..:)

Rabu, 27 Oktober 2010

Nak x nak aku redah jugakkk

smlm aku lunch bersama2 kwn..nak pulak pg tu ujan agak lebat..tp doa2lah x ujan sng aku nak merempit smpi ke destinasi..tp lg 2km nk smpi ke kedai mkn..ujan turun..aku just pakai sweater kalis air tanpa baju ujan..nak x nak aku redah jugak..basah lah jugak suo aku...nak benti tepi jln..aisehhh perut dah lapaq...bila smpi kt kedai mkn tu ujan benti...hahahaha
tp nk tergelak jugak ms tunggang moto tu...nak turun bukit..bukit tu sgt curam...aku pun just pelan2 la bw moto..tetiba ada sorg mamat nek moto sempat lg ngorat aku..kahhhhhh bongok aku tgh basah kuyup pun ada ati nk ngorat...ish2 ujan2 cenggini pun ada gak org sewel :)

kami yg semakin rapat...aku wif nureen

apalah yg funny sgt tu hahaha

lps mkn of kos amek gambo kahhhh...
kami yg giler2 remaja...aku skrg x sunyi dah..ada kwn yg dpt teman mkn dan bercerita zura, wantie n nureen...hehehe
sbb b4 ni kwn2 aku semua jauh2...jeling2 mereka2 itu kahhhh

ni ape hal aku pun x sure...oh sblh nureen tu ofismate dia 'fia'
depa x npk perut aku yg boyot tu..yg tie lak x sabo2 nk snap pic

haaaaa ok dah hehehe

kebetulan lak kedai mkn tu ada jual nasi campur..then lauk yg aku teringin nk mkn x dpt2..iaitu pecal..aiseyyyyy dpt gak aku merasa..bb are u ok..x leleh dah kan nti hahahaha

nota bijik: smlm ms nk tido aku dh rs bb kick..b4 ni riso gak..mn bb mama ni xde pun kick2
terus dia kick 2x bg signal...mama doakan kamoo sihat2 dlm tu ok dear..:)

Elak ler..kalo x boleh..sndiri tggung

ritu en.somi ada bw balik poster besar gilakk psl sugar cane ni..last2 koyak rabak danish buatkan..hahahaha..beriya2 en.somi beri nasihat psl iklan ni...tp kejap kot ikut..pas2 x thn la kahhhhh sndiri la tanggung akibatnya kannnnn

Selasa, 26 Oktober 2010

Fuhyoooo Giler Cun Lawo Jelita..tapiiiiiiiiiiii






rsnye smua dh tahu Thailand ni terkenal dgn kepakaran dlm bab2 plastic surgery baik luaran ataupun dalaman..paling TOP tu haa..tuko jantina..perghhh solid molid kauu kalah pompuan tulin..tp x boleh lawan lah pompuan tulen yg beno2 ler beb... hai kalo lalu dpn aku pun aku sah2 kata ni pompuan..miahahahaha..tu psl kalo en. somi nak g siam ke thailand ke mn2 yg seantaro dgn negeri tu kecut segala body ok..kahhhhhhhh

oh ye pic2 kt atas ni semua pon OK...cantek x?:)tang kulit tu perghhh kahhhh

Jumaat, 22 Oktober 2010

Rabbit Oh Rabbit

sejak 3 4 hari pengasuh aku tu bela rabbit 2 ekor..danish ngan arwen xmo balik umah..nak stay kt umah pengasuh..kdg tu kejap je balik pung..pas2 mtk nak g balik umah pengasuh nak tgk rabbit...kalo x bg..alamakkk keriau x hengat..so dr dgr pekikan danish..baik aku bg je..arwen pun nk ikut jugak..tp aku x bg..ngis pulak..aku pujuk bg mcm2 menan..ok lah..
mlm aku g la amek danish...tp dgn syarat bw balik arnab sekor bg pengubat dr tidak keriau mlm2 ye..angkutlah danish ngan arnab tu...

nilah rabbit yg danish dok main tu..

ritu dah mengamok danish..sbb abah dia x bg..keriau x hengat donia..cam kena pukul mengamuk adoiii..ms tu kesabaran aku stabil..mls nak layan..tp aku x thn bila makin lm makin lama dia keriau..aku terus menghengapkan 5 jari aku kt pipi dia..amek kauu rskan..terus diam tp aku kata..nti mama beli rabbit 10 eko OK? boleh tolong senyap x..mama malu la org kpg dgr...danish angguk n terus peluk aku...:)

oh anak mama...kdg2 kamoo OK kdg2 bg mama headache..tp kamoo ttp mama sayang

pg td pun keriau lg nak pi umah pengasuh awal nk tgk rabbit..mak long xdelahh g anto acik (kezen danish) sekolah..sat lg la piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..BOLEH x?danish: ya ya
adoiiiiiiiiiiiiii budak niiii


Khamis, 21 Oktober 2010

Rerama Pepel dh smpi...

assalamualaikum semua...slm sjhtera hehehe..hope uolz sihat2 belaka no...today sgt2 hepi bila balik aje rumah tgk post box ada surat chenta...bila usha dr jauh cam kenal je corak tempekan address tu..cam penah tgk dlm satu blog..x sangka lak aku adalah diantara yg dpt..yiharrrr...

pemberian ni dtg dr mak..oh no my mak ok..mak one of the bloggers yg semakin lm semakin hangittttt..kahhh glem uolzz..x caya..percayalahhh..sila tya mn2 blogger sure kenal ngan beliau..beliau sorg yg sgt2 friendly ok..giler gempak pya otak..aiii likeeee...blog dia mmg best..ada je yg dia bebelkan...:) hahahaha penuh puji2 sini makkk..jgn muntah ok..

tup2 one day dia tlh adakan satu pemberian ikhlas khas tuk blogger2 di luo sn yg ikuti kisah blog pepel beliau dn jd follower...:) so sbg tnda pengharga beliau adiahkan kerongsang rerama ni :)

surat chenta n kerongsang rerama pepel...
mmg request kaler pepel..thx makkk bucukkkkk

cute je box rerama ni...kotak bulet stapler...cerdik no..

tadaaaaaa...cute x
(jgn tgk lelama pulak) hahahaha

nota bijik: terima kaseh mak atas pemberian ni..aiii sgt terharu ok :)

Rabu, 20 Oktober 2010

Shake Shake Ur Body

hahahahaha ape yg shake2 tu el
xde pape...tghari td aku telah dishake2 di Laksa Shack bersama Nureen
x plan pape pun..kebetulan aku mmg nak g Qbay Mall
nak msokan duit mak abah kt Maybank..tup2 nureen tya aku lunch mn
aku ajak lah kot2 dia nak g sekali ke sn..ermm budak ni ok aje...maklumlah available all time..hahaha..aku berdesum nek moto (ye nek moto tgh boyot)..sng nak parking..n cepat smpi
1st time aku mkn kat Laksa Shack..tp aku x amek laksa..aku mkn nasi rendang kuning...sat lg aku amek laksa..x kenyang lak kannn...almaklumlah asyik lapo aje peknen ni

then mcm biasa kalo dah jpe sure kepoh aje...kan nureen kan gelak berdekah3 x hengat kt situ
ada satu tu yg buat nureen x thn gelak...(shhhhhh)

we @ Laksa Shacks

sape2 rs tgh diet..amek menu ni tgh offer

our drinks sirap bandung n sirap bandung cincau
(abaikan keliwon kt blkg tu)

laksa singapore tuk nureen..ada otak2 lg..aku dpt mkn 1 hehehe

nasi rendang kuning tuk aku

bolehlah tahan sedapnyeee..tp nasi skit sgt..kahhhh

nota bijik: last tu time nk byo..nureen baik ati nak banjer..eh eh x sedap ati taw
ritu dia dah banjer aku..aku bg duit dia xmo...jenuh seluk poket dia..dia tolak..last2 dpt gak
hahahaha..

Lancer vs Inspira






hahahahaha

Jumaat, 15 Oktober 2010

Ikan Siakap Stim

smlm od g market belikan ikan siakap ngan ikan merah kecik tuk wat stok...pas2 beli sayur mayur skit...so rini aku balik keje msk ikan siakap stim..sayur asparagus grg..ngan telur grg tuk budak2 tu...bertambah2 lah kami laki bini..aku tmbh skit jek..odlah yg mkn byk...aku msk nasi 2 bekas gelas nescafe tu abisss..alhamdulilah x membazir...smpi od kata..nasi abis la nk tmbh..aku kata abis kan ...saya x mo dh..nk ratah2 je nti lauk ni...hehehehe..

ikan siakap stim (taruh sos tiram skit tu npk kuah kaler perang)

asparagus grg ngan daging cincang..dan telur goreng tuk arwen n danish...

hahahah licin smpi ke tulang temulang aku mkn n isap..jgn membazir..kalo kat luo xde lah aku mkn gitu...kt umah jek..hehehehe

Khamis, 14 Oktober 2010

Dpt Jugak Kau Akhirnyaaa :)

nekad aku nekadddddddddd..ptg nti pas keje...npk akk tu kt kedai...terus aku mtk...
mtk pe el...ni ha..kt umah aku ni..depan umah jiran sebelah...akk tu jaga kedai koperasi kpg aku ni..umah dia depan tu ada pokok jambu...nak pulak jambu2 dia besor2..wat aku gerammm aje tiap kali aku lalu..mmg niat hati nak mtk kat akk tu..tp lupa aje...kata sat petang la..esok la..alah bkn jauh mn pun..10 langkah je ke umah dia..tp aku lg sng kalo dpt jpe dia kt kedai...byk kali dah nak mtk..tp lupa aje....hehehe

alhamdulilah hari ni petang td pas balik keje...terus g kedai dia..sib bek dia ada..terus tya akk tu..kakkkkkkkk...elly ni lalu ni byk kali nk mtk kt akk..akk tu nganga..mtk pe elly..ni haaa jambu tu..dah bape kali nk mtk lupa aje..rini mmg rezeki la akk ada..tu nk mtk skit jambu tu..haa ameklah amek..pe lagi terus la amek..mmg tepi jalan jek..kalo lalu sure npk...jambu2 dia pulak dok ada dlm plastik..byk pulak...beso2....akk tu mai tulun aku amek..aku amek dlm 2 tangkai adalah dlm 12 ketul...

balik2 terus basuh simpan dlm esbok dulu..sat lg sejuk baru sedap mkn ngan cicah..igtkan nak beli kuah rojak..malas pulak..buat sndiri jek...hehehe...mmg sedap weiiiiii jambu akk tu....besor..manissssssss...cicah pulak ngan cicah kicap pedas cili padi + belacan...ayoyoyoyoyo..jgn mlm ko wat hal dah bb ye..:)

jambu gedabak manis

kicap plak abis..sib bek la ada skit..jadilah

ngeeeee ngancam sggh jambu akk ni...manisssss hahahahaha

TERIMA KASIH :)

kalo time od keje pagi..boleh la aku tido lena..sbbnya anak2 tido ngan dia...aku b4 ni adalah dok kata kt od..awak sllu boleh tido senang lenang..cuti2 pun awak boleh tido..anak2 anto ke pengasuh...saya?cuti2 xde lah nak tido mcm awak..pg2 dh bgn..siap2 anak2..msk..keje umah mcm2...mlm pulak kdg2 kena bgn...anak2 mtk susu..pulak tu semua nak tido ngan aku..3 org satu katil...mama dia dah lah besar...arwen tido lasak..danish lg lah..huhu kadang2 tu mengerekok aku tido..tp aku x leh tido x selesa..nak tido kt hall/bilik lain rs x sedap hati..jenis x reti tido bilik lain..kdg2 tu kalo danish tertido kt bilik sebelah..sedaplah aku tido...tp tgh2 malam kang sure dia bgn g kat aku..kdg2 tu nak tido sekali..adoiiii..dah la malam2 aku ni jenis kaki kena tarik mengkarung..masyallah azab bebeno ha...

so kalo od cuti or keje pagi..boleh la dia tido ngan budak2 tu..jaga budak2 tu...kalo dia keje mlm..petang tu dia dah setel semua..kira keje aku xlah byk sgt...mlm pulak dptlah tido ngan lena sorg2 xdelah nak bgn bancuh susu ke ape ke...tu psl lah aku nk ucapkan TERIMA KASIH la kt od tu...sbb fhm ngan bini dia ni...korg igt x penat ke jadi sebagai seorg isteri..seorg pekerja..seorg ibu..perghhh mmg salute la kan kat org pompuan cam ni tp kredit jugak pd suami yg sllu menolong isteri..tanpa suami...mn nak menang tgn weiii..huhuhu
dlm rumahtangga ni mn xde salah faham gaduh2...aku pun ada gak alaminya..kdg2 HIGH TEMPERED gak aku..yelah penatkan..npk botol susu x cuci lagi pun dah bebel x hengat...:)..dlm rumahtangga ni mn boleh wat keje sorg2..gilerrrr...kalo ada mmg saspek ler org tu...kenalah tulun menulun tmbh2 lg anak dh rmi kannnnnnnnnnnn :)

rsnye xmo peknen dah cukup la kot sbb kali ni teruk sgt lah...bkn teruk ape..tang kaki kena tarik tu x thn sgt2..nak wat keje pun x boleh..kesian betul..kdg2 aku marah gak kt kaki aku ni..woiiii ko sakit skit2 dah lah..ni sehari 100 kali ko sakit..aku nak wat keje pun payahhhhhhhhh...(meroyan) hahahahaha..tp bila fikir2kan kannnnnnnn...x baik betul aku..aku ptt syukur...tu baru kaki kena tarik..mnlah tau kena tarik yg bukan2 ke...lgsg x leh wat keje..dok baring atas katil...ha cam mn?lg lahhhhhhh susah kan...:) ada sorg student ni cite kat aku dia x leh bgn..dok baring atas katil selama 9 bln..haaa tak ke teruk tu...bersyukur sgt2 kann kaki je kena tarik..still leh wat keje lg jln2 makan2..holiday bagai...hehehe

sekian terima kasih

X SABO NAK BANAKKKKKKKK..nak romen cm dulu2...kahhhhhhhhhhh (itu je yg dia tau) :)
hope xde pape lah kali ni nak beranak..cam aku beranak arwen..smooth n steady..AMIN :)

Rabu, 13 Oktober 2010

hehehehehehehe :)

Isnin, 11 Oktober 2010

Mandi Manda & Keje Wikenku

assalamualaikum n slm sejahtera...slm hari monday bluessss..hehehehe korg tgh wat pe..keje eh..aku?sdg bersantai..miahahah almaklumlah isnin mmg offday aku...

sllu ari cuti...kalo od keje..akulah yg yg sgt2 bz menguruskan umah dan anak2..bgn je pagi..terus kemas2..kuarkan bahan2 nak msk..buat bekpes...then continue msk...anak2 pulak sibuk main tgk tv..biarkan kdg2 tu tgh2 msk depa kaco...ada jugak sore high aku kuo..hahahaha...pas msk (jam seawal 10 pg dah setel) terus mandi budak2 tu..bior deme main dlm bilik ayor..deme ni mmg suke dok dlm bilik ayor lm2..main ayor..berendam..smbil tu leh la aku msokan kain dlm mesin basuh..then sidai kain...siram pokok...nyapu halaman...miahahaha..tetiba tgh buat keje arwen dok lari bogel2 kt halaman smbil pnggey bbysitter dia kat sebelah umah..lantakk asal x kaco aku..miahahahaha...

kdg2 tu aku ada kt atas umah..deme still lg dok main ayor..aku pun kemas2 lg umah..sapu2..sbb yelah budak2 ni suka sgt wat selerak...abis segala keje..msk pun sudah sidai kain siram pokok sapu halaman baru lah aku mandi sekali ngan derang...

tghari boleh rehat2..santai2 smbil lipat kain yg smggu x lipat..hehehe..budak2 tu plak layan tv...xdelah kaco..kdg2 je mtk air lah..beskut la...abis lipat kain..time mkn tghari lak..suap anak suap mama pulak cam tu lah rutin hehehe...then nk dkt petang tu dlm kol 2...bg deme ni mandi lg..cam biasa tinggal deme ni...deme ni dah tau mandi sndiri..hehehe..pas mandi buatkan susu..langsung tido..arwen je tido..abg jgn harap nak tido...layan tv cenel 611..kalo letih sgt dia tido..x pun mlm baru tido..

penkek segera beli kt tesco..sapu ngan jem stawberi..
bekpes tuk budak2 tu

danish dlm besen...sian arwen dia kena beralah ngan abg..miahahaha

kalo dpt mandi...danish kalo mandi sure ajak otomen dia sekali hahaha..

kdg2 buat air hujan..letak getah paip atas atap tu...seronok deme

last sekali kalo nak suh budak2 ni naik atas umah..caranya...sudah2...tinggal hangpa ..sat lg ulat besaq mai x tau gigit kaki hangpa...terus buang air dlm besen..then naik ..:)

Jumaat, 8 Oktober 2010

TILAM KHAS - kalo gini x kuo bilik laaa :)

amboi2 sng ati npk miahahahahaha
rs2 kalo ada tilam cm ni mau x yah kuo bilik
n sesuatu akan terjadi upsssssssss
lu fikirlah sndiri
wa cau dulu
hari ni wa halfday

nota bijik: x thn ngan keadaan ofis..staff..boss..n mcm2 yg buat aku tensen keje kt sini
semoga Allah memberi aku rezeki kat tempat lain..amin
huhuhu

Khamis, 7 Oktober 2010

Menang yea yea yeaaaaaaa :)

alhamdulilah...eden menang top commentar contest duit raya
kt blog my dearest fren shi3la

duit yg dpt tu boleh lah tambah tambung untuk anak2 eden tu...tak pun tambah nak beli beskal tuk danish n arwen..depa dua tu mn ada beskal lg..sian kan ..ada sapa2 nak derma x? huhuhuhu

papepun thx shi3la

psstttt: bila nak ketemu lg :) mau tgk en. epai eh dhamirah n daniel hehehe

Rabu, 6 Oktober 2010

Bongokkkkkkkkkk..kahkahkahkahh

asalamualaikom n slm sejahtera semua..cam biasa hopefully semua sihat2 belaka...aku kt sini alhamdulilah sihat sokmo..cuma tu je lah mlm2 kaki buat hal krem aje..huhuhu

td kt ofis bkklah email..tetiba ternpk satu pic..then aku teringat lah kes yg aku alami...ayoyoyoyoyo nak tergelak guling2 pun ado...

alkisah satu hari kami 4 branak pi lah outing...dlm otw nak g tempat dituju..tetiba ms nk tgu lampu ijo...

od: ehhh ape tu (smbil tunjuk kat luor tingkap kete side mirror kete)
aku: ha????? ya Allahhh cam mn leh lupa nak amek tdddddddddddd (smbil gelak nk mmpos smpi berair mata...
od: tu kan suo kecik awak ka...
aku: eh ye eh x eh yeeee yeeeee hahahahahaha yelahhh tu
od: bongokkkkk (smbil ketawa berdekah)
aku: (seat blkg ngan arwen) danishhh danishhhhh danish npk x kain kt tepi tingkap tu..ha amek jap (ms ni danish ada kt seat depan)
danish: mana...mana...
aku: tu tu..npk x..tu kain kainnnnnnnnnn..kt tepi cermin tuuuuuu....cepat amek nti tobangggggggggggggggg
danish: baikkkkkkkkkkkkkkkkk...nah kain mama (smbil senyum perli kot)
aku: giler kejut perut usus besar usus kecik aku..sib bek la terlekat kat tepi tingkap..kalo ms kete tgh gerak2 tu boleh dia terbang cm mn????maluuuuuuuuuuuuuuuuu

ms angkat kain jemuran aku angkat suo kecik aku..letaklah smtara kat celah tingkap cermin keta jap (side mirror) tu...x sngka lak lupa nak bw naik atas umahhhh kahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

bongok tol lah kahhhhhhhhhhhhhhhh

ni lah pic yg aku buat aku tetiba teringat kes suo kecik atu ritu miahahaha..sib bek x mcm pic kt atas ni...mmmppuiihhhhhh

nota bijik: tp mmg x npk lah mcm suo kecik aku..npk cm kain jek sbb dia terselit terpenyit gitu..wekkkkkkkkkkk


Selasa, 5 Oktober 2010

Lunch Ngan Awek2 Blogger...fewiitttttt :)

assalamualaikom n slm sejahtera smua..dh lm x update blog ni..korg pekaba..hopefully sihat2 belaka k...so ari ni lunch sgt2 best sbb ada org nak banjer mak buyung mkn..miahahahaha mak buyung ni teringin no nk mkn ciken cop...publish la kat fb ritu..tetiba ada kwn yg baik hati nak belanja..alhamdulilahhh..xde lah bb ni dok meleleh nti..(ke mak budak yg kebulur hahahaha)

so dah terlanjak nak belanja tu aku pun ajaklah sekali awek2 penang aka blogger ni join..kenal mengenali..ngorat mengorati (ada ke ayat tu miahahaha)..tp awek2 ni semua telah DINODAI..harap maklum..kahkahkahh xde can lah nak msok jarum..ada ke?..:)

pertemuan di foodcourt tesco...semua awek2 ni dah aku kenal..cuma nureen tu je baru 2x jpe..ritu 1st time jpe dia banjer aku gak...baik2 semua...:) yg lain2 tu depa baru jpe je lunch ngan nureen td..sonok..riuh rendah mcm2 gosip mcm2 ragam dok story..smpi aku rs xmo balik..tp kena balik...nti makyah cina tu mengamok..wakakakaka

thx to zura sbb sudi banjer aiiii...i luv u (tetiba) miahahaha..thx jugak pd semua yg dpt join..kalo lah dpt buat small gather2 ala gedik santai best ni..miahahahaha

awek2 penang yg cun melecun...awas semua dah dinodai..miahahaha
depan dr kiri: nureen, niza n wantie
blkg dr kiri: zura n aku
(alahhhh comei je aku kt blkg tu kannnnnnnn :)

amboi wantie hang senyum smpi tingeee...:)
ooooo hang pun dpt sponsor dr niza ka..pttlah tersengihhh x hengattt smpi blusher ilang sebelah kahhhhhhhhhhhhh

me n zura...thx laling banjer aiii :)