Khamis, 30 September 2010

CHINTA

asalamualaikom semua n good day hehehehe :)..hope semua sihat2 belaka..yg sedang sakit...smoga cepat2 sembuh eh...aku sihat2 jek..ermm rmi yg kata aku npk peknen 6 bln jek eh..ada yg kata dah besor perut..mcm2...mayb aku ni dah mmg beso..kahkahkahhh tp kt ofis ni depa belum tau aku peknen..nk kata depa tegur2 xde lah..kg kpg2..sedara mara adik beradik pun kata x npk lg..miahahahaha (nk sedapkan ati la kunun2)..tp hanya empunya famili sndiri je yg tau tumbesaran aku cm mn..tp mmg aku akui aku ni kalo peknen mmg cepat BESARRRRRRRRRR kahhhhhhhhhhhh wekkkkkkkkk

ok korang tgk x drama tv3 CHINTA?aku mula2 tu xmo tgk disbbkan si fasha tu la..aku mmg x suka beliau..tpkan akibat drama CHINTA..aku terduduk terlekat nk tgk smpi abis..smpi aku tertggu2 balik keje nak tgk sambungan episod demi episod...kali ni watak fasha mmg best..lain skit dr yg lain (bg aku ler)..tp aku ttp x suka beliau..demi CHINTA ja..hahahaha

aku kan geli tgk tok aji tu hahahahah geli tgk gataiiiiiiiiii tang mata dia tu..eeeeeeeeee mmg cam laki kuat seks..miahahahaha

rini x sabo lak nk tgu ape akan jd pd CHINTA..smada keluarganye tahu sblm ni dia kena jual oleh abg kandungnye sndiri dan dirogol oleh tok aji atau Fakri (teman lelaki) yg rogol dia smlm akan dipaksa kawin ngan chinta..atau chinta akan beritahu ape yg terjadi pd beliau..huhuhu bestttttt nyeee suspen jek kan

nota bijik: dpt gak surat dr nuff psl no click fraud tu..tp not to me..to all nuffnangers ngeeeee

Rabu, 29 September 2010

4 of Us doing nuthin but hepi :)

wiken lepas igtkan nak beraya umah mak sedara n umah kak ipar...lgsg xde kat umah...adoiii last2 kami g lepak2 kat Gurney drive..n mkn2 ajek

mama mama...otomen tebang..(x abis2)

at last ada pic aku..with my hot pinky arwen hahahaha

geram aku budak ni..dh pndi ckp dh pndi wat memek muka kalah budak 3 thn ok..:)
tgn dia cam tu sbb aku suh dia buat peace..tp tgklah peace dia...hahahaha

mama amek ambar kasut antik abg..(mama amek gambar kasut cantek abg)
g paso malam pun pakai kasut cantek dia..ms mula2 xmo pki..kena sorok kasut buruk dia baru nk pakai..x abis2 dok ckp..mana kasut cantek abanggggg :)

dancing with my little star
yg aku lak kt blkg..dok wat otomen tebang sbb nk bg danish dok amek gambar kami
kalo x dia dok amek gambar lampu..kete...bas..mcm2 lah

4 of us..thn dpn dah berlima ayoyoyoyoyo

Isnin, 27 September 2010

Ikan 3 Rasa & Me with perot 3 ++ month

today ISNIN cm biasa..my off day...x plan g mn2..igtkan nak beraya..tp malas pulak...cuaca pun sgt2 panas...w/pun cuti OFFICE kol 3 4 x..atiku geram gilerrrrrr...bila lah nk dpt keje baru ni...nyamfah tahap BABUN ngan office ni..huhuhu hope2 dpt lah keje baru..mn tau rezeki bb kan..korg doakan lah ye...

so rini msk pun ringkas..tp best hahahah (puji diri sndiri)...ape yg ada dlm esbok kita msk...segala bhn semua dh ada...cili padi n serai just amek kt blkg umah lain2 smua dh lengkap..hehehehe

so ada yg nk tgk aku yg tgh boroi 3 bln lebih (bln dpn msok 4 bln dahhh)...t-shirt2 leh pki lg..cuma suo2 kena pki yg besaq pya..almklumlah ponggong lebo tambah lg tgh peknen bertambah2 lebo..miahahahaha

peknen kali ni ape yg aku teruk alami..muntah2 n kaki krem (bak kata org tua2 tarik urat mengkarung) sape2 ada petua x nak bg ilangkan sakit tarik urat tu...masyallah sakitnya tu bkn kepalang...mmg rs nak tercabut nyawa...beranak xdelah sakit cam tu..smpi leh ngis2 taw aku huhuhu..pls2 nak sgt2 tau petua..doctor kata kurang mnm susu..aku dh mnm pung...kalo mlm2 sakit suh tarik tapak kaki tu ke blkg...(tu kalo asben ada)..kalo tgh dia keje mlm...mmg teruk lah aku smpi tahap merangkak ok...:( ada kata pas beranak ilanglah..huhuhu sabo lah kena tgu bln 3 thn dpn la gitu....


ikan 3 rasa

dpt gak tgk pic aku kannnnnnn...wekkkkkk

OBLONG

haaa rs2nya korg pun tau ape itu OBLONG...1st aku tau psl oblong ni ms aku chat ngan sorg member...cite pya cite x sgka lak aku penah termakan oblong ni..kahkahkahhhhhhh..tyalah od psl oblong ni..dia kata ritu kan dah penah mkn...ha??????bila???laa yg mcm prosperiti tu laaa..oooowhhhhhhh kad pengenalannnnn baru tau itu oblong....

oblong ni cam prosperiti gak lak..tp aku x tau la psl dia pggey oblong..sib bek bkn along..kahkahkahhh...ms balik raya ke Penang tetiba jek nk mkn oblong..suh la od belikan..dah mlm sgt..so aku xmolah mkn mlm2 sgt..nti lemak tepu dok idup..kahkahkahhh..ntah cm mn..sayang bini..od beli jugak...rezeki jgn ditolak musuh jgn di cari..oblong dah msok dlm perut..sedap gilerrrrrrrrrrrrrrr...pedas sos lada itam dia tu mmg kaw giler2...smpi aku jerit..pedas pedas pedasssssssssss....hahahaha

tp sayang seribu kali sayang x smpi 10 minit msok dlm perot..oblong ku selamat ku muntahkan..huwaaaaaaaaaaaaaaaa..sedih giler aku...ape leh buat bb xmo mkn oblong..hehehehe

jom torai oblong..:)

Sabtu, 25 September 2010

Link Status Korg Ok x?

asalamualaikom semua...td dok bw...p la terjah blog adek glem kita tu..si Rina Azam then tertarik n3 beliau psl scanvirus..aku pun nak test gak blog aku ni selamat ke x...dlm ati mmpos sure x selamat sbb kan malware dok merebak n mcm2 virus kotor dok menjangkit..tp bila dok scan td..tgk2 selamat!!!!!!hehehehe

so sape2 nak cuba boleh klik SINI

Jumaat, 24 September 2010

Ni je yg ado...hangin satu body...nyamfahhhh

jeles tgk korg bergambar raya sm keluarga...byk pulak tu...aku?????igtkan xmo letak pic raya..sbb xde pic yg complete..anak2 buat pagai xmo bergambar sm2...bila paksa pic semua cam hantu...bila dipaksa keriau (jerit2)..bila dah rmi kwn nak main aje...jenuh pujuk xmo...last2 kena cubit ha padan muka..so mama depa ni pun hangin tsunami so no pic2..yg ado ni pun sempat dlm 5 minit jek..pas2 budak2 ni lari g main lah..x dok diam la...malas lah mama...lantakkkkkkkkk gerammmmmmmmmmmm taw ms tu...dah kena cubit ngis2 lah bebudak tu hehehehe...geram pya psl....

tgklah xmo bergambar pung...huhuhu

otomen wajib ada..kahhh

ms ni ok lg...

ms ni gedik xmo gmbr sm2...geram tol tgk budak ni

see...xde gambar yg elok smua muka memberontak xmo bergambar...

tu baru 2 org..ni thn depan 3 org x tau la caner..lgsg xde gambor raya ape hehehehe sabo jelahhh
thn ni baju melayu od ngan danish x beli pung...x smpat nak tempah..kedai xmo amek dah..padan muka sape suh hantar lambat..so pki aje yg lm...

arwen lak baju kurung tu bbsitter dia yg kasi

aku lak lgsg xde...igtkan nak beli last minit..pi la cari..ada tp tang ponggong lak x muat..almaklumlah dah melebor 3 bln peknen..miahahaha..cr pya cr..ada yg ratus2..alamakk mahal x mpo..last2 xmo beli..dr dok beli ratus2 tu baik aku beli susu budak2 tu (cam tu la aku dr dulu) kahhhhhhhhhhh..so aku pki je baju thn lepas

so nekad thn depan kena siap awal2..xmo dah last2 minit...serikkkkkkk
yg aku lak xmo peknen time2 raya ssh bg aku nak melaram..huhuhu

so thn ni just beli tuk anak2 jek..:)

Khamis, 23 September 2010

ASMARA

korg dok tgk x cite slot akasia Asmara kat tv3 setiap Selasa jam 9.00 mlm..aku mmg ikut drama ni..tgk pelakon2 pun best gak..tmbh2 lg si Shah tu..aummmmm...kahkahkahhh suke beno tgk laki rmbot style gitu...dressing pun sempoi...dia ni aku tgk lain dr yg lain..nk explain pun x reti...tgk muka dia pun ati suka...(mpos od bc ni aku kena rotan 44 sebatan) miahahaha..alahh laling u lg ensem ok dun wori nek lori...:)

sejak 2 menjak ni pun dia laris dlm mn2 drama..kt tv3 ada drama Bola Cinta..ms ari raya tu pun dia berlakon gak dlm drama Nur Cahaya x silap...
ghupenye sudah berpunya..tu pengacara tv3 si Sheera Aiyob
mmg sweet la kapel ni...ai loikkeeee

Rabu, 22 September 2010

Selamatkan RM aku..dan terkejut n sedih

ni lah sbbnye kalo dok bwh tempurung..x tau ape terjd kt blogspot...mcm2 hal dah berlaku..psl malware lah..psl cashout nuffnang lah..yg paling sedih n terkejut sgt2 psl rakan blogger yg telah pergi meninggalkan kita semua..huhuhu...

ok berbalik pd nuffnang cashout...td dok blogwalking tiba2 g lah blog cikgudahlia..then ada terbaca psl cashout nuffnang..then pi pulak blog lanun sepet..alamakkkk takut pulak..mmg igtkan nak simpan lah RM jd ribu2..tp dek kerna riso mslh yg sm akan terkena pd batang idung sendiri..baik selamatkan diri tul x..hahaha so ari ni...daku telah dgn rasminya MENGCASHOUTKAN nuffnang w/pun hati berbelah bahagi nak peram lm2 smpi jd ribu riban hahahaha..dr dok simpan n dr dok duit nuff tu kena sekat..baik aku cashout terus...so see lah akaun nuff aku kembali '0'..xpelah pelan2..hehehe...support me k..:)

apapun thx pd yg semua..n thx pd nuffnang jugak..lebiu so strong kahhhhhhhhhh (bodek nk dpt buff lg)

so tgu sebulan le nak dpt cek nuffnang..awwwwwww

psl rakan blogger tu..beliau sgt2 friendly dan sllu gak kami berchatting dan berfesbuk..aku penah jugak msok contest beliau..CONTEST GAGAK HITAM..dpt no. 3...pttlah lama x dgr cite..tup2 dgr pulak beliau dah arwah...huhuhu
nak tau lebih lanjut g kat blog cikgudahlia
al-fatihah dan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama2 org2 yg beriman amin :(

Patutlah xde org nak beraya umah den ni haaa...

miahahahahaha ghupenye aku pun turut terkena virus cinta malware..perghh kalo buat lagu ni best jugak...:) so stlh dperkenankan Duli YMM Seri Paduka El (verangan) dgn titah beliau tlh buang bloglist kwn2 yg beliau sgt2 sayang (ngade2) tuk sementara waktu...pttlah ciput je org mai beraya umah den ni ha..huhuhu...ada terbaca mengatakan dsbbkan ada segelintir blogger yg register innity yg menyebbkan malware menyerang...

so stlh buang link bloglist tu barulah lega skit..tp heran jugak ada org leh masok ada yg x bleh..apa2 pun mslh ni telah diselesaikan..harap2 jgn ada virus lain pulak..dah lah tgh rancak nak bw n komen2 blog kwn2..huhuhu

wiken ni barulah nak msokan balik link bloglist tu..sape2 yg sudi bak mai link2 korg yg gempak tu :)

Selasa, 21 September 2010

akai xde..ni kategori ape eh

korg npk ke pic atas ni..sila klik besar ye..malas aku nak edit segala...baik x yah jd manusia..akai xde...aku x fhm lah nape FB yg jd bahan tuk meluahkan segala ketidakbaikan..selama FB x wujud xde pulak masalah...ada pulak timbul mcm2..yg kutuk/hina Johor le..yg kutuk agama Islam le..mcm2 hal..apa motif derang ni eh..aku x fhm ler..rs nak potong je lidah sorg2 ni

sorry ye aku lm x update blog ni...kemalasan melanda
gambar raya????xde pung..anak2 xmo bergambar so mamanye fedup terus angin tsunami mai xyah bergambo thn ni hahahaha...

rs nak cashout nuffnang dah capai half target tp kena tgu sbulan lamanya..hahaha
biorlah dulu..thx pd semua yg singgah blog ni..rini insyallah nak buat bw w/pun kepalahotak ni dah tingtong fenin2 :(

Selasa, 7 September 2010

SeLaMaT HaRi RaYa MaaF ZaHir BaTin


Assalamualaikom semua..good day to ol..pekabar...hope semua sihat2 belaka...tulat dah nak raya..so fast kan..:)..sure rmi tgh sakan sopin last minit..aku rini baru nak g sopin tuk aku ngan od..anak2 dah setel...kuih raya dah setel..cuma tgu bake cake aje..mil lak lusa nak wat ketupat kacang...letih betul cuti 2 hari ni..msk pulok..msk yg simple2 aje...xde lah meriah cam 1st time pose tu..hehehe

mlm raya sure aku sibuk msk rendang..huhuhu..mlm raya dah balun ketupat rendang..hehehe..main mercun jgn ckpler..kedam kedebom...seronok kat kg ni sbb rmi umah yg psg pelita...umah mil pun dah betuko langsir..aje 3 thn berturut2 org tua tu tuko langsir..kali ni kaler pepel pulok meriah2..hehehe..

ape feveret makanan korg waktu raya pertama..aku suka mkn ketupat/lemang/nasi impit kuah kacang/rendang..kuih2 ni x mkn sgt..tp kan sure nak abis raya tu ms tu lah nak kedarah kuih biskut raya kan hahahaha

oklah dgn kesempatan ni aku ngan famili aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN pd semua kawan2 n bloggers semua..terima kasih lah sbb sudi singgah blog ni eh...pd yg balik kpg tu HATI2 di JALAN RAYA...IGT ORG TERSAYANG..MKN KUIH KETUPAT RAYA TU jgn byk2..simpan ruang tuk umah lain jugak hahahaha...

nota bijik: silalah amek kad raya ni :)..thx pd yg sudi hantar kad raya ..sgt2 ronok.sbb skrg ni ssh nk dpt kad raya yg dipos ok..ngeee

Sabtu, 4 September 2010

Mee Hailam Sayangku

amboi nama menu melampau..hahahahaha xdelah..ni ha ritu od ada request nk mkn mee hailam n cokodok pisang...aku lak nak mkn nasi kandaq..time ni mmg malas dh nk msk..balik keje terus terjah market beli pisang nak wat cokodok..terus beli bhn2 yg lain...kata kt od..msk 1 jenis dah le..kalo nk mkn cokodok..kita beli nasi kandaq..kalo wat mee hailam x pyh msk nasi...so dijdkan cite ari khamis kami just mkn cokodok n msk nasi..nasi kandaq x jd beli..

smlm lah wat mee hailam...sm je ngan ketiaw kungfu ritu ..tp mee hailam yg ni aku x taruh telur..2 kali tambah si od..seronok tgk dia makan abis licin..hehehe arwen pun sm dia pun turut mkn..danish dah fengsan awai kahhhhhhhhhhh...

nota bijik: x sopin lg..tgu 7 8 9hb...huhuhu

Khamis, 2 September 2010

setakat ni ape yg korg dah setel tuk raya...

asalamualaikom semua...ha lg beberapa hari lg kita nak menyambut hari raya..yahoo alhamdulilah...korg stat cuti bila?raya tahun ni balik mana?ada x gaduh laki bini psl nak raya mn dulu hehehehe...aku stat cuti 9hb-16hb..nape x smpi jumaat jek..sbb aku ada keje kena siapkan..skrg ni ofis x bg cuti lama2..

so cam thn2 sblm ni pun aku raya kt Penang dulu..petang raya baru balik Perak..baju raya?tuk anak2 dah siap ada..cuma kami laki bini ni xde lg...baju melayu derang pakai yg lepas pya..x yah membazir..leh pakai lg..insyallah bil nak kawin nti buat yg baru..:)tuk aku pulok..beli selai je cukup yg lain byk lg baju2 lama2 x terpakai..wat pe membazir...cukuplah tuk anak2 tu pun aku rs dah puas..

kuih raya pulok?setakat ni dah 3 jenis..mayb nak tambah lg 2 jenis lg kot..tgk kudrat..hahaha then malam raya nak wat kek coklat 3 bijik n kek oren 2 bijik..(giler byk)..cukuplah tu kan...dahlah x dpt bonus raya..duit pun cukup2 jek..tuk duit raya budak2 duit raya abah mak mil..huhuhu..rs thn depan kena simpan duit siap2 tuk raya ni..thn depan dah berlima..huhuhu

ms aku bebel2 ni pun badan rs lemah..tekak rs loya...muntah 2 3 x..msk2 aku dah x serajin dulu hehehe msk ala kadar je...2 3 hari ni main makan kt luo aje..:)..oklah nak continue muntahhhhhhhhhhhhhhhh