Jumaat, 30 Julai 2010

PERTANDINGAN CIOM @ CHINA

pakat ramai2 cium psgan masing2

ni sudah lebih..kahkahkahhh

ish smpi naik atas peha kau...

ni style ape lak...mcm2

ayoyoyoyo karipulai

ni kalo mau sakit belakang ok hakhakhak

Khamis, 29 Julai 2010

LAWAK NAK MMPOS..MISTERI ABANG LEMAN

baca baik baik....



KISAH INI BERLAKU DI KAMPUNG LEPAR HULU SELANGOR



Ada sepasang suami isteri yang baru berumahtangga, isterinya bernama Melor manakala suaminya bernama Wak Leman. Boleh dikatakan hari-hari mereka melakukan hubungan seks...Tiba-tiba, pada suatu hari... Wak Leman jatuh sakit.... dan mati....Wak Leman nie memang tinggi ilmunya sebelum mati dia sempat berpesan pada isterinya "sayang kalau abang mati kau jangan cari jantan lain, abang dah jampi anu abang.....jadi bila abang mati nanti kau potonglah anu abang....bila kau rasa gersang, kau cuma perlu jerit "Abang Leman!!!", maka anu abang akan datang puas kan nafsu mu"...



Maka isterinya pun menurut pesanan aruah suaminya.... di potongnya anu suaminya dan simpan di dalam peti sejuk.. Hari yang berikutnya.. ...Melor pun mencuba lalu dia menjerit "Abang Lemann!!!!!" maka anu suaminya pun terbang pergi mendapatkan isterinya... ..Boleh dikatakan setiap malam apabila gersang, Melor menjerit "Abang Leman!!!"



Perbuatan Melor itu menjadikan tanda tanya jirannya Mak Cik Nab yang dah berumur 60th... Akibat rasa ingin tahu Makcik Nab pun mengadu dengan Joyah..."Kenapa aaa si melor tu tiap2 malam asik menjerit panggil Abang Leman??



"Dia jerit macammana?", tanya joyah.... "macam nie.. Abang Lemaaaan!!!" maka terbanglah anu leman menuju ke pemanggilnya. ... kesian Makcik Nab kene "underdog".



Cerita ini makin tersebar luas seluruh kampung sehingga ke pengetahuan Tok Penghulu.. "Tok! Kami nak mengadu... ada perogol bersiri dalam kampung kita nie,habis nenek2, Janda, Anak dara semua disapunya!"



"iyeeeeee keee!!!"jawab tok penghulu dgn terperanjat. ..."Siapalah yang punya angkara nie agaknya",tanya penghulu lagi..



"Entahlah tok tapi yang saya tahu semua mangsa ada menyebut 'Abang Leman'", jawab Pak Lebai...



Apaaaaaa Abang Lemaaan!!!!" Jerit penghulu dengan Marah.... maka terbanglah anu si leman ini menuju ke pemanggilnya. ..Semenjak kejadian itu semua org kampung tak berani lagi menyebutnama" Abang Leman", manakala Tok Penghulu Kampung itu masih lagi ditahan di Hospital Kuala Selangor Kerana mengalami koyak punggung yang serius......(kahhhhhhhhh berdekah3)



KEPADA PEMBACA HATI-HATILAH KETIKA MENYEBUT ABANG LEMAN MUNGKIN INI AKAN

TERJADI PADA ANDA.... KERANA ABANG LEMAN NI TAK MENGIRA MANGSA,



SAPA JERIT SIAP LE DIA.... PERGGGHHHHH. ...!!!!!! !!!!



oleh itu dinasihatkan anda supaya tidak menjerit2 namer Abang Leman....kalu

namer abang lain takper..macam abang sepat ker atau abang panjang tapi...sebut. .. Abang Leman memang tak bole....!!!! sebab eeee,,,,memang misteri.


AKU BUNTING BUAT KALI 3

assalamualaikom n good day..smoga kalian sihat dah sejahtera sllu...kahkahkahhh a'ah aku bunting dah skrg..jwpn sudah termaktub...alhamdulilah syukur pd Allah rancangan kami tuk menimang cahaya mata kali ke-3 dimakbulkan..rezeki anak x penah putus..alhamdulilah..thx juga pd suamiku yg sm2 menjayakan projek ini ahaksssss...kenapa cepat sgt el????rmi yg bertanya?ada yg kata xpelah korg duit byk gaji besor?????ada pembetulan ye di sini..aku ngan suami aku cukup2 mkn je bulan2..bajet2 jek..kdg2 tu sengkak jugak tgh2 bln..tp x smestinya ada anak..xde anak...gaji tu menjadi satu persoalan betul x?lgpun aku ada plan jangka pjg..nak buat anak dulu..hehehe aku kalo boleh nak stop/resign b4 umo aku cecah 30an (boleh ke?hahaha) so need another 1 more kid to beranak..mayb 2013..insyallah :)

dgn ini aku nak mintak maaf pada semua kalo selama ni aku ada terkata terkutuk terogol dan sengkatan dgnnya..semoga perjalanan aku sebagai mak buyung dirahmati dilindungi dah berjalan dgn selamat horayyyyyyyyyy :)

tadaaaa...
alhamdulilah condommm (confem) peknen

pttlah sejak 8 menjak ni nak mkn mcm2...selera lak menganaz..asyik lapo..smlm teringin nk mkn mekdi beger baru GCB..mahal gilak beger ni RM12..dahla mahal..kecik pulok..sib bek baru dpt gaji smlm hahahaha

amek kau ff berlambak..aku makan laju jek..od siap pesan..udah2 la tu arwen danish pun nk mkn gak..kahhhhhhhhh

tetiba nk makan roti canai banjirrr..terus terjah kt tmpt port lama ms kapel dulu kapel
lama gilak x pergi since kami kawin...od kata high value spot ni..hakhakhakk
tp aku teringin roti canai abah akuuuuuuuuuuuu..paling bestttttttttt
mggu dpn balik yeaaaaaaaa

nota bijik: pasni kena jimat cermat hehehehe

Selasa, 27 Julai 2010

Nasi Goreng Pedas Meletup Urat2 Body

mlm ni terasa/teringin lak nk mkn nasi goreng ala2 kampung ngan telur mata kebo....od lak arini ada dinner kat otel utk staff2 kilang beliau..so aku msk tuk aku yg pedas..tuk anak2 x pedas..tuk aku sj aku msokan 20 bijik cili burung sebijik cili merah n ijo..ha amek ko aku nk mkn nasi goreng pedas nak mmpoih mlm ni bior terasa urat2 body aku ni kepedasannya..hakhakhakkk
..pastu grg telur mata kebo 1..perghhhh merutun jiwa n kecur segala sel2 body hakhakhakk

tadaaaaaaaa siap!!!!nasi goreng ala kampung pedas smpi meletup urat2 body kau

bukti!!!!berfeluh mak..smpi menitik2 feluh2 kuo taw..kahhhh

arwen nk mkn sndiri..bg sudu xmo..nk mkn ngan tgn..
abg beliau usah ditya..tgh mlm baru mtk nasi...

nota bijik: kenapa rs lapo aje aku sejak 8 menjak ni...

Tahi Pertama Suri Anak Tom Cruise Dikeraskan

aku mmg adore anak cruise ni comel cam doll

sok dh besor sure jd model ni..dgr kata dr hjg rmbot smpi hjg kaki semua harga
ribuan2 baik pakaian kasut mcm2 lah..untung lah ko suri..nti kamoo xmo baju2 tu bg kat arwen eh..hakhakhakkk

haaa ni lah tait suri 1st poop..kira dia dh pandai poop 1st time berak terus lah cruise ni amek wat kenangan..smpi jd gitu ha...disalut emas lak tu..coiiiiiiiiii...

anak aku arwen lom lg dpt buat 1st poop..agak2 mmpo x aku buat gini..hakhakhakkkk jgn jd cam abg dia sudah..tait dikatakan mamaaaaaaaaaaaa nake mama nake..(snake mama snake) miahahahahaha

Isnin, 26 Julai 2010

INDOOR GAMES! MALAYSIA BOLEHHH!!!!!





astagafirullahalazimmmm tu je yg dpt aku ckp...rs malu menebal di hati aku bila tgk pic2 kat atas ni..yg fwd email psl pic2 ni kat aku pun cino...ni lah kalo setan menguasai akal fikiran jiwa raga..gatai sgt pun g lah nikah..jgn ko buat drama pas2 buat anak sudah la pas2 buang...bongok badigol hantuuuuuuuuuuu...
malu malu malu jap2 nak msok dlm kain nyorok kahhhhhhhhhhhh

nota bijik: aku nk ucapkan TERIMA KASIH bebyk pd smua yg sudi dtg blog aku sejak 2 3 hari ni...aku sgt2 kebzian....jasamu dikenang ahakssss

Jumaat, 23 Julai 2010

Dinner yg Simple Dimple

asalamualaikom uolz..pehabaq..hope sihat semuanya...aku alhamdulilah sedikit penat mengantuk..mayb ada simpton2 ahaksss ntahlah tgu je lah hehehehe...smlm aku x msk..mmg teringin sgt nk mkn KFC..so smlm od dpt gaji teruslah terjah KFC..amek ko sebakul od order..kenyanggggg smp x larat nk bgn..miahahaha

today lak rs nak msk..sbb ada petai dlm esbok umah...so igtkan nak wat sambal udang petai..udang xde...msk sambal ikan bilis potai pun sempoiiii...perghhhh bertambah2 nasi aku mkn...lm jugak x mkn potai ni...sekali kruk krak potai dlm molot..haiii kalo kentut ni sure best gilakkkkkkkkkkk harum kasturi gitu..kahkahkahhhhhhh

sambal ikan bilis potai

ni pulok kentang bertelur request by od...mmg feveret kami...

last but not least..old timer jugak smua org suka...sardinnnnnnn...sedap gilakkk melayan lauk pauk ni..pas2 layan tido perghhhhhhhh hebat di sn..kahkahkahhh

aku msk simple2 je x larat aku baru balik keje..lain la wiken baru ada ms..ari2 bekerja sllu msk yg ringkas je..asal perut kenyang ye dokkkkkkkkkk

nota bijik: tgh cari tempoyakkkkkk ada sape2 nak bagi x...:)

Rabu, 21 Julai 2010

Pajeri Nenas & ABC

assalamualaikom uolz..smoga hidup korg dirahmati olehNYA ok..oraitttt...arini plak ape yg aku nk mkn eh..ari2 sil aku penah belikan ABC tuk aku..sekali rs sedap pulok...ABC ni len skit sbb dia ada taruh buah pala yg halus2 tu..tu yg rs manis masin..sedappp...so ari ni od lak cuti..so dia tahulah bini dia nk sgt mkn ABC..so ape lg terjah time le beb...byk2 tmpt ABC ni lah yg paling sedap penah aku rs kat Penang ni hehehehe..tekak masing2 kan..ABC ni dok meniaga kat depan petronas otw nak g bayan lepas...pakcik bw basikal..sllu start meniaga 530ptg-730ptg..byk kali dh kami terjah..x dpt jpe..so ari ni termakbul sudahhhhhhhhhh...
ABC tuk 3 org RM6.00
nasi lemak (danish ngan abah) RM2.00

alkisah..petang td tgh aku blogwalking..tiba2 ternpk lah buah nenas kat satu blog ni blog miss liana hakhakkk..terus aku teringat aku ada beli nenas kat tesco tempohari nk wat pajeri..terus kecur lidah n rs nk msk pajeri lak pas balik keje..pas balik keje terus kong kang kong kang kat dapur...tadaaaaaaa dh siap..od x mkn nenas ni..mkn kuah jek..aku sorang2 lah bedal hehehe

nota bijik: ermmmm sok nk msk pe lak eh...tetiba rajin lak ni apakahhhhhhhhh

Baunya Saja Membangkit Nafsu

smlm kejadian:

mil : elly nk mkn cempedak goreng x?
menantu hantu : nak nak nakkk
mil : mak bancuhkan tepung..t elly grg lah..mak x mkn..angin
menantu hantu : oraittttttttttttt kahhhhhhh

mlm kelmarin mil balik dr kuala nerang umah beliau kt sn..ada lah pokok2 buah2..so bw baliklah 2 3 bijik nangka yg msk ranum..smlm alkisah dptlah aku merasa cempedak goreng..mmg teringin dah sejak beberapa hari..igtkan nk bli..tp alhamdulilah rezeki dtg hehehe
aku goreng 1 bijik cempedak ni...byk gilakk..aku abiskn sorg2..setengah pinggan aku bg kat bbysitter sebelah umah hehehe..sedapnyeeeeeeeeeee manis2 cempedak ni

mil yg kopekkan..aku tolong korek..syoklah korek2 bijik cempedak ni..dia cm tersembunyi jek..korek2 xde..korek2 lg ada...(ape lah korek2 ni hakhakhakkk)

mil yg bancuhkan tepung siap2...

tadaaaaa cempedak goreng siap dimkn..manisssssssssss
smpi tgh mlm dok ngunyah cempedak je..smbil berblog n berfesbuk hehehehe

Selasa, 20 Julai 2010

My old timer feveretttttttttt

ntah nape ari ni aku teringin sgt nk mkn smbl ikan bilis + kacang. My feveret old timer..hakhakhakk..kempunan smpi balik keje terus ke dapur goreng kauuuu...rs hepi sgt2 dpt mkn ni..giler lama x mkn..dah siap terus seduk nasi mkn x pandang org kiri kanan (od n anak2) hakhakhakkkkk..

smbl bilis + kacang ni ms aku studi dulu sllu mak aku bekalkan tuk aku..baik bulan pose or x...duit tgh sengkek..ni lah lauk paling best...alahhhh ari2 biasa pun best gak mkn...kdg2 tu ratah ajek dlm tin milo tu..mak aku buat satu tin milo beso bekalkan tuk aku ms kt hostel...hakhakhakkk

td aku goreng..ada balance skit..leh la simpan tuk 3 4 hari..ntah2 mlm ni abis aku ratahhh hakhakhakhakkk

nota bijik: teringin nk mkn smbal belacan kuinin ngan gulai tempoyakkkkkkkkkk huhuhu

Kelebihan Halba

Rasulullah saw bersabda:

Sekiranya umatku tahu akan kelebihan Halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas.

Pada suatu hari Rasulullah saw menziarahi sahabat Saad Bin Abi Waqqas yang sedang sakit. Rasulullah saw menyuruh dipanggil tabib. Al Harith Ibn Qaldah datang merawat Saad Bin ABu Waqqas. Beliau mengesyorkan agar Saad makan Halba dan Korma Ajwa'. Dengan izin Allah Saad pun sembuh dari sakitnya. Rasulullah saw kemudiannya bersabda:

'Gunakanlah Halba sebagai ubat' (Qamus Al-Tibb)

Kegunaan Halba:

1. Diminum sebagai teh untuk:
- Melancarkan haid
- Menghilangkan kembung, sebu dan senak
- Pencuci perut
- Menguatkan jantung
- Menghilangkan lendir tekak
- Melegakan sakit kepala/migraine
- Membuang angin
- Menyembuhkan buasir
- Sengugut
- Meransang rahim
- Kegemukan
- Kurang berat badan
- Mengawal kencing manis
- Radang kulit dan bisul

2. Teh Halba + Madu
- Kurangkan ketagihan merokok dan dadah
- Anemia

3. Untuk anak2 yg baliqh
- Kecergasan
- Kekuatan badan
- Tumbesaran

4. Untuk ibu menyusu
- Banyakkan air susu

5. Halba juga adalah ramuan tradisi MENAMBAHKAN NAFSU LELAKI DAN WANITA (tetiba highlite n huruf besar..kahhhhhhhhhhhhh)

6. Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan.

7. Menjadi amalan kuno tabib China untuk rawatan mati pucuk.

Halba merupakan antara ubatan yg tertua di dunia dan digunakan oleh Al-Abqirad iaitu bapa perubatan Yunani.

Isnin, 19 Julai 2010

Danish Mengira

video

alhamdulilah skrg ni danish dh pndai mengira 1-10 baik BI or BM..riso jugak ngan ini budak...sbbnye..danish ni terlalu hyperaktif..x larat weiiii...satu hari mainn jek..tgk cd otomen..psg..tutup..psg lg..then xde otomen..cite ape2lah..asalkan kartun yg dia suka..petang2 lak g main ball...mama nak uyun (turun) nak men ball...aku bg je lah..sbb anak2 jiran ada dok men...tido pun cam org besor..kol 1 2 pg...dulu aku sllu gak marah kat dia..sllu tido lmbt..tp skrg xde marah2..dah jenis cm tu..kdg2 bitau kt dia...mama tido dulu..danish tgklah tv..jap lg aku bgn kdg2 x tido lg..seronok bkn main layan kartun..kali ke2..dtg jenguk dlm bilik..dah terbungkang dlm bilik..tp sejak 2 3 menjak ni...kalo aku nk tido...dia siap of semua tv cd..then ckp..ok mama abg dah tutup ivi (tv) jom tido..hehehehe

video kt atas tu...danish kalo psg cd otomen tu..dia sure akan kira otomen yg ada dlm tu..kdg2 tu aku suh play la video tu..dia leh balas balik "jap jap mama..pas2 dia pun start mengira..pas2 baru play..cam tu lah tiap kali dia kalo psg cd otomen ni...cd otomen ni bape puluh kali dia dah tgk...sehari adalah 5 6 x psg..kahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...kdg2 sng skit aku wat keje..dia dok layan otomen

Kurma Daging & Resepi Spageti Meatball


rini msk kurma daging jek..mls nk msk mcm2..lgpun lm x msk kurma daging kesukaan od..hehehe jdlah tuk kami berempat..

ok rmi lak mtk resepi meatball yg aku buat spageti tu..aku main hentam je..xde nk sukat2..xde nak tgk buku..website segala..main hentam kormo jek

meatball:
1) daging cincang
2) serbuk black pepper
3) garam
4) oregano (xde pun xpe)
5) telur sebiji
6) sedikit tepung

(gaul semua..ms nk wat bulat2 tu..taburkan sapukan sedkit tepung kt tgn korg spy x melekit..sapu tepung jugak kt bebola daging tu spya x melekat jugak)
goreng dgn api yg perlahan..siapppppppp!!!!

resepi spageti pulok:
spageti direbus ngan garam + myk

sos:
bwg besar dipotong dadu
buah tomato dipotong dadu
daging cincang
tamato puri

cara: goreng daging tu smpi sedkit garing, masokan bwg..goreng smpi bwg layu, masokan tomato, msk smpi layu, masokan tomato puri kacau sebati. Letakan sedikit garam, air dan oregano...tadaaaaaaaaaa siap. Nak letak cendawan pun boleh ikut suka hati lah..hehe

Ahad, 18 Julai 2010

Spageti MEATball

hari ni kami mls nk mkn nasik..so hubby request dh byk kali suh msk spageti...so rini sib bek la mil xde..so sng skit kmi nk msk ape yg kami suka..hahahaha..

spageti meatball lunch kami

sllu aku msk spageti ni xde meatball..so rini rajin lebih so buat lah..x penah pun buat meatball..so ikut sukalah nak wat meatball ape..pakai campak buang je bahan2..ape yg ada msok aje..tp alhamdulilah menjadik gak meatball aku miahahaha

npk x meatball tu..hahaha

nota bijik: siap spageti ni dlm kol 11pg hehe


Sabtu, 17 Julai 2010

Lego Building @ Dubai

The Rotating Tower
80 tingkat (hotel+apartment+suite)
berpusing 360 darjah bkn sekali...tp BERKALI2 ok


perghhh tgkler building ni berputar..smpi akan berbentuk satu putaran yg unik

dahlah berputar 360 darjah pulak tu amek ko
ada parking kete smpi tingkat 80..so setiap tgkt ada car park...

agak2nye fenin x kalo dok kt building ni kahkhakahhh
ha ape lg...jom book 1 hehehe

Jumaat, 16 Julai 2010

CACING TERBESAR DI DUNIA






cacing ini dikatakan terbesar di dunia dijumpai di hutan2 Equador dan mirip dgn ular
kalo cacing ni kuo dr dubur..mau pitam makkk
buat umpan ikan pun mau ikan tempiaran lari miahahahaha

alahaiii anak terunaku

Assalamualaikum n good day to uolz...selamat hari jumaat yg indah..hope uolz sihat hendakNYA..uolz sure hepi gilak kalo ari jumaat sbb esok lusa leh gedik2..jimba2..golek2..bgn lmbt..ke dating ke romen upss hahahaha...

aku boleh dikatakan kurang nak cite kat uolz psl anak teruna aku sorg ni AHMAD DANISH ZIKRY...my big hero..skrg beliau dah 3 thn 2 bln..tp org sllu kata beliau mcm budak 4 5 tahun..tgk size badan la beb..miahahaha
dulu danish ni sedikit lambat bercakap..kami as a parents mmg riso jugak..yelah kwn2 sebaya dia dah pandai berkata2..tp alhamdulilah skrg molotnye x henti2 bercakap..smpi kami giveup n suruh danish diammmmmmmmmmmmmmm!!!hahahahahaha nak buat keje umah pun payah ok..hehehe

ok aku nk story kat uolz..ada one day tu..wiken..od keje..so danish ni belum putus pampers 100%..cuma malam jek beliau pakai..so ptg ari tu aku dah abis bw..then lepak2 ngan anak2..tiba2 aku npklah danish dok lari sn sini..so sahlah beliau nak berak..
aku: danishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..g berak turun bwhhhhhhhhhhh
danish: lari lintang pukang setelah mendengar jeritan batinku kahkahkahhhh

5 minit then:

danish: mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku: ya ya..dah berak ke
danish: mamaaaaaaaaaaa nake mama nake
aku: ha!!!ape tu

so aku pun turunlah g tgk danish..smbil danish dok jerit pekik kata mamaaaaa nake mama nek

danish: mama nek mama nek sambil tunjuk sesuatu
aku: laaaaaaaaaaaa ni kan nake lah sayangggggggggggg (snake) ni tait lah taitt
danish: ukan ukan (bukan2) nake esorrr (snake besor)
aku gelak besar bila tgk danish kata tait tu snake kahkahkahhhhhhh lawak2..gelak guling2 aku

*

*

*

*

*

*

kahhhhhhhhhhh ni lah yg dikatakan danish nake nake (snake2)..ghupenye danish x sempat nak msok jamban..terlepas kt dlm bilik air...adoiiiiiiiiiii anak teruna aku ni
sori bilik air org kpg je..hehehehe

Khamis, 15 Julai 2010

Kanak2 Perempuan Dibunuh KEJAM






Budak perempuan hilang dari menduduki UPSR dan didapati dibunuh kejam. Kes ini ditutup dan mn2 pihak tidak mahu kejadian ini digempar gempurkan.

Kesian giler budak ni..apalah salah budak smpi dibunuh begitu rupa..mmg badigol shilaka pya org..kanak2 pun ko nk bunuh..akai ada...

Takut lak aku bila kejadian melibatkan kes pembunuhan kanak2 baik rogol, culik, dera semakin menular kat Malaysia ni.

Ikutkan org yg bunuh org ni baik hukum dia bunuh jugak...or rejam smpi mati