Rabu, 30 Jun 2010

Walaweiiiiii BIAR BETIK..kahhh

uolz tau x ape itu VUVUZELA..vuvuzela ni adek badek trompet la..alah yg deme dok bunyi satu stadium..ritu ms tgk piala thomas geram aku bising giler..tu baru tgk kat tv..masyallah bengit tol...korg tau ke ASAL USUL VUVUZELA ni....

skrg ni VUVUZELA IS THE HOTTEST NOW AT WORLD CUP..mn2 game pun ada kot..kasi meriah skit games tu..

korg tau ke ASAL USUL VUVUZELA ni
ha meh ler nengok kt bwh ni...

HARAP JGN PITAM YE..kahhhhhhhhhhhh

no komen..gelak aje kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

aisey beliau ni senyum plak..almaklumlah msok blog aku kahhhhhhhh

kahkahkahhhhhhhhhhhhhhh aku x larat nak gelak weiiii smpi terkentut2 buih bau lavender ko..wakakakakakaka...adoyai..ntahlah org tu kata asal usul vuvuzela ni dr org asli afrika..deme buat sebagai alat pelindungan 'tut'..tp awat yg PANJANG sgt tu..kahkahkahhhhhhhhhhhhhh berdekah3...

aku x larat gelak weiiii sakit urat2 kentut ni ha kau

next time THINK CAREFULLY BEFORE YOU BLOW ONE!!!!!!

waka waka eh eh waka waka uh uh

Yiharr Dpt free Gift

uolz nah tgk x iklan nuff psl LIBRESSE..yg adibah noor...yuna...then twin Amazing Race tu..hahaha alah kat dlm tv pun ada kan..haa aku pun teruja terus la klik iklan tu..tgk2 ada free gift..so ape lg isi form then amek ms dlm 2 3 mggu jugak baru smpi...pad untuk wanita yg x kira gemok or kurus semua leh pakai nak2 lg size cam adibah noor tu..kelasss uuuu :)

muahahaha aku blum torai lg...bendera jepang x mai lg..waka waka eh eh waka waka uh uh (pejadah lagu bola ni..coiiiii)

papepun thx libresse..
tgh tggu another free gift from iklan nuff jugakkkk
yg ni paling x sabar...:)

nota bijik: anggun gitu kahhhhhhhhhhhh

Selasa, 29 Jun 2010

Bila Mama X sihat..

assalamualaikun n slm sejahtera uolz..2day aku msok keje kol 830-930 jek..sbb aku amek time off 1 jam 1/2 dr 930-1100 sbb ada hal nak cabut undi umah baru ku yiharr...korg nk tau..sistem derang cam mangkok..spttnya org yg awal smpi bg nama then msok dulu..korg tau depa wat cm mn...mn2 6 org terawal..msok dulu tuk briefing n cabut undi..then baru ikut alphabet ABC..abis tu org yg alphabet Z..dtg awal..kenalah tgu smpi last..gilak..mmg rmi dh marah2 time tu..aku pun..buduh pya sistem..bg lah no cam kat hospital tu kn sng..adil..cam cilaka jek..sib bek nama aku mula E..so awal skit pggil..tp ada hal x dpt nak elak aku terpksa balik n amek document yg amat2 penting melibatkan ibubapaku..huhu ke sn kemari aku..tensen smpi fenin rs nk pitam..pulak tu aku tepon ofis cakap aku EL..sb nak setel mende ni 2day jugak..alhamdulilah semua dah ok..

so disbbkan seharian aku kehilir kehulo..aku pun penat x tentu arah..penin satu hal..so rumah pun x bape nak kemas..sib bek lah dua org budak sukarela nak bantu mama dia yg tgh x sihat tu see at below..anak sapalah tu waka waka eh eh waka waka uh uh :)

danish yg tetiba rajin nak sapu umah..
danish: mama mama..abg nak apu ampah..(sapu sampah) mama iam2 (mama diam2) kahhh

smpi bilik pun nk sapu..rajinnye..adek pun nak gak join tulun abg..gud girl

mmg bersih pun lantai umah..gud job dear

danish: mama mama sini2..tangkap ambar abg eyahhh..hahahaha danish suh tangkap pic dia tgh posing gitu..muahahaha..then bg dia tgk pic dia kat camera..gelak besar dia hahaha

nota bijik: sempat gak bw tghari td..thx uolz yg sudi singgah blog ni..uolz mmg best n rock bebeh hehe :)


Isnin, 28 Jun 2010

Kemalangan Yg Menyayat Hati

Salam,
Semasa perjalanan balik dari kenduri jumaat lepas 28/5/10 kira kira 5.30pm di hadapan Kem Tentera Batu 11, Tanah Merah, Kelantan berlaku kemalangan diantara tentera dan sebuah motor sepasang suami isteri dari Thailand. Yang menyayatkan hati hampir 1/2 jam kemalangan berlaku, tiada bantuan diberikan walaupun MEDIC ASKAR "berkeliaran" didalam kem tentera tersebut. Seorang yang kelihatan lagaknya seperti pegawai askar menjerit kepada medic untuk
datang ketempat kejadian, tetapi dihalang oleh MP untuk keluar dan mengambil masa yang begitu lama untuk keluar. Setelah berada lebih kurang 20 minit ditempat kemalangan, saya meninggalkan tempat kejadian sebab nak bersolat asar. Dalam pada itu, ambulan awam dan tentera masih tidak kelihatan.

Kita tak tahu siapa yang benar dan salah dalam kes ini, seelok eloknya layanlah mereka sebagai manusia, bukan binatang. Lihatlah beliau dan isteri beliau meraung kesakitan. Malah darah di kaki beliau sudah kering,....kesian yang amat. Terus saya ambil gambar dengan Nikon D90 saya sebagai rekod.

Saya rasa, kalaulah begini layanan/diskriminasi terkini tentera kepada orang awam, alamatnya mati dulu ler orang awam kalau berlaku apa apa

dalam dunia sekarang ni susahlah nak kata.....perikemanusiaan memanglah dah HILANG...
dah lebih kepada perikehaiwanan....Org M'sia ker Thailand ker.....kita kan manusia!!!! Sedih bila tgk ATM kita mcm nie punya perangai!!!! !

Tapi yg ramai ramai tu tgk aje ker??? Tak de siapa yg ada kereta bawa org tu g clinic or hospital???


nota bijik: copy paste dr email..kesian betul org tu..smpi kering darah x smpi2 bantuan..org keliling wat dek jek bengong xde akai..lagu tu ka manusia weiiii..tp org yg amek gambar tu pun sm 2x5 adoiyaiiii....(@&$&^@)HHS(&#^#_#

Jumaat, 25 Jun 2010

Luo Porche Dlm Beskal

perghhh hebat betul beliau..leh wat rangka beskal cam kete

tu dia..kome2 nak order x

perghhh sekali porche gold kau..mn nk dpt kahkakahhh

sure org ni meroyan nk porche x dpt..beskal porche pun jdlah

cun x..berkilat kau

jenuh lah nak kayuh..
kalo pki beskal letrik ok gak kan..laju skit berdekah3

nota bijik: sorilah sejak bermenjak2 ni aku tempek copy paste jek..
xde xtvt luo..mayb wiken ni ado..insyallah
kome2 jgn jemu nengok eh...
korg mmg superBBB best n RAWK the world kahhhhhhh

Khamis, 24 Jun 2010

Akibat Letak Gambor Kat Tenet

x pasal2 budak cino ni glem kau..
abis gambo dia deme buat mcm2..kahkahkah berdekah3

cewahhhhh cumel le tu..

amek ko sekali doremon kahkahkah

auuumm bebeh basic instinct le pulok...harus terjah pawagam kahhh

x thn gelak weiii...legolas le pulok muahahaha
lkahhhh adoi x thn gelak smpi terkentut2 buih aku ha..shrek pulak dah

amboiiii titanic pun kena jugak..kesian...tp asal tempek kt muka rose..muahahaha

nota bijik: gejala mengubah gambar skrg smkin menjadi2..:)
jgn ko bg gambo bogel pulok.. pitam mak

Rabu, 23 Jun 2010

Kejadian yg berlaku sejak 8 menjak di sekitar kawasan yg x bape pasti kt mn muahahaha

tajuk n3 skit pya pjg..lantakkk...kome2 layan je lah gambo2 ni..

xpsl2 glem pulak traktor ni

amboiii syiokknye tido kau..angin kanan kiri no

mn yg bleh msok..msok..

ish2 ni kes curik tab ke..g anto kat owner

sempat jugak tu ha

perghhhh pago sape lah tu

kahkahkahhh yg ni mmg xleh bla..

hahahaha xde helmet bakul pun jd lah eh

sure haus giler smpi helmet x smpat nk bukak :)

Selasa, 22 Jun 2010

Give Me Some Luv



tajuk n3 cam best jek kan..kahkahkahhh xde..ni ha sorg blogger Ustaz Love (klik banner kt atas tu) sudi beri aku award n tag sekali..aku kan kalo dgr ustaz ke terjpe ke ape ke sure rs gabra..ntah kenapa..akai bkn kita kenal or buat salah pung...almaklumlah ustaz kan..kita ni sape lah..kita ni dah lah kepala jinggo..kahhhhhh...

award dr Ustaz Love :)

1) What do you feel to know that you got this award
x sangka lak seorg ustaz nk bg kat aku kahhhh rs nk pitam

2) List down 7 blog that deserve this award
aku nk bg kat semua yg sudi dtg blog aku n menaikan trafik hehehe uolz rawk :)

toce2 ustaz..then sori ustaz tag tu gua dah buat...next tag pulak eh kahhhh
btw...nice to meet u igt eh janji kita
10% muahahahahaha

Ujan2 mkn laksa...mmg SYIOKKKK :)

today monday as alwiz aku cuti...od pun kebetulan cuti...dr pg td asyik ujan jek..perut pun rs nak mkn laksa...anak buah pun ada balik stay kt sini smpi abis sem..so nk bw dia g jln2...so plan nk pi laksa jagguih (jagus) kat balik pulau..pas asar kami gerak ngan 2 bijik kete..:) ujan still turun lg

perjalanan agak slow skit..almaklum org pas balik keje...

one of the femes laksa in Penang...penah msok JJCM :)
rsnye bolehlah

ni bihun sup th'ng..x sngka lak bihun ni sedap..od yg order..:)

pulun time hahahaha

od mkn dua pinggan..bihun th'ng (cam bihun sup) ngan laksa...ujan2 ni lapo la katakan

laksa feveret danish jugak

dah mkn nak main ujan pulak adoiii

muka danish gitu pasal dia nak camera..nk snap gambo

ni danish yg snap...hehehe

pas balik dr mkn laksa tu...jpe lak org kmpg kami..singgah lak g umah dia..tup2 ada lak kebun DURIAN..makk aii rezeki kami dpt mkn lg...OD mmg x mkn doyan..katanya cam 'tut' ekekeke..aku x leh jpe doyan..haaa od kata..x abis lg ke..ya rabbi mkn lg..aku pun stop ler giler kau mkn x henti2..riso lak..pttlah kembang jek aku sejak 8 menjak ni..mkn..mkn..mkn hehehe

balik dr mkn laksa n durian..smpi umah od lak suh grg kopok leko (kwn beliau bg)...comel2 jek kopok leko ni..hehehe

pehal minah ni...kahhhh jgn layan..gedixxx memanjang nyamfah...:)

Isnin, 21 Jun 2010

Doyan Oh Doyan..kau lah POJAAN ATIKU

smlm abg ipar bw balik doyan deme beli kt sg. ara..mmg sedap doyan ni..lemak lembik perghhhh sgt merutun jiwa urat2 pinggul ku..nak pulak mkn ngan pulut+santan..lglah meroyan semua..kahkahkahhh..skrg ni mmg musim doyan kan...adoiiii..sib bek la x panas smlm nk tido...siap pas semua adik beradik balik..baru lah boleh mandi..wangi2..smbur sn sini..harum n segar skit..kalo x bau doyan satu body ok..:)

doyan sg. ara

dimakan ngan pulut+santan

sedapnye weiiiii...berfeluh mkn kahhhh

kahkahkahhh ni kes sedaya upaya la ni kan smbil cantek bijik matomu kak za..:)

3 beradik yg mantop doyan+santan+pulut

sehingga menjilat jari..ohohohohoh