Jumaat, 30 April 2010

ini lift la sayang bkn tmpt scan..glurp

pg td bila bc n3 kat blog sue psl kunci vs tiket..tetiba aku teringat lak kejadian yg menimpa aku seakan2 sm...sejibik la tu...ni berlaku kt tmpt keje aku yg dulu..ofis aku dulu pki scan kalo nk msok ofis..so dptlah sorg satu nametag...gantunglah kat leher..
hahahaha aku nk gelak dah ni..then tiap kali aku nk naik ke ofis or turun dr ofis...bila aku g kat pintu lift tu sure kita tekan butang lift tu kan...ohhh aku tidakkkkkkkkkkkk tidakkkkkkkkk buat cam tu...aku cerdik pandai
kahkahkahkahhhhhhh..korg tau ape aku wat..aku g amek tag kat leher aku tu..g scan kat butang lift tu...so igt nk msok ke ofis la kan....kahkahkahkahkah
bkn sekali 2..byk kali..hahahahaha...aku gelak guling2 sorg2 depan pintu lift tu...sib bek la xde org nengok..tp aku nk kongsi gelak aku tu
aku cite lah kat member2 ofis tu..derang gelak sakan...kahkahkahhhhhhh
ntah ape yg aku fikir ms tu aku pun x tau...hehehehe...korg penah x alami situasi cam tu...

adam oh adam

sape tgk akasia ADAMAYA..mostly ada yg tgk..kaum adam pun sure tgk gak bgs2..
aku mmg layan cite ni..syok abis...
ok rmi yg suke ngan adam kan..perghhh suami yg baik mn nk dpt suami cam tu zmn skrg ni...setahu aku adam x pernah sekali marah ke maya..kalo ada pun xpernah tinggi suara..lembut jek..yg paling best part yg adam nak "tut" ngan maya..hahahahahaha

Khamis, 29 April 2010

GIVEAWAY & CONTEST with FAZILZURA

hope aku x terlmbt nak join contest kwn aku ni..

kain langsir yg dia pilih adalah No. 7 ngan No. 2

sape2 nk join klik pic yg atas sekali tu eh..ok..cun

Rabu, 28 April 2010

jom naik..ada bran!

korg penah x nek roler koster kat genting tu..or mn2 lah..aku penah nek kat genting pya..masyallah...aku jerit bgi nak rak...dr start smpi abis...kahhhhh...korg tau aku jerit byi ape...mummy...mummy..mummyyyyyyyyy..kahkahkahhhh nak kata aku pggey mak aku x plak..sbb aku pggey mak aku..MAK..caner leh mummy lak...od gelak2 sebelah ms tu..time tu 1st honeymoon kami...kahhhh

korg brani x nek roler koster kt bwh ni...ayoyoyoyoyo nengok pun dah rs gayat

bkn takat kentut dah..sure terkencing terus


perghhhh...menjunam

giler kentang pya roler..bg sejuta korg nak nek x?

haaa..x caya..tgk lah smpi terkencing2 kau...muahahahahaha

Award yg ke-547



thx..muci2 to sue sbb kasi akk award ni..cute lah...
ni adalah award aku yg ke-547...kalah CT..kahhhhhhhhh

so aku nak bg kat SEMUA
FOLLOWER
SILENT READER
KWN2 BLOGGER
KWN2 NUFF

x kiralah sape2lah yg dtg blog aku ni..yg pompuan ameklah dua2 tu..yg lelaki
amek yg bear fship tu eh (nk amek dua2 pun xpe)..ok..ooooriteeee
amek jgn x amek..x amek aku sunat sorg2..kahhhhh

nota bijik: sori sejak 4 8 menjak ni dan akan bermenjak2 (hope not)..insyallah aku kalo sempat bw n jenguk2 blog korg kat ofis...sbb lappy kat umah aku msok ICU..so mayb aku buat n3 yg merepek or copy paste jek...hope x mendukalara pundi2 korg kalo bc ok..wekkk





Selasa, 27 April 2010

keje kosong

kalo berminat sila email to hrhl@MNC.com

*gaji RM10K
*health benefit
*6 hours bekerja
* working days/week
* transport provided
*medical benefit RM800

syarat:
*hanya perlu ada good sense of smell
*willingness to explore with your nose

*

*

*

*

*



hehehehe

Sabtu, 24 April 2010

cabutan bertuah versi tak ada perasaan

jom rmi2 join cabutan bertuah..mn tau tuah korg npk di bulu kaki..:)
nk join sila klik banner kat atas tu

Apa Yang Anda Tahu Tentang Darkbatman dot com

Apa Yang Anda Tahu tentang Darkbatman dot com

Mula2 aku knl beliau ni dikenali sbg Mr. Superman vs. Darkbatman aka Seiryue. Aku mula kenal beliau ni ms tu aku nk coba nasih msok contest DIGITAL CAMERA UNTUK DIMENANGI dan sampailah skrg aku adalah antara ribuan pembaca blog beliau wahhh ayat x leh bla hahahaha..

dulu: tinggal kenangan
tp korg nk tau still ada org g jenguk blog beliau...hebat2 x hebat beliau :)

Skrg ni beliau memiliki domainnya sendiri. Blog beliau skrg sama je ngan yg dulu cuma kali ni blog beliau nampak lg best dan lebih menarik. Yg heran skrg lebih femes n fofular..nama beliau mendadak naik weiii..fulamakk kagum2..hehehe

skrg: glem abiss..meletop2 kau

Dengan blognye yg baru ni. DARKBATMNAN.COM - OUR MIND OUR PLAYGROUND beliau memakai nick darkbatman @ nama sebenar beliau ZAINAL ZUHRY. Aku just panggil air..eh silap..aie..hehehe jgn marah aie nti kena jual. Sape2 yg 1st tgk beliau ni..sure terpitam tgk badan beliau yg gagah perkasa n ketak2 tu...sebenornye beliau ni PARTIME FITNESS TRAINER n FULLTIME BLOGGER. Sape2 yg berminat nak keep in fit..bleh la hubungi beliau di talian hayat kat SINI

Sejak ada domainnya sndiri ni kan...sng bg aku nak loading..sbb dulu pya payah bebeno..take time smpi aku giveup..hahahaha. Blog beliau ni sgt2 special sbb sape2 pun bleh bc..bkn takat bc je...leh dpt informasi2 yg best taw simple but knowlegedable gitu (tul ke ayat aku ni) hahaha
Cara penulisannya agak formal..tp skrg penulisan beliau sgt2 santai kdg2 tu ada jugak KENAKALAN beliau mengusik pembaca dan got sense of humor. So x borin lah bc kan

Antara informasi yg bleh korg dpt spt fitness, hanya LELAKI, exercise vs. fitness, Nuffnang, contest and tutorial

FITNESS + DIET + PETUA

CONTEST
(sejak menang no. eko ni..kerap beno beliau anjurkan contest)


LELAKI
(slh satu n3 yg hot PERLUKAH LELAKI BERONANI..wow sure laju2 korg nk tau..klik je gmbo tu)


PEREMPUAN
bkn takat lelaki je dia leh bg info...perempuan pun ha..
antara n3 yg beliau kupaskan


1) Kerana Perempuan Lebih Suka Berfantasi

TIPS/TUTORIAL FOR BLOGGER/NEWB

Kt sini byk aie selitkan tips2 tuk blogger smmgnye bermanafaat cthnya
1) Tips mengelakan bw palsu
2) Tips memaksa pembaca meninggalkan jejak
3) Me ngapa berkomentar itu bgs utk blogger
4) Chatting di FB tanpa membuka FB
5) Membuat google anda sndiri
6) Posting blog di FB

Apa sj yg korg nk tahu serba serbi ada dm blog ni..kira sape2 yg msok blog beliau ni mmg terus melekat tertarik kau mmg debom...
lu pikirlah sndiri..hehehe tgk ajelah beloved reader beliau naik mendadak ok...5-10 org sehari tu..wow hebat kan

nak plak skrg ni total yg skodeng blog beliau lg best woiiii..ni sure gara2 beliau kerap anjurkan hits counter yg dpt sambutan luar biasa hahahaha dah serupa jackpot daaaa

see...86 user online...korg leh dpt byk itu...lalalalala

Setelah lm kenal beliau dlm dunia blogging ni..beliau ni seorg yg x lokek ilmu..apa aje yg ko tya sure dia ngan sng ati menjwbnye...tp ko kena fhm..kdg2 dia sgt2 bz..al-maklumlah org fofular...tp ko jgn riso dia akan menjawab setiap pertanyaan...perghhhh mmg hebat...otai kt luo sn pun x serupa ko aie...ko lain...very friendly person..cam dh kenal lm...sgt sng berinteraksi ngan beliau..ape2 saje topic pun jln.. sgt mesra alam...:)


ok ni slide show aku sj je buat ok..at least ada lagu dlm blog aku ni..xlah sunyi jek..x leh bla bila bc title gmbor tu...jgn mare eh aie

Disebalik pembabitan beliau dlm dunia blog ni...surelah ada yg menjdi tulang belakang beliau...tidak lain tidak bukan tentulah adik beliau....kalo x...xdelah korg dpt tgk gambor2 aie yer dok...:)

Ok b4 ni aku ada beri cadangan kat aie bg saguhati secara random tuk menghargai beloved reader beliau yg semakin hanget penambahannya. Aku nk tambah l
g aie...itupun kalo ko sudi menerima cadangan ini..apa kata ko bg cenderahati T-shirt darkbatman tuk GIVEAWAY sterusnye...tuk contest ni pun ok gak...tuk pompuan ko wat kolar V dan lelaki kolar bulat...canteklah aku tgk baju tee darkbatman yg ko pakai ms projek alpha tu..hehehe

Akhir kata aku pd aie...smoga terus suksess...dimurahkan rezeki n terbaik tuk kamooo

Sekian terima kasih

Wassalam

Yg baik dtg dr Allah yg Buruk dr aku sndiri

amin


nota bijik: sajo je nak meriahkan lg contest beliau...x menang pun xpe..hehehe janji glemer kahhhh berdekah3

Khamis, 22 April 2010

Berkahwin dgn org yg telah mati 8 hari sudah

A 26 years old Chinese man Zhuang Huagui has married his dead gilfriend who was murdered 8 days ago. The couple originally planned to get married on February but Januray 8 weeks before the wedding, the girl was stabbed to death by two break in-thieves. With all the pain and love, the man still decided to marry is dead girlfriend.


Their wedding ceremony was held at a funeral parlor in Zhangzhor, Fukian, China and family from both sides witnessed their wedding. The bride was dressed with beautiful wedding gown and lying in a crystal coffin


Zhuang Huagui held his wife wedding photo in front of the funeral parlor to welcom the guests for coming to the wedding

This is true love

nota bijik: copy paste jek..wekkkk

Rabu, 21 April 2010

nasi ayam + cucur udang + kek

hi hi bye bye..hehehe..korg ape kabo..hrp2 sihat la no...sapa yg ada bc n3 aku yg lepas..ahad lepas aku msk nasi lemak ayam grg berempah...so isnin hari off aku lg..sllunye kalo wiken mil aku xde..balik umah ayah dia..kalo od keje..aku msk..kalo x..kami mkn luo jek
so tetiba aku nk masak NASI AYAM plak...pg2 dah tang tung tang tung kat dapur..jam 10pg dah setel.. od lak still tido lg..sbb dia keje mlm..sian beliau..xmo kaco2..biar dia tido puas2...sib bek budak2 tu baik pagai

cam biasa lah kalo msk nasi ayam ke nasi tomato ke nasi lemak ke sure ada side dish..mmg wajib
anak2 plak mmg suka nasi ayam

walahhh ni dia nasi ayam el penang mali talak sombong..
nasi ayam yg complete...timun+tomato+salad+ayam grg+sup+sos kicap+sos cabai

pas zohor tu aku tido jap..rehat sebentar penat weiii..sib bek od dh bgn..dlm palahotak aku dah plan nak grg cucur udan ngan kuah kacang..perghhh meleleh ms tido..hehehe kol 4 bgn siap2 bekerja...tgk peti ais ada tauhu..arwen mmg suke tauhu..grg sekali...dah mcm pasembor plak hehehe..

cicah ngan kuah kacang..perghhhh
faberet aku tau cucur udang + kuah kacang

cheese kek

coklat cake

nak plak 2 hari ni company aku ada trg class..so wajib ado mkn2..2 bijik kek ni HR aku beli kat tesco jek..kalo ada balance..rezeki kami..hehehe sllunye mmg ado..:)

Selasa, 20 April 2010

FREE jek

kwn2 smur..ada x sape2 or kwn2 cine korg nak bela anjing?@pun korg minat nk bela ke?hahaha
ni ofismate cina aku..sedara beliau ada nk bg anjing FREE..sbbnye bini dia x tahan dah ngan pagai anjing ni..tiap kali bini g mandi..or salin baju..anjing ni dok usha line (suke skodeng)..so bini dia x suka
sape2 yg berminat nti bitau eh...contact laibailai@teko.com.my
tuan anjing ni ada kirimkan gambo anjingnye..nah tgk ler..kot2 ada yg berkenan di hati

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

kahhhhhhhhhh berdekah3

nota bijik: sure ada yg suh aku amek kan kan kan...wek wek wekkkkk

Elok2 la dek..

ni lah dia..pantang aku ngan od nak solat..ni budak sebok je nak solat gak..kdg2 tu xmo dgr kata...nak solat gak kat situ..aku time xde org kt umah tulun tgk budak2 ni ms aku nk solat..aku terpksa solat berdiri..sbbnye ini budak tgh solat depan aku...even aku bg dia sejadah lain pun nak gak solat gak depan aku tu..kdg2 tu tgh kita solat wat muka funny...sabo je lah

beso nti solat taw....x solat mama rotan :)

Ahad, 18 April 2010

Nasi Lemak Ayam Grg Berempah

hi uolz...hihihi...tgh wat pe 2..hope uolz hepi n sihat sokmo...ari ni aku rajin nk wat nasi lemak..sllunya aku buat nasi lemak ni tuk bekpes+lunch+dinner sekali harung..sng x pyh msk byk x...kul 8pg dah rempit g market..od ngan budak2 tu x bgn lg...mil lak nk g umah ayah dia..aku suh tgu jap..ikutkan kalo g market ni mmg lama..tp dek kerna duit pung lite2 jek..aku beli yg ptt2 jek..kalo x mmg smur nak bli pung..hahaha...smpi2 umah tu terus bekerja..rajin x..ish2 tuk anak2 n somi tercinta nk mkn..:) aku bab msk2 mmg pantas..kol 10 dh setel segala...hehehe

tgh2 grg papadom...kol 930am budak2 ni dh bgn..ate sure le lapo kan...sure budak2 ni igt papadom tu keropok..hahahaha..sapu abis papadom aku..kena grg balik...time ni x mndi lg..:)

antara side dish nasi lemak aku telo+timun+papadom

ayam grg berempah

kcg grg+ikan bilis grg+sambal tumis

walahhhhh..ni lah nasi lomak ayam grg berempah aku..aku kalo msk nasi lemak sure segala mak nenek ado..kalo x mcm x beh jek..siap deko2 lg kau..nak msok dlm blog..berdekah3
raso2 leh bkk kedai x ni?hehehe

mlm lak tetiba ada org surau anto nasi 2 bgks..ada org wat kenduri tahlil...perot aku surrender dek nasi lemak aku tu..so korg tau sape yg balun...sbgkus lg aku simpan tuk esok

*

*

*

*

ahmad danish zikry yg balun..budak ni mmg perut nasi..tgh2 mlm pn mintak nasi...baru je balun nasi lemak td..haihhhhhhh anak teruna aku..makin beso n gedebom la kamooo :)
tgh2 aku update n3 ni dia mtk roti plak..mn aku nk cr roti memalam nie..esok je lahhh abg woiii

Sabtu, 17 April 2010

Kena Tag dari Eqa

Mula2 tu budak yg tag aku ne eqa msg kt aku...sis..sis kena tag..aku pn msoklah blog beliau..then bc lah ape tag kali ni eh..hope jgn lah yg ssh2..sekali bc tag tu..adoiii mak ehhh mmpos aku...ape lah yg ada dlm photo folder aku yg ke8 tu harap2 jgn pic porno sudahhh..jenuh aku jampi serampah..kahkahkahhhhhh

ok ni syarat2 tag tu:

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same

aku ada 2 file folder gambar...1) camera 2) hp
so aku amek dr dua2 file ni lah eh...:)

pic 1st dr camera: pic danish ms dia celebrate besday ke-2..
kami smbut sederhana je pung..tgklah ms tu danish pki pampers jek smbut besday tiup lilin mkn bagai...sbbnye aku pn x igt dah..kahkahkahhh

pic 2nd dr hp: pic danish ms umo setahun lebih...ms ni aku ngan danish je berdua dlm bilik dok sakat menyakat...:)

ok aku nk tag:
zuraiwan - fazilzura - bed - tinie - shi3la - ai - sya - sue

yg lain kalo nk sila lah amek :)

thx eqa..n thx for ur help getting my disquss...muchi3

Jumaat, 16 April 2010

MENANG TEMPAT KE-3...hureyyyyyy

Baru2 ni aku ada msok satu kontest kt blog TTT
KONTES GAGAK HITAM BERGAYA: RM200 UTK DIMENANGI

Wow sgt menarik bkn..mmg aku tertarik kau mmg debom TTT hehehe
aku bab2 kontes cengini mmg sgt soka...

Then part yg paling syok tu...aku menang tmpt ke-3 (RM30) walaweiii....berlagak disitu ngeh3x
Congrat pd eddy yg menang tmpt PERTAMA...maveles lah ko eddy...hiksss ko wt pe ngan RM100 tu beb...joli?hakhakhakkkk

Adoi gelak bila aku tgk balik pic aku tu...od kata...awak giler...awak mmg gilerrr..giler2 pun bini awak juga..kahkahkahhhhhhhh
Nk tgk pic aku???..pandai2lah korg korek2 dlm blog aku ni..aku x brani tempek kt sini..sat lg ada yg pitam..sape yg dh tgk..diam2 sudah

thx tu cik TTT yg cun melejun tuh :)

Assalamualaikom
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA