Isnin, 29 Mac 2010

mcm2 hal...

mmg best smlm..kami berempat g tgk movie...DRAGON..mmg best gilakkkkk...mula2 tu od nk g tg alice n wonderland...tp aku bitau kat die rmi feedback kata lm n x best..so kami decide tgk dragon jek..berbaloi la weiiiiiiiiiii citenye best n klako..x rugi tgk..mula2 arwen cam org besaq...makan popcorn smbil tgk dragon..amboiiii dasat anak dara aku..tp tgh2 cite dia layan tido..tp popcorn still ada kat tgn beliau..kahhhhhhh..b4 tu kami g layan eskem mcd..wajib tuk danish yg suke sgt eskem mcd..mama nak ekem..abah nk ekem...kahhhhh


ni plak mggu lepas kami g layan mee udang n nasi udang kat teluk kumbaq..kalo g sn korg singgah kat mee udang cantek nm kedainye...

ni plak kes ari sabtu...tghari tu ada org jual eskem mai umah...ape lg..mama nak eskem..aku pun bglah sengget suh dia beli..pas2 gi layan plak kat umah bbysitter aku akak kak ipar aku kt sebelah umah...tiba2 dgor lak dia keriau ngis guling2...aku ms tu dok mkn nasi...pas mkn tu aku terus lah g umah kak ipo aku tu..tgk2 dah berdarah molot danish...dia lari2 jatuh tersembam kat batu bata...abis anak teruna aku dh buruk muke...aku tuam ngan ais ketul then taruh ubat...terus pengsan dek kerna menangis x keharuan..hahahaha...dh x encem dh anak mama....huhuhu
btw..dulu kecik2 xde lak nak ckp sakit..la ni dh pndi bercakap...klako pun ado...mama..akit...mama adoiii...mama nak ubatt...kalo kita cubit or pukul
dia leh plak jwb..mama akit laaa...kita lak x smpi ati nk buat dh...aku jwb..padan muke sape..baiknyee mama dia..hahahasnah

ni lak menu yg lepas gak...nasi tamato ngan ayam msk merah..msk nasi punyalah byk smpi esok ari pun leh mkn lg..kahhhhhhhhhh

nk stori psl earth hour ritu....
earth hour aku cam taittt..kahhhhhhhhhhhh
ape xnye..elok2 kami tutup semur lampu letrik segala mak nenek
tiba2 ada lak org mai...aku dah semangat waja satria gaban otomen dh ms tu...
geram betulllllll...so earth hour aku ritu kondom k.o..nyamfahhhhh
xmo smbut dah...fullstop...
heheheheh

kondom=konfem ye tuan2..hehehehe

Khamis, 25 Mac 2010

Earth Hour 27/03/10

jom rmi2 sambut earth hour 27/03/10 sabtu ni..haa tutup segala mak nenek lampu eletrik selama satu jam dr 8.30pm-9.30pm
sm2 kita menolong bumi kita...ok..oraitttt
abis tu blog pun x bleh?x bleh...stop it el stop it...kahhhhhhh ok ok okkkkkk...:)

last yr aku dh penah buat..amek ko anak aku menjerit..antu antuuuuuuu..gelap gulita...kami laki bini main cak cak lak ..anak plak jerittt....kahhhhh...sabtu ni sure mil aku balik umah ayah beliau..od lak keje mlm..adoiii bertiga je la aku...xpelah..aku nak gak sambut...sbb kali ni ada arwen..so nk tgk gempak ke x gempak kami 3 beranak..sbb terang benderang pun kami bertiga dah kecoh satu kampung...kahhhhhhhhhhhhh

Rabu, 24 Mac 2010

aku bz bz bz bz..tp

bersepah meja aku....byk keje...bz....jgn kaco..tp tgklah monitor tu...siap leh komen blog lg taw...ntah aku dah addict ngan blog skrg...kalo sehari x bkk..aku rs cam something wrong...hehehehe

tgklah mcm2 benda kat atas meja tak kuhiraukan..yg penting aku berblog..hahahaha
makcik yg sllu usha aku tu pun aku dah x fedulik...lantak ko...kdg2 tu kan if let say tetiba boss dtg....mmg cam ribut taufan jiwa aku...terus aku off smur...hehehehe..kahhhhhhh

haa sapelah pya nuff ads aku klik ni..hehehe makesure ads ni full donlod ye...jgn halfway..nti duit x msok...cun kan ads slurpee ni...kalerful..jgn lak korg g klik pic atas lak...aku cincang sat lg...kahhhh

paling klako kdg2 makcik2 tu ckp ngan aku...aku x layan...aku wat berudu jek...terpksa aku tya balik..kdg2 tu dah petang baru tya...harharharun
kdg2 tu leka berblog...lgsg keje pun aku x buat...

Isnin, 22 Mac 2010

dpt award...thx

thx trilion n muahxxx satu body to bed , misszek, fazilzura sudi bg award ni kahhhhhhhhhh

Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award - setel

2. pass this award onto any bloggers you've recently discovered and think are fantastic
pakcik kordi, kak alona, eddie, suehan, sasha n bunddleaddict


3. Contact said Blogs and let them know they've won the award - setel

4. State 7 things about yourself
aries lady
suke merapu merapan
kdg2 hot tempered

suke korek idung

suke makan kepala ikan

hepi go lucky

suke berkawan

Ahad, 21 Mac 2010

apa yg berlaku arini....


aksi adik beradik...


ni pehal aku x tau...dah abis msk tghari td...tgk2 od dah lena tido..tu car seat arwen dia bantai jd tmpt ampu tido...kahkahkahhhhhhhhhh


ni budak mcm pndi sgt menaip..tp tgk jemari beliau...cam xpert je...kahkahkahhh
ada oneday tu...ni budak telah mengorek satu button keyboard..aku dah on lappy...dok nk blogwalking n klik2..sekali ms nak taip..tetiba kat button space tu hilang...tgk2 button tu dah kena korek oleh arwen..sib bek leh pasang balik..ish2

Rabu, 17 Mac 2010

TaG dr Bed

thx bed sudi tag aku...aku bab2 tag ni sgt2 maleh nk buat..ada tag lm tu pun aku x buat..n lupa dah..kahkahkhhh so aku sedaya upaya siapkan tag ko ni bed ye dear..hehehe

1. first time jumpa with your hubby, bila and kat mana?

jpe kt cc..ms tu aku keje partime smbil studi...ahakss

2. love at first sight?
ms 1st jpe tu lah...

3. who is he when the first time you meet him?
student n keje jugak...ngeh3x

4. how long it takes for him to ask you out of a date?
x lm..sbb kami pya palahotak yg sm..gila2..hepi go lucky..so x jd hal...dlm 2wks dah dating lg pun ms tu sm2 solo bolo..

5. first place dating?
waterfall tanjung bunga penang..kahkahkahhhhh

6. how he proposed?
xde proposed..kami kawan lm 6 thn n seyes nak kawin..hehehe

7. special date with your hubby?
aku x igt..tp bg aku ari2 adalah ari yg specel...tp still dlm igtan aku adalah 1st honeymoon aku...mmg the best ever..hehee

8. changes that he asked you to do?
perangai aku yg suke bebel2..kahkahkahhh skit2 bebel2..ngan laki aku je kuat bebel...ngan org lain ok je..hehehehe sian beliau asyik terkena je..sorilah laling nti i xde..nti u rindu plak sore bebel i nti...ngeh3

9. what is about him that you love so much?
penyabar kelakar n slumber n love me so much...hehehe

10. what is about him that you wish he would like change?
rambuttttttttttttttt beliauuuuuuuu..kahkahkahhhhhhhhhhh

11. you will lose your mine and crack your head when he?
byk..tp biarlah rahsia..rumahtangga x elok cite kat org..kahkahkahhhhhhhhhhhh

12. you will smile through your eyes for the whole day when he?
make a funny face to me..cam kambing gurun je..tp seyes klakor..tu sure nak pape tu..caittt
pas2 dia buat semua keje umah..so aku just goyang kaki..heaven giler

13. complete below sentences 'my love towards my hubby is as big as..'
tiada penganti...how I gonna live without him...huhu emo lak...

14. nak pass tag ni kepada siapa?
MAZRU, ZURAIWAN, GIEYANA, LIP

x lupe pd
TINIE n SEELA SENG WAALAWEI (SHI3LA)

Selasa, 16 Mac 2010

to blogger/nuffnanger..thx a lot yer..


assalamulaikom uolzz..pe cer rini..hope uolz sihat sokmo ok...haa sj lah nak tunjuk kat uolz..ni lah hasilnye selama sebulan kot...aku start aktif bw n klik2 x silap aku awal bln 2..b4 ni mmg harammm x buat or x amek kesah...buffered tu bonus kan..yg PENDAPATAN METER tu aku kurang pasti ape maknanye..ada sape2 tau...tp bila ms lak aku dpt bufferd TITUS tu..x penah tgk pun..kahkahkahhh lantak...tu baru ciput je x leh lawan otai2 kat luo sn tu...n rmi kot yg dah cashout byk kali..tp aku xmo cashout lg...lum smpi msnye...no pun x cantek lg..hihihihi

tp aku nak UCAPKAN THANKS BYK pd uolz yg sudi dtg blog aku n sudi klik2 nuff aku tu..TERIMA KASIH BYK2..sama2lah kita tulun menulun ye dak...

nota bijik: od sllu ckp...x abis2 la awak ni...byk ke dpt?aku jwb..adalah skit..sikit2 lm2 jd bukit...eleh dr dok mkn ikan kat fb tu ada gak saya dpt duit..awak???...tait ikan pun xnpk..kahkahkahhhhhh

Jumaat, 12 Mac 2010

azuraaaaaa

korg minat x ngan filem azura..aku mmg minat giler..tgk byk kali pun rs x jemu...td
aku blik lunch kat umah (umah blkg ofis ok) sempat tgk cite azura kt tv..syok abis..suka tgk karektor ogy ms tu...ms tu dia masih cute n cun..mmg ms tu ikon remaja la kan...huhuhu
jamal ms tu pun encem gak..mmg ms tu depa ni jd ikutan..box office kan filem ni..hehehe

sayang menyayang ewahhh

cumel je kan

nota bijik: suka tgk ogy bercakap..kalo dia cakap mcm lidah dia tu x tercapai..ntah
aku nak xplain pun x reti...lantakkk

Khamis, 11 Mac 2010

suatu ketika dulu

suatu ketika dulu od adalah flatland/street biker...
dan ketika itu aku masih baru jd gf beliau...wekkk
g mn2 pun rmi kenal beliau...aku malu2 ketika itu..kahkahkahhh skima tau ms tu aku...cam harammm jer...
beskal bmx tu od ada simpan lg...
nak train danish ke arah itu..bleh?????
skrg ni ntah leh lg ke x od nak buat cam gitu...aku rs mau terpeliok od kang....
dulu bleh la ringan..skrg kahkahhhhhhh
ada satu lg psl od aku nk cite..ms zaman kami kapel2 dulu...tgu nxt n3 ok..oraitttt

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

Selasa, 9 Mac 2010

lawak yg x telan dek zaman...

bosan???jom layan skrip lawak dr filem p.ramlee..td aku g google ternpk satu link ni...best..gelak guling2 aku bc...ilang borin aku...

samsudin : satu untuk kau... satu untuk aku..
dua untuk kau...dua untuk aku..
tiga untuk kau... tiga untuk aku..lepas tiga apa ??
aziz : hentam jelah..
samsudin : hentamjelah untuk kau.. hentamjelah untuk aku..
Lepastu tu ?
aziz : Bedallah
samsudin : Bedallah untuk kau... bedallah untuk aku..
aziz : wei, dalam dunia mana ada huruf bedal
samsudin : wei dalam dunia mana ada huruf bedal untuk kau... wei dalam dunia mana ada huruf bedal untuk aku
aziz : kau nak mampus ye?
samsudin : kau nak mampus ye untuk kau... kau nak mampus ye untuk aku..

********************************
Alkisah.. alkisah tersebutlah kisah.. sang kancil datang beramai-ramai menghadap ke duli yang maha mulia sultan firaun..

mana Firaun pakai sultan...

********************************

P Ramlee : Betapa senang beta punya hati.. betalah yang digelar setan amirul rashid...

Director (Ahmad Nisfu) : Bukan setan Syaitannnnn... Sultannnnnn.......

hahahahahaha...

*******************************
wei ramlee, sapa kau??
aku lah king!!
king apa??
king kong??
king kong kepala hotak kau ... hahahahahahaha

********************************

Aku paling ingat : "walaupun rupamu tidak kukenal, tatapi lubang hidungmu tatap menjadi poojaan hatiku"

kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

nota bijik: ada lg byk yg best2..aku kalo tgk cite lawak pramle ni mmg gelak berdekah3....aku lah paling kuat gelak..kalo ada od lg lah hapening..kakahkahhhhhh
skrg lawak x best..korg ada igt ke cm korg igt lawak pramlee dulu tu..hahahaha
lawak yg x telan dek zaman ..tul x?

jom kongsi..skrip yg korg paling igt..skrip lawak gilakkk

Isnin, 8 Mac 2010

kahkahkahhhhh ape dh jd el woiii

ni nk stori kt uolz..kahhhhh gelak aku..jgn perli aku sudahhhhhhhhhhh
ni kisahnye..pas balik dr gurney dinner kat chilis and book F1...
we all pun balik lahhh..otw tu tgk jam..kul 1030..palahotak aku asyik igt blog je..
kahhhhh nk wat pe lg...bw n jd burung hantu la mlm2..
pas dh smpi kt umah..aku trs on lappy...pas2 g dapur jerang air...
then smbil tgu air masak..aku pun dok lah ngadap lappy
tgh aku dok blogwalking tu..aku terbau felik..tp aku still layan blogwalking lg..
then bau tu semakin kuat...tiba2 od kata...air dah masak dah tuuuuuuuuuu...
aku ngan selamba badak..g lah tgk jap..kahkahkahhhhhhhhhhh ish2 bini sapa lah tu kannn..
sekali od kata...woiii abis dh kemek cerek mak laaaaaaa..meh tgk sini...smpi kering air haaaaaaaa...
ape!!!!!!!!kemet...mmpos aku..yelahhh mmg kemet
astaga...ya rabbi...cam tu sekali ...gara2 aku dok layan kat blog tu aku leh lupa nak tutup api air...
asyik berblog aku lupa daaaaaaaaaaaa..aiseyyyyy

jgn tiru perangai el taw...perangai x elok...
kahhhhhhhhhhhhh

tgklah cerek ni dah kemekkk...teruk jugak tpi still leh guna..tp kena beli baru..ms tu mil aku xde...kalo mil aku tya psl pa jd cam tu...nti aku bitau...od lah lupa nak tutup api smpi kering air....bleh x?kahhhhhhhhhhh

Ahad, 7 Mac 2010

teruja...

yessssssssssss
konfem kami akan terjah sepang bln dpn..yahooooooooooo
yabedabedoooooooo...org nk banjer kan..gunung everest kami tadahkan..
dh lm nk g tgk..tp asyik tertangguh je..so kali ni...konfem tiket sudah beres dibeli mgu dpn
baru leh g amek...teruja teruja terujaaa..nk tgk live lg..asyik tgk dlm tv
bkn F1 sj aku minat..GP pun sm gak..kalo tgh racer tu dok kasi koner baikkk aku pun koner sekali..kahkahkahhhhhhhh GP akan kami terjah jugak nti...insyallahhhh nk jpe rossi...kekasih lm..hahahahaktuiiiii

adik beradik beraksi di booth F1

pas dh book tmpt...kami terjah Chilis lak..lm x g mkn kt sn...asyikkkkk

anak2 yg terkawal..kahhhhh

kalo g chilis x mkn beger oldtimer ni x sah....


Sabtu, 6 Mac 2010

jumpa dah....

korg igt x lg n3 aku yg lps kekasih
kan aku janji kalo aku jpe pic od yg best tu...aku akan tempek kt sini
ha dh jpe pun..hehehehe
leh x aku letak pic ni kat muzium...antik ke x..kahkahkah
bkn antik daaa...berseni..hahahasnah
tetiba aku teringat..ritu kami g dating kat sopin mall..ada krew photoshot nak shoot od
ngan rambut dreadlock dia...od mmg teruja lah
aku yg kat tepi gelak2 tgk dia dok posing...ntah mn lah depa letak
pic od...ntah depa campak ke simpan..hahahaha

nota bijik: kalo od npk pic dia ni..dia ngamok...tau lah aku nk pujuk..tp b4 tu aku dh inform kat dia..dia ok je...kahhhhhhh
sori laling...kahhhhhh

Jumaat, 5 Mac 2010

rs nk geget2 budak2 ni..hahahasnah

ms dok godek2 pic dlm lappy aku ni ternpk pic aku tgh geram..kahhhhhhhhhhhh
ms ni kami g dinner KR..anak2 aku lah buat pagai..abg jerit2 satu restoran..nk tu nk ni..ntah hape2...pulak tu adek plak nk mnm air gas sbb npk straw..so dia xmo mkn...nak mnm..abg plak nak mkn ngan pisau nk potong ayam...abis garfu pisau jatuh tingtong jatuh atas lantai..adek plak ngis2 sbb aku x bg dia mnm air gas..bg air masak xmo...adoiii...mmg kucar kacir aku ngan od ritu..aku syp..syp tp dlm ada itu gas api...kahhhhhhhh kalo aku hangin..siap lah od pun angkat kaki..so bek aku syp...mmg tensen..x penah2 budak2 tu buat pagai sekali...sorg cukuplah..ni adek abg naik...kahhhhhhhhhhh
pas mkn terus balik no more jln2....sakit jiwa..hahahahasnah

Rabu, 3 Mac 2010

Tips dr. Dr. El ting tong kelabu asap

Bila kita sudah lama berkahwin susah untuk memulakan sesuatu yang dulunya lazim kita lakukan semasa baru kahwin. Kadangkala akibat dari perpisahan yang lama atau sesuatu pertengkaran masing-masing malu untuk melakukan gerakan pertama. Di bawah ini ada beberapa tips untuk menggoda pasangan. Harap-harap anda akan berjaya.

1) Cuit-cuit - tgh dia bz wat keje n tension cuit2 lah..kurang skit stress
2) Kenyit2 - sekali sekala buatlah..sj usik2 hehehe
3) Ops, maaf terpegang - nak pgg gear terpegang peha..haha
4) Mandi tanpa tutup rapat pintu bilik air - ni jgn wat ms anak2 tgh dok ada...tutup2 rapat gitu...mn lau tau si dia nek geram tgk..kahhh
5) Tersentuh tangan - rajin2 gerakan tangan..pas2 minta maaf...hehe
6) Urut mengurut - urut bila2 ms...pndai2 la korg
7) Usik mllui telefon - buat cm slh no. usik2 ngan kata2 nak mengurat ke..hahaha
8) Suapkan makanan - bkn anak je..si dia pun sekali nak juga..mkn beradap sanding bleh plak...
9) Betul2kan rmbot - kurang terurus ngan bz bekerja..ape lg sikat lah rmbot or belai2
10) Jalan cam itik pulang petang - kahh ini x leh bla...asyik jln laju..mn nak stim..sekali sekala jln lengang lengok baikkk..kahhh baru si dia nek geram kahhhh
11) Ops..tuala terlepas - kahhhh ni best...pas mandi sj2 lah terlepas tuala dpn si dia..aiseyy tgu lg..hikss
12) Jeling2 manja - cam nak ngorat..
13) Gesel2 - sekali sekal gesel2 ni syok
14) Cubit2 sayang - jgn terlampau smpi merah2 hahahaha
15) Hembus pd telinga - hembus lembut..jgn le kaso..ape pun xde feel..hahaha
16) Ciuman di dahi - dpt merapatkan kemesraan..tgu lg..buatlah..hahaha
17) Sembur myk wangi dlm bilik - pastikan sntiasa umah dlm bau yg menyenangkan...bila tenang projek mali..kahhh
18) Tolong betulkan bra..eh baju - amek peluang sesama sndiri hiksss
19) Bisikan kata romantik pd telinganya

GUD LUCK..kahhhh

Selasa, 2 Mac 2010

ngexz...im done

ni assignment tag kedua dr geng nuff..ngexz..specel x nick beliau....kalo adjust skit sure jd kot len..kahkahkahhh pape pun beliau ni ku tgk dr segi mentality scuba diving...peramah n hapening jugak...kahkahkahhhh ntah pehal beliau tag aku pun x tau..mayb satu hal aku rajin klik tanaman ijo kat blog beliau..kahkahkahhhhhhhhhh

adakah anda rs hot?
bkn takat hot dah..spicy pun..lu pikirlah sndiri..kahhhhh

upload wallpaper pc/laptop yg anda guna skrg?


cerita psl gmbr
pic anak2 aku...depa lah penghibur aku ms aku tensen kat ofis..hahahaha

bila anda terakhir mkn pizza?
ntah la wei...hjg thn lepas kot...domino pizza tu pun sbb dpt bonus then dpt voucher beli 1 dpt 1 free..haa mkn smpi lebam..hikssssz

lagu terakhir anda dengar?
popeye the sailorman..putput...kahhhh

apakah yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
layan budak2..buat susu anak...hehehe

selain nm sndiri..anda dipanggil ape?
el and ina

tag lg 8 org
makcik leha
makcik nab
kat na
kak yah
nora
tok long jah
mak atirah
makcik zura

siapa org no. 1 pada anda?
makcik ni sllu je tepon umah..tya mil aku...nak g pasor sama2

katakan sesuatu pd no. 5?
amboi dah no. dua kamoo eh..nk lawan aku ke..heheh (beliau ni 5 6 thn xde anak
tup2 dpt sorg..melekat sorg..sthn sekali)

no. 3 ada hubungan ngan sapa?
ntah..tp yg aku tau dia ni bermadu...one day aku terslh ckp...tp ms tu aku bru kawin...mmg x tau pun..hahahaha

bagaimana pula no. 4?
beliau adalah bbsiter aku

pesanan tuk no. 6?
jaga kesihatan..(tok lang jah ni dah 70 larat lg nek bus semata2 nak g mkn nasi kandar mlm2..haihhhhhhh)

kata2 cinta tuk org no. 2
kahhhhh cintailah suamimu smpi hjg nyawa

adakah no. 7 & 8 mmpunyai pesamaaan?
dua2 bdn lebih kurang...dua2 anak dah dua

berikan 5 yg anda tau ttg org yg mengetag anda?
cam aku stori kt atas tu..ngexz ni cam aku gak..tingtong sengal2 skit...sllu jenguk blog kasi trafik hahaha...nk tya kt dia cane leh dpt nick ngexz tu eh..hikss

persamaan kambing dan lembu
makan rumput..kahhhhhhhh bkn mkn inity ye..hiksssss

perasaan anda buat tag ni
kucar kacir sbb anak2 dok kaco..sorg tarik rmbut..sorg x abis2 dok bebel ntah hape2...adoiiii

adakah anda tahu si rizman itu sengal
sape rizman tu...rizalman aku kenal..kahhhhhhhh

gay or less
mtk mereka sedar dan bertaubat

sekian terima kasih
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

Isnin, 1 Mac 2010

yuka...im done

lama gilakk aku x dpt tag..bru2 ni ngexz ngan yuka riang gumbira sudi mengetag aku...adoiii aku dah lah mmg kaki pemalas nk jwb tag...dulu pya tag pun aku dh lupa nk buat..tp xpelah buat jugak..so dpt lah aku update blog ni...

ni tag dr yuka...geng2 nuff

tag dia berbunyik:

makanan:
yg sedap dimakan

bahan bacaan:
ms skul ngan studi rajin lah bc..skrg ni harammmmm ngan anak2 lg ngan en.somi..ngan umahtangga..mn lah nak ada ms nk bc..x menang tgn...tp bc quran adalahhh...hikssss

rancangan tv:
apa sj yg best aku layan..skrg tgh syok tgk so you think you can dance...hiksss

keperibadian:
sopan santun n lemah lembut..kahhhhhhhhhhhhhhhh plis jgn percaya

hobi:
suke korek idung...sehari x sah..kahhhhhh

impian di hati:
semoga aku bahagia dgn kehidupan aku bersama keluarga aku..dimurahkan rezeki..dan terbaik tuk kami

tag lima yg lain:
pamela anderson
megan fox
jennifer lopez
david arumugam
acapan

nota bijik: to ngexzz..tag kamoo nti dulu ok...