Ahad, 31 Januari 2010

terangkat kain no..kain sape lah tu

sejak 10 menjak ni..aku rajin no ke dapur...kali ni aku msk tuk lunch ahad..KETAM BERCILI..perghh podas beb..terangkat jubo taw..kahkahkahhhhhhhhhhhhh..sllu asyik msk..kari ketam..ketam msk lemak..so aku cuba msk bercili plak....ketam ni kecik so aku x ptg dua..msk satu2..amek ko..nak plak mil aku g umah ayah dia..so kami 4 beranak la abis...hiksss

ni adalah salah satu nak amek ati suami..kahkahhhhhhhh dpt pahla lg kan kan kan...kali ni dah ke3 aku wat surprise kat laki aku..so hope dia plak wat kat aku....
berdekah3....



KETAM BERCILI TERANGKAT KAIN...KAHHHHHHHHHHHHHHHH

pojek malamku yg berbaloi2...puashati :P

fenatnyerrrr..tp berbaloi2...sgt2 puas hati..nilah pojek yg aku jlnkan sabtu mlm...korg igt pojek buat anak ke..sorilah...od keje...kahkahkahhhhhh
pojek aku nak baking la...ni nk torai buat tat telur ni ha...mmg feberet aku...dr aku beli..bek aku torai buat...aku tgk rmi yg pandai n kata sonang nk mmpos pejam mata je buat..amboi2..terer tu...tp mmg betul..sgt2 sng..kahhhhhh...so aku dah set nk buat jugak tat ni...tp nak buat ni kena budak2 tu tido dulu..baru leh keje..kalo x..jgn haraplahhhh...hahahahaha..so sib bek bebudak tu tido awal..kol 9mlm aku dh stat bekerja...smbil tgu tat msk smbil berfesbuk..kahkahkahhhhh

alhamdulilah..tat telur aku menjdi lah beb..pasni nak wat tat blueberi lak...kalo jd leh la wat tempahan kat kg aku ni..leh la cr duit poket kan kan kan....hikssss

mula tu aku panik..nape lah telur tu kembang jek...sllu aku tgk kat kedai leper je...kahhhhh tgu lah sejuk dulu baru lah ok...ngok tul

ranggup beb...cayalahhh kahhh

cantek kan...hiksss

aku bli acuan tu 5 kpg jek..mhl lor..90sen satu...jenuh gak ler aku buat..tp jap je wat ni

amek ko...puas ati aku sekali dpt 30 biji....mkn le puas2...

isi mantop..haruslah puji diri sndiri kahhhhhh

ni yg ke2 aku ngap..kahhhh

yg ni kali ke4..kahhhh

nota bijik: x sbo nak tgu od balik pg nti nak idang tat telur ngan kopi o..hiksss

Sabtu, 30 Januari 2010

PEMENANGnyer ialah.....

CONGRAT TO OYA...KAMOO ADALAH PEMENANG CONTEST TIRU AKSI EL

email kamoo pya akaun No. serta nama sekali ke
elly_syok007@yahoo.com


Khamis, 28 Januari 2010

kot ye pun...tp syok gak kannn kahhh

(nak tgk lebih detail klik je pic tu pas2 zoom besor)


ha nk beli beskal..beli tmpt seat tu kaler yg agak2 sikit ok...kang len plak jdnye...KAHHHHHHHHH BERDEKAH3


NOTA BIJIK: HARAP MAKLUM PIC kat N3 BWH NI BKN PEMENANG KONTES TU YE
TU PIC AKU...PIC A.K.U...AKU...kahhhh
sbb rmi yg kata tu PEMENANG KONTES..kahkahkah gilerrr
itu aku lahhhhh...harharunsalimbacik

Isnin, 25 Januari 2010

tenkiu so much...CONTEST TIRU AKSI EL...[pemenang]

aku nk ucapkan TENKIU byk2 pd korg yg SANGGUP join KONTES aku yg x sebape ni...tp sgt2 MENCABAR KORG...kahkahkahhhhhhhh...aku tau rmi nak join..TP ada yg x SANGGUP nak paparkan PIC korg yg CUNG..tu kan kan kan...kahhhhhhhhhhh..tp ku SUSPENDERSSSSSSZZZZ kat mereka yg SGT2 SPOTRIM...suspektol kat korg...bkn calang2 org leh wat gitu...kahkahkahhhhhhhhhhhhhh..JOM MASOK RAJA LAWAK NTI JD GENG..OK X..kahkahkahkahhhhhhhhhhhh....

tenkiu2 guysssss....tenkiu supot blog aku..yg x join pun sama..yg beri komen...segala2nye lah luo dlm..sgt2 hargai....

oklah PEMENANGNYE....w/pun x rmi yg MASOK..nk cari PEMENANG..sgt2lah mudah...yg kelakar tu..ada sorg ni aku tgk PIC dia...sama JEK..kahkahkahhhhhhhhhhhh

PEMENANG akan dpt WANG TUNAI spt yg DIJANJIKAN...bape ribu..bape juta..bape ratus...ish ish ishhhh..TINGGI SANGAT TU YANG..kahkahkahhhhhh...nak tau kenalah tya pd Pemenangnye...hiksssss

JENG JENG JENGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

PEMENANGNYERRRRRRRRRRRRRRRRR


X LAIN X BUKAN....


*

*


*


*


*

TGU HJN BLN ...KAHKAHKAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

nota bijik: jgn marah..nti kena jualllllll :)

Ahad, 24 Januari 2010

aummmmmmmmmmmmm delijessss

alkisah tersebutlah kisahhhhhhhhhhhhhhh....kahkahkahhhhhhhhhhh
ahad yg borin..od keje..ape lg..aku ngan budak2 je lah kat umah..so kenalah msk..ish ish ishhhhhhh...cam besa..arwen plg awai bgn..aku biarkan dia men sorg2...aku ngan danish still zzzzzz...kahkahkahhhhhhhh...pas2 dgr mil dok grg ape ntah...lg bgs..leh tgkan arwen..kahkahkahhhhh..danish lak bgn..aku terus zzzzzzzzzzzzz lg lg n lg....tiba2..arwen jerit....hok alorrrr...kn bgn...terkn pgr pintu...ish ish ishhhhhhhhhh...mil tgh grg pisang..tgk jam 930..harus kejeeeeeeeeeeee..kemas bilik...bilik budak2 tu...bilik aku ngan hall...vacum..tuko cadar...basuh kain..sidai kain on the spot buat..fenattt berpeluh2..hiksss..pas2 x gosok gg sgala terus ngap pisang grg..wow..syok abisss smbil srupppp kopi o...budak2 tu mil grg kan hotdog n nuget...kol 1030 mndi sekali ngan budak2 tu...

tiba2 mil kata dia nk g umah jiran...katanye ikan dah siang..msk la pape..adoiiiiii...
kejap tu gak aku msk..mls nak tgu tghari...npk santan...ada cili...tumbuk wat gulai lemak ikan....n ikan grg tuk budak2 tu....done...mil balik sng ati..hikss bw bekal sbb nak pi umah ayah dia plak...aku lak sng ati...berdekah3....

dah masak..dah mkn dlm kol 12 gitu..kami tiga beranak...tidooooooooooooooooo..kahkahkahhhhhh letih sgt la tu...tiba2 lak aku rs lapo...rs nak mkn kek...tgh dok landing2 tu...dok teringat ada balance bahan kek ritu....harus gerak pantas..sat lg budak2 tu jaga...x menang tgn plak...

aku pki marjerin jerk buat kek coklat walnut ni..jadilah...sib bek smur bhn ada...
baru halfway...budak2 tu dah bgn..harus la lapo tu..petang2 kan...sib bek siap..aku bab2 msk ni..mmg pantas..hikssss

balik keje sure od soka suki...sukenyeeee

ikan msk gulai lemak...

kek coklat walnut...

benonye aku nak letak badam kat atas tu...badam lak cam x elok dah lm....so npk walnut mil aku..terus aku cincang msok sekali...perghhhh berbaloi2....hiksss

yeeeeeeeeeeeeeaa...pas budak2 ni bgn..terus bg mandi..pas2 mkn kek..yummmyyyy..arwen nk mkn sndiri....

danish nak jugakk..lapo..:)

mmmmmm dapnyeeee....tu lah sebutan danish kalo npk mende sedap...

finally mama dpt mkn kek...mmmm puashatiiiiiii...rs x sbr nak idang kat od

Sabtu, 23 Januari 2010

CONTEST TIRU AKSI EL

INI ADALAH STICKY MODE

SILA TGK BWH TUK N3 TERBARU...ok...oraitttt

kontes yg ditgu oleh kwn2 aku...kahhhh...

KALO KAMOO..KAMOOO..N KAMOOO SPORTRIM..BIOL2..MEREN2...SENGAL2...ADA BRAN!!!!!....JOIN CONTEST TIRU AKSI EL

PEMENANG akan dipilih mengikut gambar yang BEST GILER BABAS

Syarat Penyertaan
• Jadi Follower BLOG aku dan add blog aku dalam bloglist kamo
• Kamo harus ada blog...dan pic itu juga adalah KAMOO..no other org ok
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload gmbar2 seperti pic2 di atas...SEJIBIK ok..kahhhhh
• Sila nyatakan nama kamoo
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
  • kalo korg baik ati perut...leh letak STICKY MODE..x letak pun xpe..tp makesure korg wat satu entri psl contest ini ok...oraittt
utk meriahkan lg contest ni...taipkan KENAPA SAYA PTT MENANG........
(patah perkataan suke2 ati korglah)

TARIK TUTUP: 230110

HADIAH:
WANG TUNAI


ape lg aok meh leh join...kahhhhhhhh

nota bijik: MUKE KAMOO SJ OK...XBLEH ORG LEN...
BRU LAH SPOTRIM..tul x..kehkehkehkeh

Khamis, 21 Januari 2010

kakiku atas palamu...

kali ni kisah arwen plak..sjk arwen lahir..sllu kena ngan abg dia tu...tp skrg lain plak jdnya...abg lak kena buat ngan adek..tarik rambut lah...pukul lah...tamparlah..tp abg tetap cool..x buat ape pun kat adek...heheh gud boy...danish kalo arwen dok kaco dia..sllu ckp..awennnnn...no no no..awennnnnn tepilahhhhh smbil dukung arwen pi tmpt lain...or bg toy kat arwennn..aku pun xpyh nk riso budak2 ni kalo men sama2...yg paling best..bila adek kejo abg...abg lari smbil pggey..awennnnnnnn wekkkkkkkkkkk...awennnnnn wekkkkkkkkkk..hehehehe klakokan...

suwitt kan pic adek badek ni....danish pgg tgn arwen ms tido...kalo time tido (abah xde) danish will say....arwennnnn jom dooo...jom jom...arwennnn no no no ain (main) kahhhh

korg tgk kaki sapelah tu kan...masyallah..korg nk tau...arwen lg dasat tidonye tau..danish tido setempat dah skrg...tp adeknye plak amek alih..tgk tu tulah port paling selesa bg arwen..kalo x kaki atas bdn or kepala aku..kat pala abg dia..kahhhhhhhhhhhhhh lantak asal korg tido syp2..n lena sudahhhhhhhhhhhhhh....


nota bijik: korg sure rindu pd muka aku yg sewel tu kan kan kan kan..katakanlahhhhhhhhhhh berdekah3..

Rabu, 20 Januari 2010

tido diulek kopok...kahhhh

kahhhhhhhhhhhhh anak teruna aku ni x leh bla la...danish ni kan..kalo abah dia ada...sure tido lmbt..kol 12...1 baru tido..layan tgk tv..adoiii..aku ngan arwen dah fengsan..dia kalo dah tido lewat..sure bgn pun kol 10-11 pg cam tu..kalo tok dia ada...boleh la aku tggl dia..arwen aku anto kat pengasuh...so mmg x tido siang lah budak ni..mainnnnnnnnnnnnnnn keje dia..so aku balik keje...baru dlm 15 minit dok main ngan dia..dah dia dok lalok..korg tgk lah aksi dia kat bwh ni...aku yg tgk real pun naik gelak tgk...time2 maghrib baru nak lena...mmg lah x elok..tp alahaiii siannn tgk ha..pas2 bgn sure dok jerit2..dah tido pun waktu maghrib kan..adoyaiii

aksi mkn kopok smbil nak terlena dah tu

mata dah nek stim haa still gagah nak mkn kopok...kahhhhh

dah lalok..mata stim...tgn still dok pgg kopok..

mkn lg tu....kahhhh mata dah pejam dah

tgn dah lepas...mata dah pejam...kopok lak kat dlm molot....kahhhhhhhhhh
ms ni aku torai nak amek kopok tu..dia leh kata..nakk nakkk..kahhhhhhh

finally tidoooo dah danish..kopok kejatuhan...hehehehehe...adoyaiiii

Ahad, 17 Januari 2010

lepak2 amek angin

kdg2 tu kami x tau nk g mn kalo dpt cuti bersama...ko tya aku..aku tya ko..haa lm2 leh tensen..hikssssss...benonye byk lg tmpt kat penang ni..rini od nak amek angin je..xmo berat2 pala..sbb last week dah berjimba smpi lebam..smpi umah kol 9..so kami just lepak2 kat gurney drive...lama x lepak kt sn...air laut tgh naik...angin lak noti2 jerk..kahkahkahhhhhhhhh

arwen yg hepi dpt kuo...

eloo..saya arwen....

ni budak blom pape lg dah cergas...kiri kanan dpn blkg dia dok berlari sn sin..adoiii

fenat la tu..kahhh

abah n anak2nye

x menang tgn taw ngan budak2 ni..x reti dok diam kalo berjalan

aik bro..seyes jerk..kahhh

haiii takan xmo enterprem el..kahhh

air laut tgh naik

belah sn...is seberang perai butterworth

cantik kan...

gurney drive ni tmpt lepak2..kmi lepak sini npk kapel tgh dating..amboiiii felukkk kuat2 plak tu...ish2

ni kondo..mau 1 juta tau...

apalah si danish ni dok melayan...kemain
ape danish wat tu....

haiii takan teringat marka kot (awekssss) kahhhhhhh

pas lepak2 kat gurney kami g Qbay...tmpt sllu kami p..hahaha dkt je ngan umah kami...so kami trs g dinner kat foodcourt bwh jusco tu... order amek sizzling mee

aku order ciken chop...sgt2 kenyang sbb besar..sllu g tmpt lain mmg kecik jer ciken dia..ni pun danish abis balun sorg2..ish2

Khamis, 14 Januari 2010

Lenkali kentut jer...x pyh nak tahan2...kahhhh

Kamil merupakan pengantin baru yg baru sahaja melangsungkan perkahwinan
dengan gadis pilihan hatinya. Pada hari berlangsungnya majlis kenduri
kahwin, habis dibedalnye semua makanan pengantin bak org kebulor 10 hari
tak makan. Tak dikiranya mak mertua ke sedara mara ke. yang penting dia
dapat merasai kesemua makanan pengantin yang khas di buat untuk raja
sehari. "Bila lagik aku dapat merasa makanan punya sedap ni.kalau aku malu
alamatnye lapor ler" bisik hati kecilnya.

Tiba malam selepas selesainya majlis kendara tu, perut si kamil nie
memulas-mulas. Sampai kentut-kentut dibuatnya. Sakit perutnya di bawak
sampai keesokan harinya.

Pagi tu mak mertua kesayangannya telah menyediakan sarapan pagi untuk
mereka sekeluarga. Keluarlah kamil dari biliknya hanya memakai kain
pelikat supaya senang nak ke jamban kalau terdesak.

Sambil duduk bersebelahan isteri tercintanya di kelilingi oleh mak mertua, bapak mertua dan dua org adik isterinya kamil menjamah sarapan pagi tu.

Tiba-tiba perut si kamil buat hal lagik. Nak ke bilik air rasa segan
lak, lalu dia pun melepas angin kentut se'slow' yg mungkin dan kebetulan ade
seekor kucing bernama cemong di bwh meja makan itu. Mak mertua nye pun bersuara " cemong!" Fuh lega sungguh hati si kamil kerana si cemong yg menjadi mangsa mak mertuanya. Sekali lagi perut kamil memulas-mulas lalu dilepaskan gas se slow seperti yang pertama tadi. "Cemong!" teriak mak mertuanya sekali lagi kepada si cemong. Lega hati si kamil.

Sambil dok menghayati hidangan pagi tu, Kamil sekali lagi buat
hal.dek kerana sebelum nie dah dua kali dilepaskan gas, dan mangsanya si
cemong, kamil dengan selamba buat dek melepaskan gas dengan sekali
hembusan.

Kali ini mak mertuanya berteriak " Cemong, beralih ko dari situ, kang di
beraknye pulak kat ko". Alangkah malunye si kamil mendengar ulasan dari mak mertua kesayangannye itu. ape lagik merah padam la muke si kamil lalu terus dia menuju ke bilik kerana 2 sebab. Pertama, malu sebab mak mertua sindir. Kedua, dia dah takleh tahan untuk melepaskan niatnya itu.

"Menyesal aku bedal sume makanan pengantin semalam" ujarnya sambil dok
termenong dalam jamban .

Selasa, 12 Januari 2010

jimba2 @ pangkor

last wiken yg sgt hapening w/pun fenat leleh smpi ke jubo..kahhhh
ekceli...aku nk pi cameron..od lak nk pi pdg besaq..mil lak nk pi pangkor...so pi yg dekat je lah...aku terpksa postpon...so ri ahad..pas od balik dr keje shift mlm kol 7..dia dh terketaq2 telo nak pi dah...aku ngan budak2 tu bgn pun x lg...adoyaiii..aku pun ape..takut sat lg dia drive...ngantuk plak...od kata..jgn bising lahh org nk pi...ok ok ok oraitttt...hiksssss

kami g sn semata2 nak g sopin jerk...x bergambo pun..kat atas ni pic ladang tebu...pyalah beso...danish lak ms nak pi tu dah bgn kol 6...tau2 je kami nak berjln...kahhhh
byk gak la abis kat padang besaq tu...:)
nota bijik: kalo x nk jpe imah (kwn blog) tp x kesempatan...
kami sgt2 fenat...fenat keliling bazar pusing tu...hahahaha


********************************************************************************

ok...ni plan yg sgt hapening...plan mil aku dan od jugak..tp ekceli nk pi pangkor ni aku dh plan
ngan satu geng blog aku..tp x kesampaian..dia ada mslh...next time dear...hope plan kita jd eh...hehehe


so pg2 dah bertolak...pas subuh kos kami just balik hari je g pangkor ni...alahh kalo stay pun rugi gak..sbb pangkor kecik jerk...duit myk RM5 dh leh jln satu pulau...kahhhhhhhhhhhh

kami otw nk p pangkor....nek bot

hahahaha....aummmm

yeahhhhhhhhh..dh smpi pangkor...terus sewa kete round2 dulu...

ni plak..aku x plan pun..od yg plan nak pi nek bot g tgk coral island..leh tgk ikan dr dekat..aku lak pyalah takut nek bot 1st time tau..bot laju 4 org nek..ngan budak2 tu lg..adoi..tpi bila dah nek..rs syok abissss

kami smur bg ikan mkn roti..pyalah byk ikan yg dtg....danish mmg suke fish..smpi jerit2 dia satu pulau...ms ni arwen ok lg..(ade kesah psl arwen yg aku x bleh lupa) kat sini leh snorkling..tp
aku nak snorkling ape..ngan budak2 tu lg...insyallah next time

ni plak kesah batu...yg atas sekali tu batu serupa ikan paus..tgh tu serupa penyu..yg bwh tu serupa buaya..kalo g sn mmg npk sejibik lah...yg arwen tu plak..pas g mkn ikan tu kan...aku terkejut igtkan ape lah yg dia wat kat peha aku...aku pggey dia...senyap jerk..ghupenye dia tidooo..lena gilerrrr...bot yg laju terhenjut2..terlompat2 kami dia bleh landing tido baikkk pya..smpi kat darat pun tgklah....lena betul...hahahahaha

ni plak kat kilang satay the femes in pangkor...kami drop by g sopin satay plak..byk gak kami beli tuk org2 sg nibong...kahhhhh ms ni aku terpksa gerak kan arwen..sbb dia dh tido lm sgt..aku plak nak berjalan...kahhh sori ye arwennnn

aksi arwen yg noti...

di kota belanda....tmpt bersejarah

pas2 kami g mndi lauttt...laut kt sini sgt2 chantekkk compare kat penang tu...air kat sini sgt2 jernih....od pun mandi sekali..tp biasalah dia jd photoG..danish lah dok baling2 pasir kat kami...abis kena camera...

nk balik dah..skrg ni dah kol 6...fenat sopin terus balik....

blkg seat tlh diadjust spya budak2 ni leh tido ngan selesa...kredit tu my mil...hikss

otw nk blik pg..kami sggh kat kuala sepetang..od nk g mkn MEE UDANG BANJER...korg penah tgk kan dlm mjlh tiga..haaa hok ni lah cek dok mkn ritu...aku tau mee udang dia ceroi (cair) so aku pesan mee goreng udang...sib bek sedap..tuk danish nasi grg udang..od ngan mil order mee udang banjirooo...aku mkn mee dulu..baru ratah udang...udang x manis...bolehlah

kalo korg sggh changkat jering/beruas..leh la sggh ok

nota bijik: plan strsnya nak g CAMERON lak..nk rs stawberi fresh..hiksss