Rabu, 10 November 2010

Lamaran Mu Ku Tolak

Setelah 3 hari 2 mlm aku fikir psl offer dr boss aku nak nek pangkat serta gaji...aku dah pikir msk2..aku menolak tawaran tersebut. Kenapa...mengapa..???

Jika aku accept tawaran tersebut...byk keburukan dr kebaikan..yelah mmg teruja akan offer yg diberi...nak2 lg gaji yg..dah berangan nak tuko kete...simpanan pun cukup...kira byk lah benefit ke arah situ..tp nti ko suffer giler2 ngan keje baru tu...

1) Ko xde ms nak g mkn
2) Ko xde ms nak cuti
3) Ko xde ms nak spend ngan family..just work work work
4) Ms cuti pun boss call...ofis call...client ko...ko nak ke???kita tgh syok2 ngan family depa call
5) Mula2 boss baik..lm2 ha dh npk belang..cam aku x tau...ngata aku blkg2...hahahaha
6) Ofis ngan family boss campur sekali..dua2 ko kena handle
7) Marketing pun ko kena buat
8) Kdg2 Ahad kena mai..sbb editor mai ari tu (Part time) nak tak nak kena discuss psl account
9) Ye account pun ko kena buat
10) Ko kena keje lebih ms..kdg2 balik lmbt semata2 tgu boss..hahahaha

kira byk lg...lebih keburukan dr kebaikan..rs xde lgsg kot kebaikan nye..cuma RM tu je la kot...
tp aku bukan mata duitan...wat ape keje terok2...ati x tenang..xde ms tuk family...sakit2 pun bos n ofis call tya mcm2...mc pun x guna..kena mai keje..urgent katanya...

bak kata...keje baru ni just KEJE KEJE WORK WORK WORK..no time tuk diri sndiri dan keluarga...

skrg keje aku ni pun ting tong ...tension..tp ok lah lg..kalo nk compare keje yg baru tu...mau aku meroyan..ngan anak2 aku kecik lg..ni nak kuo bb lg..ayoyoyoyo
xpelah..mnlah tau rezeki aku tmpt lain ke..insyallah

boss ada gak tya byk kali..ARE YOU SURE...ARE YOU SURE...yes im sure boss..i tak nak nti i jd struggle work more my family..(xdelah kata depan dia hahahahaha)

hopefully ada rezeki aku pas beranak AMIN
nak cau cepat2 kt ofis ni...huhuhu