Jumaat, 5 November 2010

Dalam Dilema

tghari smlm (4/11) bos dtg ofis...belum pape2 lg dia dah bitau nak jpe aku..b4 that dia nk jpe makcik sorg ni yg nak resign (10thn dah keje kt company ni)...b4 ni aku dh tau makcik ni nak resign..mcm2 yg aku dgr dr mulut dia...maksudnye bukan dia sndiri yg ckp kt aku..tp cara dia tu..bukan cakap slow2 ke ape ke..tp jenis keriau jerit2...aiiii menyesal keje sini..nuthin appreciate me here...all small thing aiii kena buat...semua keje aii kena buat..no privacy..x happy..mcm2 lah...since aku msok sini mmg mulut dia dok kata gitu jek...dlm diam2 aku tgk hari2 dok apply kt jobstreet...kalo dia bad mood...ngan aku2 sekali kena herdik perli..aku diammm je..jenis mls nak layan..

mula2 aku msok sini..she nice to me..go lunch together..she banjer...so aku igt makcik ni leh get long ngan aku...tp ko bygkanlah baru je kenal..dia dh ckp mcm2 psl staff lain...ko x heran ke..nak pulak sorg lg makcik (cina) pun sm gak..dun mengata dia..ayoyoyoyo...so aku dh tau lah pagai sorg2 kt sini...bila kita igt dia ni baik ghupenye tikam kita dr blkg..so since that day...aku mmg x rapat ngan makcik tu dahh...then aku x suka org yg berlagak pandai angkuh mcm dia yg baguih..oh no no no..aku mmg x suke type org mcm tu..

nak2 lg apa yg kita buat semua dia nak tau..rupanya suka repot ngan boss psl tu la aku x rapat ngan dia..jgn kan nak sembang gosip2..lgsg xde..hya kerja semata2..then paling aku x suka sgt2 bz body..apa yg aku buat semua dia nak tgk..even nak amek paper sebelah aku ni pun..mata terjojol kuar kauuuuuuuuuu..ko x rimas ke..dok blkg aku..then dlm 1 jam 100 kali dok jeling apa yg aku buat...that too much kan ahaksss

so tghari smlm that day lah...pas bos jpe makcik tu..terus bos panggil aku msok..aku dh agak..if she resign...sure aku kena replace makcik tu...kalo korg tgk makcik ni keje...adoiii sakit jiwa...kalo somethin not good she will keriau jerit2 hempas2..so kita yg tgh keje sure akan ganggu ok..then mulalah keluar ayat2 x thn tu...nyesal keje sini itu lah ini lah mcm2lah...

so..mmg betul...boss nak NAIKAN PANGKAT aku jd EXE...perghhh dgr cam best kan..sape2 pun terharu...lg2 GAJI KO NAIK lg..aku nk muntah bila bos puji aku MELANGIT ok..tu yg aku x leh blah...spt aku ms nak resign kt sini sbb x thn dgn ofis ni..ko bygkan le..ko ngadap dinding ari2..then kerja..tu jer..radio xde...ape pun xde..dtg ofis bukak komputer..then kerja..lunch...balik keje..kdg2..cuti derang kol tya mcm2..cuti2 kena kerja kau...NO OT bayar ..just replacement day tuk ko je...ko nak!!!!!!!!ko buat silap skit mcm terlupa wayar LCD projector..ko kena explain why ko lupa bawak....mcm kesalahan BESAR ok...hehehehe

so far aku keje sini...mula2 increment dptlah ciput je..then dpt bonus...then setahun keje sini pun dpt bonus..no increment...so if aku keje lg dan lg..aku rs nuthin yg aku dpt..setahu aku staff sorg kt sini dah lm x merasa increment n bonus....mula2 je dia nak amek ati ko..pas2 lantak ko le keje teruk mn pun ssh nk dpt mcm mula2...so kira dia just nak ko stay sini lm2..then bg ko mcm2..pas2...oh sori..

berbalik dr naik pangkat tu kan...bos mmg puji aku giler2..aku yg x konfiden ni pun x tercapai akal nak fikir begitu..sbbnye bos kata i have confident u can do what her work..alamakk aku gelak dpn2 dia kau..korg tau la aku ni jenis gile2..kalo aku accept keje ni means responsibility aku besar..x leh la ko nak main2 lagi..kena fokus...byk tekanan..mcm lah aku x tahu pagai boss aku tu...mula2 je dia kata nicely..pas2 adoiii sakit jiwa...even semua hal family boss aku tu kita kena uruskan...x dpt lah aku bygkan betapa sibuknya aku nti..

so by this Monday...he nak tau my keputusan..nak ke tak nak..aku 80/20...80 xmo...20 mau sbb gaji..ahaksss..(dah berangan nk beli kete baru) weeeeeeeeeeeeeeeeeee...ahaks

so smpi skrg aku x tau mn keputusan aku..nak ke x?dlm dilema...en. somi kata ikut suka...dia kata..ckplah kat boss nak benti pas deliver...sure dia naik gaji lg..kahkahkahhhhhhhhhhh x abis2 en.somi aku ni...tampo kang