Khamis, 28 Oktober 2010

Makna disebalik bunyi "HON" kenderaan

kalo korg semua igt hanya kuntuman bunga jer yg ada maksud disebaliknya, korang silap!!!aceh ceh ceh...hehehehe

pernah x ms driving, kdg2 kita dgr kereta yg berselisih atau kereta di blkg kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak...aceh ceh ceh kahhhhhhhhhh

Tahukah anda bhw setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Meh den nak habaq mai maksud2 hon2 tersebut..aceh ceh ceh...miahahahahaha

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "HAI"

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti2 nak jalah kahkahkahhhhhhh)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorg memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!!...BODOH XDER OTAK KE"

4 x atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap...






tilam!!!!!tilam!!!!tilam lama tukar baru!!!!!atau paper lamaaaaaaaaaaaaaa paper lamaaaaaaaaaa kahkahkahhhhhhhhhhh