Rabu, 18 Ogos 2010

Onde-Onde-Serabai-Nasi Briyani Kuah Dalca dan Karipap

assalamualaikom semua..haaaaaaa lm x update...harap semua sihat sejahtera..dah bape hari eh kita berpose..lupa sudahhhhhhhhh hahahaha..sori mori aku slow skit nak balas jejak korg semua almaklumlah skrg ni nk tgk computer pun x lalu...tp belah siang kt ofis insyallah kalo ada ms aku gigih jugak balas n bw..

ahad lepas kami g melawat mil aku yg skrg ni tgh belajar agama kt pondok di Jawi, Penang...beliau lm sudah plan nak g belajar pondok since fil meninggal...so aku bw bekal dr umah tuk dijamu kepada mil terchenta ewahhhh...aku buat serabai tuk dirasa 1stime oleh mil..hahaha dan onde-onde homemade taw...gigih uuuu...hehehe request dr suami terchenta...then beli sate tuk mkn berbuka nti tuk puasa ke-5..x mkn nasi pastu sbb dah kenyang beb...lepak2 ngan umah pondok mil smpi kol kol 11... otw balik terjah kfc..tu pun tuk bebudak tu mkn..menjerit2 mtk eci eci mama eci mama...

serabai expert sudah buatnye hahaha so buatkan tuk mil

Align Centerkuah gula melaka cicah ngan serabai..mil ngan od sgt suka mkn ni...

onde-onde melaka..

tuk puasa ke-6 aku torai msk nasi beriani ayam 1st time buat pung..boleh lah nak rs hehe..od suka sgt mkn nasi beriani ayam ni...

ha npk x ayam tu hiksss

mkn pulak ngan gulai dalca

smlm puasa ke-7..malas melanda jugak tp gigih nak wat karipap sardin..bhn2 semua dah ada.. karipap sedia tuk digoreng

yeahhh dpt lah dlm 13 ketul..besar2 pulok..tp mcm x cukup jek..lenkali nak wat lebih..kami anak beranak laki bini mmg antu karipap sardin hikssssssss

kuih cara balasan dr bbysitter

nota bijik: arini baru nak update pas g checkup perut..tahap gula naik huhuhu tekanan darah ok
hope pasni tahap gula turun..x penah2 terjadi tahap gula naik ni..ape aku mkn n minum daaaaaa