Selasa, 10 Ogos 2010

b4 berpose sempat menunaikan hajat mak buyung hakhakhakk

alhamdulilahhh semua yg teringin2 di awal peknen ni dpt dimakbulkan hehehehe sblm msok bln pose esok ni...hahahaha..jom tgk ape yg nak sgt makan mak buyung ni ha..kahkahkahhh

yiharrr mak buyung tingin nak mkn sate....tup2 od ajak g pekena sate ah' basri kat d'piazza bayan baru...tgk cam best jek...boleh la nk mkn..asalkan dpt mkn sate..tp aku prefer mkn sate yg psr mlm or mn2 kedai tepi jalan jek lg best sate dia..

atas kiri sate calamari..aku x tau pulok calamari tu sotong kahkahkahhh..aku igt calamari tu sejenis unta..miahahaha...atas kanan sate ayam..bawah kiri..sate rusa ngan unta..kuah boleh la..x pedas..aku suka pedassssssss.....xpelah janji bby x meleleh nti hehehe

sabtu lepas kol mak kt kpg..suh msk gulai tempoyakkk..anak dia nak balik ahad tu..kempunan sgt2 nak hirup kuah tempoyak tu..lm giler x mkn..sian betul...then smpi jek kt umah..terus ceduk nasi...tuang gulai tempoyak satu pinggan penuh....then last baru hirup kuah dia sedapnyerrrrr

then pg isnin tu...mmg konfom dpt mkn roti canai abg aku punya..dulu abah aku yg tebar..skrg dia dah resign x larat..so abg aku amek alih...so mmg sedapppppppppppppp la woiiiii..roti abg aku ni lain skit x mcm mamak buat...yg ni ko kena order dulu baru buat..bkn dah siap buat then perangat...no no no..then roti telur lak..kalo korg mkn kat mamak...nipis jek n kdg2 x taruh ape pun kn..tp roti telur abg aku lain..tebal ada bwg n cabai sekali...dah mcm murtabak tau..leh rs bawang cabaiii..kalo mamak jgn harapp la nak rs tu semua..hehehe pas2 letak kuah dal banjirrrrrrrrrrr + kual sambal ikan bilis + kuah gulai daging...perghhhh terangkat bebbb....mmg femes roti canai kedai kami ni...org luo pun kalo mai kuala kangsar sure singgah kedai mak aku ni..nti aku wat n3 psl kedai mak aku ni no...hakhakhakkkk

then bisik la kat mak...mak mak syiokkknye dpt mkn tempoyak ngan sambal belacan...teringin la makkk..mak kata sib bek tempoyak kak ipo aku bw dr kpg...boleh la aku mkn...kak ipo aku lah wat sambal ni..leh lak aku mkn nasi+ikan grg+sambal tempoyak ni sesajoooo mmg layannnnnnnn...od felik tgk aku mkn x berkuahhh..hahahaha ni la kalo dah antu tempoyak ape pun bedalllllllllll...kalo dapat MAKAN TEMPOYAK+BUDU..YA ALLAH HEAVENNNNNNNNNNNNN...TGH CARI BUDU..KALO MKN SAHUR NI SURE BERPINGGAN TMBH NASI..HAKHAKHAKKK


nota bijik: DI BULAN YG MULIA NI AKU NAK MTK MAAF KAT SEMUA
KALO ADA SALAH DAN SILAP YG X SENGAJA..SEMOGA DI BULAN YG MULIA NI
BERTAMBAH2 LAH PAHALA AMAL IBADAT KITA YE...
SLMT BERPUASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..