Jumaat, 7 Mei 2010

SELAMAT HARI IBU...


My Miracle Mother

Mom, I look at you
and see a walking miracle.
Your unfailing love without limit,
your ability to soothe my every hurt,
the way you are on duty, unselfishly,
every hour, every day,
makes me so grateful
that I am yours, and you are mine.
With open arms and open heart,
with enduring patience and inner strength,
you gave so much for me,
sometimes at your expense.
You are my teacher,
my comforter, my encourager,
appreciating all, forgiving all.
Sometimes I took you for granted, Mom,
but I don’t now, and I never will again.
I know that everything I am today
relates to you and your loving care.
I gaze in wonder
as I watch you being you—
my miracle, my mother.

tetiba teringat aku mula2 berjauhan ngan mak abah..sbb melanjutkan pelajaran kat IPTA
1st day kat hostel tu aku ngis2..sbb x biasa..nak plak rindu kat mak giler2..ngis smpi bengkak2 mata...ms tu aku mn ada hp..so aku tulis surat kat mak smpi ngis2 time tulis tu...
so one day..adek aku cite lah kat aku...adek nmpk mak bc surat akk..mak ngis2 bc...adek pun ngis gak..adoiii ms cite kat korg ni pun aku rs nak ngis dah...alamakk ngis pun dah..huhuhu

dulu aku byk menyusahkan mak abah aku..w/pun aku dpt pinjaman still mtk mak duit..tp mak abah x penah x bg kat aku..aku mtk skit..mak bg byk...huhuhu
ada tu plak cite kat mak..mak jauhlah skul..pg2 dah kena jalan jauh..kena jalan kaki..tup2 2 3 hari abah hantarkan moto tuk anak dara dia..huhuhu...

2 mggu sekali mak abah akan jenguk aku kat hostel..bw bekal..kdg2 tu mak siapkan bekal sambal kacang ikan bilis satu tin milo tuk aku...time bula posa..huhuhu

byk beno rsnye pengorbanan ibu..sape2 ibu pun cam tu..aku bru nak jd ibu kepada dua org anak ni..mereka kecil lg...hope aku sekuat mak dan setabah mak aku...

mak!!! jaga diri baik2 taw...jaga mkn..jgn keje kuat sgt..udah2lah tu
bw2 berehat..hehehe..sayang mak

HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL IBU2
MUAHXXXXXZZZZ