Jumaat, 21 Mei 2010

Sahabat Baik - KAU PERGI..AKU TETAP MCM DULU

satu hari satu malam pukul 2pg seigt aku..abah aku kejut..elly bgn ada org tepon ni..aku pun jawab..sekali ida la weiii..(berbulan2 ko x tya kabar aku..tup2 ko tepon aku lak) ida suh aku amek beliau kat station bus..aku tiba2 kata oklah (mmg ms tu aku x igt lgsg psl dia x amek tau psl aku ke..tya kabar aku ke)..terus aku kata ok nti el amek jap ye..then x tya lak mn abah mak kakak adik abg ida x amek ke?lgsg aku x tya...aku terus amek kunci kete tanpa tya kat mak abah aku...abah mak aku pun tya la nk g mn..aku kata nk amek ida jap...mak abah aku marah2...kata mcm lah ida tu xde family...ape ko tu driver dia ke?aku diam terus start enjin terus blah...(ms ni aku x igt ape..aku igt kawan aku tgh sorg2 kat station bus..aku riso takut jd ape2)..lalalalalala..ms aku smpi kat station bus aku npk ida ngan beg yg besar..aku x tya ape2 pun kat beliau...terus aku hantar beliau balik umah..syp seribu bahasa..apa yg aku tya..cuti sem ke ida?beliau mengangguk jek?(eh cam novel lak kisah aku kan)lalalalalala

then esok dia tepon nak keluar ngan aku..aku cam biasa ikut je kehendak beliau...sahabat baik sejati la katakan lantak le ko buat ape kat aku..aku tetap kawan baik ko..(cam tait)..then rupanya ms dlm kete..beliau suruh aku g umah razif (bf beliau) sggup tu g luar dari pekan (mak abah aku x tau plak)..aku tya nak wat ape umah razif..beliau kata nak jpe razif (rupanya razif balik awal dr ida)..smpi umah razif..ida suh aku tgu jap dlm kete..biar beliau sorg je g umah razif (lalalalala cam biasa aku cam kera busuk menunggu) aku x kesah pung ms tu...(nape eh)..ermmm..dlm 1/2 jam baru beliau kuo dengan muka ceria..aku pun tya..ada hal ape smpi g umah razif...lgsg x cite ape2 kat aku..aku?x kesah pung...hahahahaha

sejak dr peristiwa tu lgsg aku x dpt kabar psl beliau..lost contact lgsg..aku plak ms tu sibuk ngan peperiksaan STPM..so x amek pot lgsg psl beliau..sehinggalah aku dpt melanjut pelajaran ke IPTA (sggh x sgka ok) sbbnye pelajaran aku merosot sejak sahabat baik aku tu la..sikit2 ida..skit2 ida..mn2 ida..semua ida..lalalalala w/pun aku masih kat IPTA..kawan baik aku sorg tu (ita) sggup telefon aku ms aku cuti sem kt kpg...nak gosip2 psl ida..ada benda yg best nak cite...yg pelik nape ida lgsg xmo jpe aku?tya kabar aku?sm2 gembira sbb aku dpt msok U...time ko dulu siap aku ngis2 lg sbb ko nk tinggalkan aku..lalalalala

then smpilah satu tahap aku dgr cerita yg beliau berhenti belajar...beliau dah berkawin..sbb berkawin pun kerna beliau ter (BERSAMBUNG)