Selasa, 9 Mac 2010

lawak yg x telan dek zaman...

bosan???jom layan skrip lawak dr filem p.ramlee..td aku g google ternpk satu link ni...best..gelak guling2 aku bc...ilang borin aku...

samsudin : satu untuk kau... satu untuk aku..
dua untuk kau...dua untuk aku..
tiga untuk kau... tiga untuk aku..lepas tiga apa ??
aziz : hentam jelah..
samsudin : hentamjelah untuk kau.. hentamjelah untuk aku..
Lepastu tu ?
aziz : Bedallah
samsudin : Bedallah untuk kau... bedallah untuk aku..
aziz : wei, dalam dunia mana ada huruf bedal
samsudin : wei dalam dunia mana ada huruf bedal untuk kau... wei dalam dunia mana ada huruf bedal untuk aku
aziz : kau nak mampus ye?
samsudin : kau nak mampus ye untuk kau... kau nak mampus ye untuk aku..

********************************
Alkisah.. alkisah tersebutlah kisah.. sang kancil datang beramai-ramai menghadap ke duli yang maha mulia sultan firaun..

mana Firaun pakai sultan...

********************************

P Ramlee : Betapa senang beta punya hati.. betalah yang digelar setan amirul rashid...

Director (Ahmad Nisfu) : Bukan setan Syaitannnnn... Sultannnnnn.......

hahahahahaha...

*******************************
wei ramlee, sapa kau??
aku lah king!!
king apa??
king kong??
king kong kepala hotak kau ... hahahahahahaha

********************************

Aku paling ingat : "walaupun rupamu tidak kukenal, tatapi lubang hidungmu tatap menjadi poojaan hatiku"

kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

nota bijik: ada lg byk yg best2..aku kalo tgk cite lawak pramle ni mmg gelak berdekah3....aku lah paling kuat gelak..kalo ada od lg lah hapening..kakahkahhhhhh
skrg lawak x best..korg ada igt ke cm korg igt lawak pramlee dulu tu..hahahaha
lawak yg x telan dek zaman ..tul x?

jom kongsi..skrip yg korg paling igt..skrip lawak gilakkk

28 ulasan:

  1. heeeeeeeee mmg lawak gila..ulang byk kali pon tetap gelak kah kah kah

    BalasPadam
  2. aku pun siap dah hafal dialong cite2 pramlee ni..mmg pengemar cite2 dulu2..ahakss

    BalasPadam
  3. dalam hidup CC hari2 ada je lawak tapi xingat lawak tuh mcmn.
    boleh x?

    BalasPadam
  4. P. Ramlee memang seniman yg akan dikenang sepanjang zaman..

    tak ada org boleh lwn lawak dia lg..

    BalasPadam
  5. lu pon dgn p ramlee n co same je...kaakahh!!!!

    BalasPadam
  6. btl tu el. tgk beratus beribu kali pon tak jemu lgsg

    BalasPadam
  7. sue~a'ah ulang byk kali pun x jemu..kahkahkahhh mmg zaman pramlee lawak mmg sempoi abiss

    BalasPadam
  8. sya~a'ah siap hafal dialog lg...ngeh3
    aku pling suka cite lawak2 pramle..kisah yg lain tu x bape layan sgt

    BalasPadam
  9. cc~hahah biasalah rutin harian sure ada je yg kelakar...dah empunya bdn pun beh kurang cengitu..kahhhh

    BalasPadam
  10. anys~a'ah seniman agung tiada penganti

    BalasPadam
  11. pakcik~xleh sm gua ngan pramlee..dia zaman dulu..gua zmn cangeh..lawak gua lawak moden..kahkahkahhhhhhhhhhhh tp sm level kan kan kannn kalo pramlee ada lg sure dia amek gua jd pelakon beliau.. hahahahaha

    BalasPadam
  12. nas~hahahah kira smpi bila2 pun takan hilang or telan dek zaman filem pramlee ni...hehehehe

    BalasPadam
  13. weh EL... aku g penang ari tu, mmg aku tau ko dok penang.. hati aku tergedix2 nk jumpe ko.. tp aku mane ade no hp ko la cik EL oooiii.. klu x, lame dh aku call ko, pakse ko blanje aku mkn2....huhuuu...

    BalasPadam
  14. nnt ko bg aku no hp ko la EL.. bg kt msg pesbuk aku...aku nak add ko dr dulu xleh la.. nape ahhkk??

    BalasPadam
  15. citer p.ramlee yg akak suka kan..
    ahmad albab,
    bujang lapok
    pendekar bujang lapok
    seniman bujang lapok
    tiga abdul
    alibaba bujang lapok
    nujum pak belalang.....

    :-labu labi, nasib labu labi, doremi,laksamana doremi, nasib doremi..kira ok la..leh layan

    BalasPadam
  16. P ramlee is the best...

    ko tengok filem2 dia kan?dari kecik kite dah layan sampai sekarang masih lagi masyuk..kenape yek?

    kenape filem zaman sekarng tak seperti filem P ramlee...

    selau aku pikir mende tu tiap kali tonton filem arahan dan lakonan Pramlee..

    BalasPadam
  17. cha~woi abis tu x reti nak bitau kat blog aku ko nk dtg pg..aku mn tau ko nk dtg bila..xde pasal..aku nk majuk jugak..kahhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  18. cha~pehal ko xleh cr nm aku kt fb tu..kan aku dah letak fb badge kt blog ni..tu la ko jarang msok blog aku...hahaha

    BalasPadam
  19. kak alona~filem yg akk suka tu pun el suka gak...tp filem p ramlee yg jiwang2 x bape layan...hehehe

    BalasPadam
  20. lip~hahahah mmg lawak..lg2 kalo ada 3 org tu..samsudin aziz satar ngan pramlee...

    BalasPadam
  21. mazru~yes he is the best..tiada penganti..tu lah gua pun fikir gak..nape filem skrg or lawak skrg x cam pramlee dulu...lu kupaskan lah..hahahaha

    BalasPadam
  22. betul lawak P.Ramlee memang bes..haku pon dah bleh hafal citer2 lawak diyer..lawaknyer memang lawak..

    tapikan citer P.Ramlee nie haku layan citer lawak jer..kalo yang citer sedih2 haku kurang tengok sikit...melampau sedihnyer bleh bawak ke mimpi hoo..

    wehhh tetiber haku raser gerun tengok headshot kau tuh..huhu

    BalasPadam
  23. lawak mmg lwak habis..semua crita siap hafal dialog kn??

    BalasPadam
  24. sella~aku pun x layan sgt filem pramlee yg jiwang...rs geliman...hehehe...headshot aku tu terbaik taw..kahhhhhh

    BalasPadam
  25. nana~a'ah siap dah hafal lawak2 pramlee ni...kdg2 cam dah lali kan dan kdg2 ada dlm kehidupan kita

    BalasPadam
  26. lawak dah hapal, tapi kalo tengok mesti gelak jugak...hahaha

    BalasPadam
  27. huhu..cite da tau..
    lawak da tau..tgk lagi pun xpe..xborink..hehe

    BalasPadam