Selasa, 12 Januari 2010

jimba2 @ pangkor

last wiken yg sgt hapening w/pun fenat leleh smpi ke jubo..kahhhh
ekceli...aku nk pi cameron..od lak nk pi pdg besaq..mil lak nk pi pangkor...so pi yg dekat je lah...aku terpksa postpon...so ri ahad..pas od balik dr keje shift mlm kol 7..dia dh terketaq2 telo nak pi dah...aku ngan budak2 tu bgn pun x lg...adoyaiii..aku pun ape..takut sat lg dia drive...ngantuk plak...od kata..jgn bising lahh org nk pi...ok ok ok oraitttt...hiksssss

kami g sn semata2 nak g sopin jerk...x bergambo pun..kat atas ni pic ladang tebu...pyalah beso...danish lak ms nak pi tu dah bgn kol 6...tau2 je kami nak berjln...kahhhh
byk gak la abis kat padang besaq tu...:)
nota bijik: kalo x nk jpe imah (kwn blog) tp x kesempatan...
kami sgt2 fenat...fenat keliling bazar pusing tu...hahahaha


********************************************************************************

ok...ni plan yg sgt hapening...plan mil aku dan od jugak..tp ekceli nk pi pangkor ni aku dh plan
ngan satu geng blog aku..tp x kesampaian..dia ada mslh...next time dear...hope plan kita jd eh...hehehe


so pg2 dah bertolak...pas subuh kos kami just balik hari je g pangkor ni...alahh kalo stay pun rugi gak..sbb pangkor kecik jerk...duit myk RM5 dh leh jln satu pulau...kahhhhhhhhhhhh

kami otw nk p pangkor....nek bot

hahahaha....aummmm

yeahhhhhhhhh..dh smpi pangkor...terus sewa kete round2 dulu...

ni plak..aku x plan pun..od yg plan nak pi nek bot g tgk coral island..leh tgk ikan dr dekat..aku lak pyalah takut nek bot 1st time tau..bot laju 4 org nek..ngan budak2 tu lg..adoi..tpi bila dah nek..rs syok abissss

kami smur bg ikan mkn roti..pyalah byk ikan yg dtg....danish mmg suke fish..smpi jerit2 dia satu pulau...ms ni arwen ok lg..(ade kesah psl arwen yg aku x bleh lupa) kat sini leh snorkling..tp
aku nak snorkling ape..ngan budak2 tu lg...insyallah next time

ni plak kesah batu...yg atas sekali tu batu serupa ikan paus..tgh tu serupa penyu..yg bwh tu serupa buaya..kalo g sn mmg npk sejibik lah...yg arwen tu plak..pas g mkn ikan tu kan...aku terkejut igtkan ape lah yg dia wat kat peha aku...aku pggey dia...senyap jerk..ghupenye dia tidooo..lena gilerrrr...bot yg laju terhenjut2..terlompat2 kami dia bleh landing tido baikkk pya..smpi kat darat pun tgklah....lena betul...hahahahaha

ni plak kat kilang satay the femes in pangkor...kami drop by g sopin satay plak..byk gak kami beli tuk org2 sg nibong...kahhhhh ms ni aku terpksa gerak kan arwen..sbb dia dh tido lm sgt..aku plak nak berjalan...kahhh sori ye arwennnn

aksi arwen yg noti...

di kota belanda....tmpt bersejarah

pas2 kami g mndi lauttt...laut kt sini sgt2 chantekkk compare kat penang tu...air kat sini sgt2 jernih....od pun mandi sekali..tp biasalah dia jd photoG..danish lah dok baling2 pasir kat kami...abis kena camera...

nk balik dah..skrg ni dah kol 6...fenat sopin terus balik....

blkg seat tlh diadjust spya budak2 ni leh tido ngan selesa...kredit tu my mil...hikss

otw nk blik pg..kami sggh kat kuala sepetang..od nk g mkn MEE UDANG BANJER...korg penah tgk kan dlm mjlh tiga..haaa hok ni lah cek dok mkn ritu...aku tau mee udang dia ceroi (cair) so aku pesan mee goreng udang...sib bek sedap..tuk danish nasi grg udang..od ngan mil order mee udang banjirooo...aku mkn mee dulu..baru ratah udang...udang x manis...bolehlah

kalo korg sggh changkat jering/beruas..leh la sggh ok

nota bijik: plan strsnya nak g CAMERON lak..nk rs stawberi fresh..hiksss

19 ulasan:

  1. halamaks beb...bapak best!nek bot lg tu!pics kiss is exposed!kah kah kah!!!!

    sewa kete brpe rm beb>?

    BalasPadam
  2. perghhhh............

    sedapnya......

    tergugat iman tengok...

    meleleh liur dh ni kak..

    BalasPadam
  3. uiss...bes tul mee tu el..meleleh air mata koi...hehehe

    hmm bes oo snorkling,pernah la cube sekali mmg rase nak buat lg...

    BalasPadam
  4. jumaat nih aku nk gi cameron..aku jalan dulu ye el.......tata..

    BalasPadam
  5. wahhh berjimba2 di pangkor....bestnye wei...baper ari ko g sana....dr padang besaq ke pangkor hari yg sama ke?

    BalasPadam
  6. pakcik ~ sewa kete RM60..hapening beb..jom pi pangkor..:)

    anyss ~ haa g lah rempit ke kuala sepetang...kalo dr pg-changkat jering tu 1 jam dh smpi...hehehe

    mazru ~ baru tgk dh leleh..tu lom lg mkn..rsnye mau tertongeng aok kt sn nti..kahhh

    LIP ~ ampeh ko..

    bed ~ ahad tu aku g p. besaq..isnin aku g pangkor...mmg best

    BalasPadam
  7. Wahhhhhhhhhhhhh..

    berholiday sakan kowang anak branak. happening sungguh la wei!

    BalasPadam
  8. best weiii....wpon jln blk hari...tp mmg happening kan..anak2 tu la yg best bangat...laut kt pgkor mmg cantik...coral island tu...fuhhh tgk ikan punya la byk....geram haku...

    x leh thn tgk mee udang tu....fuyoooo...aku nk try gk tp x bkesemptan nk p..

    pstt; nnti bleh cuti2 sekali g cameron..

    BalasPadam
  9. ni bile korg g ni ...

    sgt le besh yek , aku x penah lg jejak pangkor time dh beso2 ni .. zaman kecik2 penah ler..

    BalasPadam
  10. sonoknya kak..ko asyik jenjalan jer.... cemburu tol :p

    BalasPadam
  11. besnye jenjalan... kaki aku pon dah gatal nak jenjalan gak tp.... kena ar tgu bersalin dlu huhuhu... baru la leh jimba2 balik... hiksss...

    BalasPadam
  12. best kan pangkor?
    nak2 tgk mat salleh pakai spender.
    nakal Cc

    BalasPadam
  13. best nyer....nak jgk b=cuti!!! huwaaa...boss x bg amik cuti dis month and next month...sedey...

    BalasPadam
  14. dh 5 tahun berturut2 aku mesti ke pangkor, tahun lepas jer tak.(sebab pg INDON kut)
    tahun ni aku nak pg la.. rindu sama itu laut :)
    lagipun sgt jeles tgk ko

    BalasPadam
  15. waaaa..best2..part yg akak muncung tu seksi ahh...hehehehee~!!!

    n first ayat akak mmg tak menahan..waakakakaka~!!

    BalasPadam
  16. fuyoo
    best gile bercuti!

    p/s: im back, still remember me? X)

    BalasPadam
  17. Ranger El..
    Wow..
    banyak menarik hoooo berjimba ke Pangkor.

    Gua punya kwn plan nak honeymoon kat Pangkor tapi gua sarankan dia g Sabah.
    Huhu.. Jahat tak gua?

    *Sis Nita bermain bola di sana (FB)?
    Nak terjah ar. Huhu..
    Thanks info.

    BalasPadam
  18. best gile kan pegi pangkor..aku dah 2 kali pergi..mmg klimaks..lagi2 part yg kena tinggalkan kat pulau kecik bagi ikan2 makan..kunun bwk roti utk stok diri sendiri..last2 kena baham ngan ikan2 yg kelaparan..kahhhhh....pastu dlm hati..bot mana kau pick up la kami cepattttttt :D

    BalasPadam
  19. snorkling!! aku pernah snorkling masa gi Pulau Kapas. best giler. Masa tu Amirul tak der lagi.

    Nak gi pangkor snorkling gak lah. Amirul nakletak kat mana ek? Umur dia leh snorkling tak?

    BalasPadam