Sabtu, 31 Oktober 2009

hehehehehe

kahhhhhhhhh gmbr budak2 ni sempat aku snap ritu..kebetulan sama lak style deme ni tido...
budak2 letih sgt...danish tu kalo satu hari x tido (jarang tido siang) cm tu lah..pas mgrib sure dah fengsan...adek dia plak...pas mghrib pun fengsan gak...tpi kejap jerk..ntah cm mn ritu aku bg susu kat arwen...npk sgt dia nk tido dah..yg danish pun mtk ..mama nk chuchu..last2 dok layan susu..dua2 pun lena...kahhhh

aku kan..kalo dua2 budak ni tido..rs aman jerk..boleh lah aku wat keje ke..tgk astro ke..layan tenet ke..wat keje pompuan ke hehehehe..ape2 lah yg ptt..paling tidak pun..aku pn fengsan sekali ngan depa..hehehe...letih woooo..ni bru 2 anak..kalo 10 cm mn lah kan..(wow 10 tu giler babas kahhhhhhhhhhhh
kalo abah depa cuti or keje pagi..sng skit aku..kalo keje mlm..perghhhh
sakit sendi2 urat2 kentut..urat2 pundi..urat2 jubo..segala mak bapak urat tau..
hahahahasnah...

sekian terima kasih

nota bijik: jgn tya aku..aku tido cm mn ok...

Smileykidz Online Contest : Senyum Ceria Si Comel

Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?
  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini

  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda

  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.

  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .

  • AMARAN: no link back will be disqualified

  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.

  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.

  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.

  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.

  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.

  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.

  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.

  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.

  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
nama: NUR ARWEN DAFINA
umur : 10 bln


nama: AHMAD DANISH ZIKRY
umur: 2 thn 5bln

Jumaat, 30 Oktober 2009

Cutest Baby in Walker CONTEST



Bermula 6 Oktober hingga 31 Oktober 2009

Kepada kengkawan blogger yang sudi nak join..ape tunggu lagi…jom join same..

3 pemenang akan dipilih mengikut gambar yang menarik dan pendapat kreatif.

Hadiah menarik dan istimewa akan diterima oleh pemenang

Syarat Penyertaan

• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.



nama: NUR ARWEN DAFINA
umur: 10 BLN

kebaikan walker:
(pd pdpt aku lah kan)
1) membantu mempercepatkan anak jln
2) membantu ibu bapa nak wat keje
3) walker ni byk paten...nk bg jd bby seat sng nak mkn pun ada..x pyh nak beli bby seat lg..hiks

keburukan walker:
1) kalo x dipantau boleh menyebabkan kecederaan (kemalangan yg x diingini spt jatuh dr walker, walker tidak stabil, keadaan rumah tidak selamat spt rumah tidak dipagari, anak terkeluar dr zon selamat)
2) boleh menyebabkan anak2 cepat bertindak kalo ada benda2 yg boleh dicapai di atas meja atau almari spt gunting, pen, paper, mainan etc)
3) anak yg dipaksa duk dlm walker mybbkan dia bertindak kuar sndiri tanpa disedari oleh penjaga boleh juga menyebabkan pelbagai kemungkinan yg tidak diigini..





Rabu, 28 Oktober 2009

dRunK FinaList 2008

8th place

7th place

6th place

5th place

4th place

3rd place

2nd place

and 1st goes to

*

*

*

*

*

*

*

*


eeeeeeeeeeeeeee yek cuk bak kata danish.....kahhhhhhh


nota bijik: to LOL...ko tak komen aku sunat ang 300x kahhhhh
aku dah laju2 update ni haa berdekah3
sila rogol smpi lebam..bkn rogol aku..rogol blog aku..
kahhhhhhh

KISAH BENAR [P.RAMLEE]

Cerita sebenar P.Ramlee( KISAH BENAR) Dia seorang pelakon, penyanyi, komposer, pengarah, pelawak, penulis skrip,
etc. Dia seorang Seniman Agung yang terkenal.
Semua orang tahu itu.


Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anak ke-16 daripada 26 adik-beradik? Tiga daripadanya adalah artis.


Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakar
sejarah.



Berikut adalah nama adik-beradiknya:

A Ramlee, B Ramlee, C Ramlee, D Ramlee, E Ramlee , F Ramlee, G Ramlee, H Ramlee, I Ramlee, J Ramlee, K Ramlee, L Ramlee, M Ramlee, N Ramlee , O Ramlee, P Ramlee, Q Ramlee, R Ramlee, S Ramlee, T Ramlee, U Ramlee, V Ramlee, W Ramlee, X Ramlee, Y Ramlee, dan Z Ramlee.


Yang sempat rakam album dan jadi artis adalah:

A Ramlee, L Ramlee, M Ramlee dan P Ramlee.


Beliau juga ada 3 saudara pupu di mana dua daripada mereka
bergiat dalam bidang music iaitu Ramli M.S dan Ramli Sarip.

Manakala seorang lagi terlibat dalam bidang perniagaan.. .
iaitu Ramli Burger.

Sekian terima kasih.

Maklum kpd semua eekk...


kahhhhhhhhhhh berdekah300x

lepak2 jer

isnin lepas igtkan ada org nk banjer kami mkn...tgu pya tgu..tak ada papepun..(jeling kat zura..ahakzzz) tgu xde respon ..tgk2 ujan so anak2 dah pengsan..laki pun pengsan jugak...tgk smur pengsan..aku pun tumpang pengsan gak...dkt2 kol 6 baru bgn..so just pi lepak kat qbay jerk ..saje bw budak2 ni...

camera aku x mhl cm camera gie tu..leh snap kapal tobang dr jrk dkt..ni pun oklah kan..kahhh

we are the world..pe kes

danish tgh mkn bebola ayam smbil tgk burung...

teropong mama tgh wat pe tu eh

beloved hubby n doter

cam besa...sian arwen sure dia nganga jerk tgk parents dia cam gitu kahhhh
oh yer...ni danish yg snap gmbo kami...pndi kan

lg sekali gud job danish...kahhh

peace no war yg x jdik...kahhh
baju ngan suar tu danish yg pilih...tau2 kami nk kuar..dia dh siap2 dah pki

danish pya peace ada 5 jari..kahhhh










wanginyerrrr...


anak kena buli..maknyer dpt adiah...kelasss gitu..kahhhhh
ni lah adiah yg aku dpt "MANGSA BULI CONTEST" ritu..
perfume ANNA SUI...
pasni rancaklah aku rogol rogolan kahhhhhhh
thx mommy qastalani...
nti daku join lg kontes mu ok

Jumaat, 23 Oktober 2009

danish menang!!!!

korg..igt x kontes ni..aku adalah 2 pemenang tersebut..kahhhhh sgt epi taw...oleh itu

syukur pd Allah kerna aku berjaya mnjdi pemenang kontest ni..terima kasih mak ayah..abg adek..suami tercinta..anak2 yg tersayang..mil..tak ketinggalan jugak pd kwn2 yg sentiasa support aku dr belakang..terima kasih jugak pd kwn2 blogger aku..tak kira di mana..juga sedara mara yg jauh dekat...sob3

kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terlebih sudah aku...cam dpt AWARD dr EMMY lak..kahhhhhhhhh...

rilex2...kahkahkahkah aku mmg cam ni..gilak2..korg jgnlah segan2 nak kutuk aku..berdekah3
saje2 sukeria bersamamu..hiksss

ni lah gmbr 2 pemenang tu..kahhh

alhamdulilah menang cara baik (jeling zuraiwan ngan fazilzura)
kahhhhhhhhhhhh berdekah3


thx mommy qastalani dan para juri yg pilih kami...
sayang kamoo..kahh (dan2 sayang eh) hikssss



Khamis, 22 Oktober 2009

kesah2


Kesah 1

smlm kami lepak2 kat hall...aku, laki aku, anak2 buah (aiman, mamat) mil aku n anak2 aku. aku suke sakat si aiman ni...jenis lurus bendul very the big size even bru Std 5 tgk cam bapak org anak 5 kahhhhh

aku : aiman kat skul sllu dpt no. bape
aiman : kurang 10
aku : subject pe yg lemah
aiman: ermmm...smbil tgk siling
aku: terus jwb jasmani eh smbil gelak3
aiman: gelak kure2..smbil fikir lg ape subjek yg lemah..kahh
laki aku: hang mn leh jasmani..angkat bdn pun x larat
aiman : bleh la..men badminton
laki aku : men badminton kahkahkahkah...hang mn leh men badminton..nak lompat nak smash..nak balas...

laki aku ngan aku time ni dah kuar dr tajuk..mulalah meren merapu

aiman : bleh pe balas2...
laki aku : hang balas ngan sapa (kahhhh)
aiman: ngan kawan lah (dah emo ngis2 dah sbb kami dok gelak kat dia)
aku : kawan hang tu pompuan ke laki2 kahhhhhhhh
aiman: laki2 laaaaaaaaaaaaaaaaa jwb ngan marah..hiksss

kami smur pakat gelak goling2 dah hiks..aiman lak mengamok sbb dia x tau pape2..dia pi tumbuk laki aku marah sgt2..kahhhhh

Kesah 2

ritu pi risik2 tuk adek ipo aku. makcik ni (mak dak pompuan tu) adalah tegur aku..gini

makcik tu : cam penah tgk..nama ape
aku : elly..penah tgk???..kat lam tv kan kan kan
makcik tu : gelak2..

Kesah 3

td lunch bos banjer kami smur staff kat palace of india qbay.

bos : in our culture...youngest get serve 1st
kami smur : anguk jerk
makyah 1 : ooo so we serve u 1st la mr.ganesan
aku : ek eleh tengkorak ko..ko x fhm ke...yg muda kena serve dulu br yg tua..(dlm ati aku)
bos : no no no...kena translate pulak..yg muda kena serve dulu..baru yg tua
lelain : ooooooooooooo
bos : so elly 1st..
aku : haaaaaaaaaaa...me..not me lah... aileng..she the youngest one
aileng : no lah..u la (moncong kat aku)
aku : no lah u lah (aku tau dia muda dr aku)
aileng : haiya u youngest in the office ma
aku : aku pun mls dah..perut dah mix dangdut...aku pun dun minelah...can also..heheheh depa dok gelak2 dah tgk aku cam katun..hikss
makyah 1 ni pun serve lah aku..akulah mkn dulu baru depa mkn....kahhhhhhhhhhhh syok kan
kalo ada org kata kita ni muda dari depa...hikssssssssss

bos : elly need anything
aku: haa psl aku lak...tya lah yg lain..aku pun ok ok need to add some ciken..some roti nan..some tu some ni..hiksss
bos : ok ok waiter

korg bos kan asyik tya aku jer nk mkn ape lg..leh order..yg felik xmo tya yg staff len..berdekah3
satu lg..semua mknan letak kat aku..pape pun bg kat aku..giler ke aku nk perabis smur..tau lah aku ni kuat mkn..coiii

bos : so elly need aiskrim (tya aku ms dah abis mkn segala)
aku: tya aku lg..adoii...aku pun ok boss ...ok jugak
bos : waiter..
aku : syok nyer cam aku lak princess dier..hiksss

nota bijik: shorgaaaaaaaaaa..kalo org kata kita yg paling muda..kahhhhhhhh



Selasa, 20 Oktober 2009

cuti depavali ko wat pe..

korg coti depavali g mn..aku x g mn2 pun...jln2 cari mkn...mkn pree..kahhh...sabtu lepas kwn huby mai...aku benonye xmo pi ikut sekali..arwen x bape nk ok..tpi pegi jugak lew..sbb dh msok kete pung..kahhhh..so depa ajak mkn kat satu gerai kat relau ni..menu indon smur...

bakso tenis...cam kentut jerk taw...meatball ngan tauhu jerk..igtkan ada meehun ke ape ke..coiii

upsss peace yo!!!

danish skrg dh pndi snap gmbr taw..mn2 aku snap dia pun nk gak...tu dia tgh nak camera la tu

niza...kek cwn besar ko ni mmg mantop..sedap nk mmpos..very the coklat bykkkkkk..aku suke..x abis2 molot dok mkn taw..kahhh

mcm2 ada...ikut hati mmg aku bulun abis sate ni...dek kebaikan ati perot kami anak banak..kami tggl lah skit tuk org blkg same...kahhhhhhh

ni cermin mmg adore..nti ada umah nak jugak buat cam umah niza ni..kahh kat IKEA ke ko beli niza...

pas mkn..lepaking dulu ok
umah niza yg simple dimple pimple mmg i likeeeee

skrg ni danish pndi dah nak pose...dulu ssh...

g mn2 susah ati aku bw depa ni...semua nak pgg..abis smur brg2 kat tv tu aku suh niza g letak tmpt len..kalo x..hancur...smlm dah pecah frame gmbr haaa danish bg pecah...nti aku gnti balik eh niza..sori sgt2

tgklah muke noti ...geram betul

pas g umah niza sggh kat tpi tebing leh npk view laut...
bapak ngan anak...mmg sempoiii..ngeh3
i jump u jump..palahotak kahhhhh

backside my heroes...ngeh2

taraaaaaaaa mak budak yg hover...danish nk ikut aku wat cam aku wat tu..tp sipi2 jerk...ngeh3
kahhh sure ada gimik peace yo!!wow tiak msm..satu hari sontok kuar..kahhh

ok gak eh body aku dr tepi...hiksssss

4 of us...

budak ni xmo balik...nak dok situ...

view laut melaka kot..kahhh fail aku

jom balik..dah penat..melengeh satu bdn..dr pg smpi petang kuar x hengat

pe kes ni..besalah minah ni...meren merapu

mmg ikut muke abah dia la arwen ni..hehehe

nota bijik: thx niza jemput aku beraya umah ko...nti2 jgn dtg umah aku eh
kahhhhhhhh..sori to zura..i tgu u..tp u lmbt..i pegi dulu..kahhhhh