Selasa, 29 September 2009

Aidilfitri 2009

aidilfitri thn ni..kami sekorga sederhana jerk...tp tuk anak2 diharuskan sakan beraya taw..kahh
thn ni jugak aku x buat kuih segala...mogok n coti2..kahhhh x larat aku ngan budak2 ni lg..kahhh..cm thn2 lepas sure lupe nak bergmbor ramai2..ape yg aku igt ntah...felikkk tol...ypas solat raye terus smur serbooo mkn...kehkehkeh..deme2 pun x beria pun nak bergambor...nyamfahhhh :)
yg best anak2 dpt duit raya...byk pulak thn ni...(mama dia x tau malu smur umah dia nak terjah..bkn pe..yg penting anak2 dpt duit raye...berdekah3)
smpi paksa g raye umah member2 huby aku...kahhhhhh (teroknye pagai)
lg gempak...umah jiran2 blkg tepi tgh x pi pun...hahahahasnah

heroku

aku suker pic ni...abg + adek...comelnyer kamooooo

arwen + danish

emmmmmmhhhhh...cayang adek

heroinku

berempat kami..skit sgt la..harus kerja kuat lg ni..kahhh

anak dara wif abah

ngeeeeee

danish wif abah (last minute beli baju depa ni)

mmmmuahhh alamakkk muncung pendek...x smpi lak..kahhhh





ku gersang...kau dtg...puasssssss!!!!!

kahhhhhhhhh tajuk n3 sgt lucah gitu...

yessssss!!!!!!JCO really in PENANG....biar betikkkkkk....mmg betik pun....kahhhhh at last kau dtg jugak kat penang JCO..taw2 jer aku dlm kegersangan...pndi lak tu ko g landing kat Qbay...kt sgt ngan umah aku...mmg dah lm aku kepingin nk mkn JCO..ritu trn KL x sempat terjah...then
ms g sopin raya...terbeliak bijik matoooo tgk ada tulis bsar pye..JCO finally is here!!!!wahhhhhhhhh rs nak goling2 kat Qbay tu taw..mmg mabelesssss superbbbbbbb...compare ngan BIG APPLE...aku suke JCO lg..sbb donut die lembut banget...kalo simpan dlm esbok..still lembut taw...kahhhhhhhhhhhh

cam x caye je taw...(JCO kat Qbay ground flr..btl2 depan jln utama tu)

finally.... i got it

mmg xcited banget

hubyku suh beli...1/2 dozen..cait tait idung x bape nak masin..aku beli sedozen..haa puas mkn taw (ape!!!!!gemsss nti...fedulikkkkkkk) kahhhhh

stim gilakkkkkkk kahhhhhh
(abaikan lobang idung aku yg mmg besor pyeee)
hahahahahaha

danish oso likeeee

nota bijik: petang tu b4 nak g bli JCO..hubyku tepon ne no ne no

huby: elo...jco jco jco
aku: ok ok ok
huby: msok
aku: dah
huby: i love u (smbil gelak babun)
aku: love u 2 (smbil gelak kingkong)

kahhhhhh jrg2 sekali huby ku nk kata ILU taw
sllu kami melucah tak hengat...caittt
kalo nak ape2 tu sure ckp elok2 ...gatai jubo kan
harharharunsalimbachik




Isnin, 28 September 2009

dah dapat!!!!!

kahhhhh....sib bek ko shi3la..hbag ni aku dpt sok petang nak raye taw...posmen tu kol aku..ms tu aku kat jusco..sebok dok sopin baju laki aku..dia jenuh cr umah aku x dpt..alamat betol...asal posmen tu kata x betul...mmg rabun kot posmen ni...posmen ni pun satu..byk ckp lak...tya mcm2..aku dah lah tgh sebok sopin..aku suh la dia cepat skit...aku sebok..bleh dia kata...sabar cik sabarrrr...ni nk raye ni..kang saya x bg kang brg ni..kahhhh sabo jer lah....

pape pun thanks a lot dear for the hbag...aku mmg kepingin sgt hbag..lama beno x beli pung...hehehe boleh la aku beraya hbag baru...
ngam2 dpt time sok nk raya taw...kahhhh

adiah top komentar

nota bijik: shi3la ada lg ke contest tu...so bln depan kalo ada lg contest aku nakkkk kahhhh


Sabtu, 26 September 2009

SeLaMaT HaRi RaYa & MaaF ZaHiR BaTin


sila tgk bwh tuk N3 terbaru ok

kami skeluarga nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA pd smur..dan juga maaf zahir batin...mkn ketupat rendang tu igtlah kami di sini...semoga di AIDILFITRI ni korg smur bergumbira di samping org yg TERSAYANG...selamat bercoti2...selamat menaikan badan...kahhhh..selamat balik kpg..selamat kembali dan bekerja..ok

nota bijik: kalo dpt kad raye betul2 ni..syiokkkk aku leh gtg kat umah...
tp xpelah..dpt gtg kat blog pun syiokkkk gak kan...kahhhhh

************************************************************************************
kt bwh ni kad2 cyber dr kwn2 blogger yg ku sayang..thanks a lot yea..sayang korg smur


KoRg MmG BesT!!!!!!

nota bijik: ada sape yg aku x tempek lg..sila bitau ye


Khamis, 17 September 2009

korg yg mn satu!!!!!!

buat korg buat..aku nak tgk sorg2 ni...korg yg mn satu haaaa..cepat..bitau aku..kahhh adakah sama sejibik cam aku jugak...kahhhhh berdekah...nk tau ape result aku..jom kite tgk..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


kahhhhhhhhhhhh berdekah3 smpi lebam 5000x taw

nota bijik: kalo x npk gmbo atas tu..korg klik kt gmbo tu eh

Rabu, 16 September 2009

-kEjaDiaN SmLm-


smlm ms aku nak balik solat zohor kat umah...
aku nek moto...then smpi kat depan umah tu..angsa2 jiran sebelah aku tu dok block jalan..hantu betul
mmg sllu cam tu..kdg2 tu aku jln kaki pun sllu angsa2 tu block jln...huk

mula2 tu aku stop kejap..aku tgu lah kot2 angsa2 tu nak blah dr situ kan...
tgk2..bkn depa nak blah..depa dok sorong molot kat aku ada lah..aku ni penakut angsa benonyer...abis tu
aku U-turn balik terus ikut jln satu lg...
nak plak smlm ujan lebat..mmg lecah lah skit jln tanah kat umah tu..sekali ms nak lalu kot longkang kecik tu
ada lopak xlah besau sgt...dlm palahotak aku mmg dah aim..ni sure jatuh ni..aku gagah gak nak jalan jugak
lgpun tayar moto dh botak..kahhhh

kan dah kata..tercelepok ko haaaaa moto aku jatuh..sib bek x kena kaki aku..sib bek aku sempat elak moto jatuh sekali ngan aku
aku pun cool jer...depan aku ni betul2 umah bbsiter aku tu haaaa...tgk2 anak aku danish dah jenguk kat tingkap..mama..mama..nak ni nak ni
ko nak ape danish...tgk ni mama dah kotor kena lecah..haihhhhhhh...pas2 bbysiter aku lak tya..ok ke x...aku pun blah dr situ...tpi kedengaran dr belakang aku..umah tepi tu ada org dok ngintai..kahhhhhhhhhhhhh tu lah jiran.nape x tambus je jalan tu..kan aku dah jatuh...hehehehe

dengan cool babeh cool aku pun terus je masok dlm parking moto terus pi bilik air..terus bogel terus ...MAKKKK..OOO MAK AMEKKAN TOLE KAT DLM BILIK...kahhhhhhhhhhh berdekah3.....

yg menyayat hati..satu kpg tau aku jatuh moto...kahhhhhhhhhhhhh giler kentang pya kpg....glamer aku...

nota bijik: NTI KO ANGSA..AKU SUNAT KO 300X ...HUK

Sabtu, 12 September 2009

CLOTH DIAPERS GIVEAWAY!!!!!


coolababy cloth diapers RAYA GIVEAWAY PROMO!!!!


FREE
1WETBAG + 1CD(w. 1 insert)+1cute legging!

Nak? :) Syarat2 nyer, mudah aje...:

1. Buat 1 entry dan promote pasal GIVEAWAY ni & blog ni kt blog korang :)
2. Pehtu jgn lupe link kan blog ni kt blog korang...
3. Pastikan korang signup utk jadi follower blog nih...
4. Last sekali dah selesai suma yg diatas...
sila tinggalkan komen / msg supaya kite leh link blk blog awak dan pastikan awk tersenarai lam peraduan nih...ok
5. Pemenangnyer akan dipilih mll cabutan bertuah yg akan divideokan nnt


td aku jenguk blog niza npk giveaway ni..haaa
ni first time aku msok giveaway ni...nak plak adiah nye mmg aku teringin nk beli tuk anak2 aku..tpi x beli2 pun...sbb mhl..kahhhh x mpo...
cute2 CD ni kan..mmg jimat kalo pki CD ni...berbaloi2...
kena simpan duit la kalo betul2 nak beli CD ni..tpi mmg leh gune
lama..

sape2 yg berkonan leh TERJAH blog sarahrahim

EXPIRED DATE: 4HB SEPT - 30HB SEPT

Jumaat, 11 September 2009

AL-FATIHAH TUK ARWAH ABAH AIZAH

SAPE2 YG FOLOW BLOG AIZAH...aku dpt sms (sya) yg ABAH AIZAH BARU JE MENINGGAL DUNIA DI MELAKA..yg aku tau abah dia mmg x sihat..x sngka lak dipanggey olehNYA pd bln yg molia ni..adoii sedih aku..ngis aku haaa..PD AI..N KELUARGA..SALAM TAHZIAH ..marilah berdoa semoga roh abah ai di tempatkan bersama org2 yg beriman...AL-FATIHAH

i will think about it...

thanks ol sbb sudi kongsi pdpt korg..love korg sgt..kahhh
ekceli aku dh tya kat boss dh smlm..so saje lak gatai jubo nk tya pdpt korg...marah x???kahhh
aku kan suke usek org...aku ni baru setahun jgung keje kat sini...(takan bran nak tya weii) tpi bak kata dak shi3la..aku kan x tau malu...kahhh ye betul mmg aku x malu

date: 10/09/09
time: around 12++
venue: ofis

aku kan xde keje..so ape lg..tgk blog korg lah..tiba2 alamakkk boss..terus tutup segala ngan tak sign off segala..kahhhh
haaa ada can la aku nk tya ni..sat lg aku x tya..smpi abis raya pun x sure dpt ke x kan..yelah mn lah tau kot2 dia lupe..caittt

terus msok bilik sebelah smbil bw kad raya yg perlu disign oleh boss

aku: mr. ganesan (indu la wei) this card for AMD student for you to sign

boss: ok. (dia pun sign) aku lak dok tersengeh2 cam kera sumbang (dah tuko) kat celah dinding tu haaa...kahhhh


ok boss dah sign...aku pun teruskan perjuangan aku

aku: mr. ganesan..emmmm..emmmm..kahhhhh dok emm tau lama lak tu

boss: yes elly...anything (smbil tgk muke aku yg comot tu)

aku: for this hari raya..mmm mmmm...there is any...any...any..(aku pun stop lah...aku igt
boss nak smbong ke hape ke..ishhh tak jugak lahhh
lupa ke org tua ni..eeeee aku pun

boss: go ahead elly...

aku: like last time...emmm..emmmmm...dok kepit2 kaki kot2 dia nak kata ape...sekali lama gak boss nak beri jwpn tu...then

boss: i will think about it...

fuhyoooooo jwpn yg buat jubo aku rs nak kejung taw...

aku: oraitttt..thank you mr. ganesan..huhuhu

ntah dpt ke tak ni...kalo dpt..alhamdulilah..x dpt pun nak wat cm mn kan

nota bijik: aku igt kan ms dulu aku baru2 keje sni..dia bg mcm2 kat aku..tu lom kondom lg jd staff tetap...tu sje nak pancing aku lah suh keje lama2 huhuhu

pd en.somi..kalo x dpt..kita pecah tabung eh..kahhhh



tya ke x??????

AKU NK TYA KORG
KALO KORG LAH KAN
KORG NK TYA X BOSS
THN NI DPT DUIT RAYA KE X

sambungan!!!!!

Khamis, 10 September 2009

berbuka di luo plok

mggu lps..aku dh bitau kt huby ku nk berbuke mkn kepci..mmg teringin sgt2 alih2 mkn mende len lak..xpelah dia byo..ku x kesah..hehehe..so ahad tu aku x msk lah..lgpun kami je yg ado pung...so pas asar kami terus g gurney plaza..smbil2 window sopin..sib bek x rmi...(xde lgsg org kat situ) kahhhh..kami terjah SWENSEN...ok gak menu2 dia...ni 1st time kami mkn situ....
muke hepi dpt mkn kat luo..asyik mkn kt umah jek..hehehe

iced kapocino..

arwen yg dh leh dok kt bbychair..

menu aku...black pepper ciken beger wif mushroom
haa nk dikesahkan..ms mkanan ni smpi..ms tu jam 715...aku suke2 ati pi amek kentang tu ngap..kahhhhh terus hubyku tya...aik dah leh mkn ke..aku terus laaaaaaaaaaaaaaa
lupa lak...kahhhhhh terus gelak bagai...hehehehe
danish pye...ciken stick

huby pye...salmon rice grill

ni danish bru abis ngis2..sbb die nk dok kt dlm bbychair tu..yg arwen dok tu..caitttt mn bleh..xmuat dah kamoooo danish woiii...ish2 mmg tercabar tgk danish teriak2 kat situ
sib bek makanan dh smpi...terus snyp..huhuhuhu

muke geram hubyku tgk pagai danish..kahhh

terus x kata pape kalo mknan/mnman dpn mata..huhuhu

arwen pun mkn jugak...kentang goreng..hehehe

korg nk tau..huby ku x pelawa lgsg aku rs menu die..caitttt
mkn smpi licin haaa kau...sllu mmg cam tu..kahhhhhhhhhh
kalo tya nape x pelawa..sure kata laaaaaaaaaaaaa lupa..kahhhh alasan yg x tercapai akai..
ngeh3
makan lah by...den tak kesah..kahhhh
nota bijik: x kira wiken ni nak KEPCI gakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Rabu, 9 September 2009


ni aku dpt tag dr kak fiza bucuk ketiak mshm..tenkiu kak susah2

Berikan award & tag ini kpd 10 org kenalan blog anda..
>> Sape ek...

Geng Mak Hayam :- Ila Debab, Sya Adik Cute, FaizAmy, Ai Besanku dan L Penang (Ko borink,kan L... ni ha aku bagi ko keje!)


amboi kak..perli den ko..kahhhh

1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari

>> Korek idung...

2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda..
>> laki aku
>> kwn2 aku


3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka
>> yg memikat sukma

4. Berikan 4 nama org yg paling anda sayang ..
>> famili aku
>>famili mil aku
>> kawan2 aku
>>sape2 yg berkenan kat aku (admire) kahhhh

5. Berikan 5 jenis sifat manusia yg paling anda benci..
>> Penipu, tidak jujur, bermuka-muka, mengata orang, menikam orang dr belakang... dll

6. Berikan 6 benda yg mesti anda bawa sebelum keluar dr rumah
>> gi mn
kalo g ofis kunci ofis, hp ngan duit skit
g jln2...pampers anak, botol susu, tuala, wallet, hp, camera, lipglos

7. Berikan 7 destinasi percutian yg anda ingin/suka kunjungi..
>> Semua sekali kecuali yg xde perang or penyakit bernyakit..kahhhh

8.Berikan 8 kenangan yg paling anda tak dpt lupakan..
>> of kos lah kenangan beranak aku...yelahhhh julung2 kali taw tunjuk pepet kat org...sib bek darurat..kahhhh

9. Berikan 9 impian yg anda impikan..
>> kebahagian rumahtangga, anak2 yang soleh, rezeki yang melimpah ruah kurniaan NYA,tabahkan hati dan bersihkan jiwa, dapat jejakkan kaki di bumi Mekah, tidak menyusahkan anak2 bila dah tua, tunggu anak2 besar nak p honeymoon berdua balik ngan hubby..(copypaste kak fiza pye)


ada lagi tag dr kak fiza..tenkiu so much dear..kahhh

Siapa yang anda nak Tag?

>>Siapa2 yang nak buat... terutama sekali L Penang!
maceh yer..lenkali jgn segan2 ok...

1. Bekas kekasih saya adalah :

>> dun have any kekasih..my 1st and forever is my hubby..kahh

2. Saya sedang mendengar :
>> mcik2 monopos tu dok merepek ape ntah

3. Mungkin saya patut :
>> bercoti sbb xde keje kat ofis..


4. Saya suka :
>> merepek yg bukan2..suke usek org kahhhhh

5. Sahabat-sahabat baik saya :
>> laki aku
>> kwn2 aku

6. Saya tak paham :
>> paham dahhh kahhhh

7. Saya kehilangan :
>> pen drive..smlm nak save gambo2 dlm tu igtkan g ofis nak update blog...tensen jerk

8. Ramai yang berkata :
>> haaa ape yg kome2 ngate aku tu haaa...bek ckp cepat..b4 aku sunat sorg2 kang...

9. Makna nama saya :
>> wanita yg baik budi pekerti dan perilaku..kahhhh
aku rekacipta lah...berdekah ntah tak sure harus tgk buku ni


10. Cinta itu adalah :
>> indah penuh warna warni..kdg2 ianya pahit..kdgkala ianya manis
ewahhh kau elllll...hehehehe

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
>> tido berselimut ngan kaki merengot kesejukan...sape lg laki aku laaaa

12. Saya akan cuba :
>> menjadi yg lebih baik dr hari2 smlm..

13. Ayat selamanya membawa maksud :
>> forever..kahhhh

14. Telefon bimbit saya :
>> nokia n73..nak tuko len
sbb dah terok sgt...jd menan anak2..kahhh

15. Bila saya terjaga dari tidur :
>> tgk jam kol bape..pas tgk anak2...

16. Saya paling meluat bila :
>> suke buat keje tanguh2

17. Pesta/Parti adalah :
>> lantak ko lah

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
>> kucing ngan hamster

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
>> skrg lahh sbb dah dpt perfect famili hehehehe

20. Hari ni :
alhamdulilah aku dipanjang umur lg

21. Malam ini saya akan :
>> cam besa jga anak2 ler..wat ape yg ptt

22. Esok pula saya akan :
>> g keje yg xde keje tu..kahhhh

23. Saya betul-betul inginkan :
>> rehat tuk diri sendiri..p spa ke ape ke..huhuhu
>> honeymoon ngan laki aku nak jimba2
>> pas2 baru g holiday satu famili


24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
>> alhamdulilah xde jerawat bagai..ok lg kahhh

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
>> slh satu tempat kami pi jalan2..ada ongkos lebih best ler

26. Makanan Barat atau Jepun :
>> dua2 pun ok

27. Bilik yg terang atau gelap :
>> terang leh wat keje
>> gelap leh romen2

28. Ayat terakhir anda katakan pada seseorang?
>> danish amek ni...(bg sekut kat anak aku)

nota bijik: aku rs ada lg tag aku x jwb..buat ms ni yg terkini je aku buat lu ok



Selasa, 8 September 2009

TULUNNNNNNNN!!!!!!!!

aku dr pg td kan masyallah sgt2 bosan tahap bewak taw
bygkan aku xde keje smpilah cuti raya nti..nak buat keje berat2 sat lg
aku nak mnm..kahhh..so jubo2 aku ni pun dah krem dok lama2 atas kusi ni..
so dr pg td smpi skrg ni..mayb smpi coti raya nti...aku dok lepak kat dashboard blog aku
tgu korg pya update blog...kahhhhhhhh
giler meroyan betul bosan ni haaa

nota bijik: korg buat list followers tu eh..sng aku nak terjah secepat tsunami..ok

arghhhhhhhhhhhhhh giler kentang pya bosan daaa

pic lame..kat tambun lost world..ms g honeymoon kahhhh

Isnin, 7 September 2009

ari mgu yg bz...

sllu hjg mgu aku lah bz kat dpo..tupun klo en.somiku x keje or shift pg...so this week smpi nak raye dia keje shift mlm..so aku coti lah nak msk2 ni..ku berikan pd mil plak le..takat aku sorg je kalo kat umah...nasi goreng pun dah ok...kahhhh

mee kari ila debab..ila aku torai ko pya resepi..kahh mmg2 mabeles ler...

satu periuk aku msk..alhamdulilah licin...kahhh

air bandung..dapnyeee

kuah manis tuk cicah ngan serabai

serabai...mmg faberet aku

nasi lemak aku pya town..kahhhh