Selasa, 28 Julai 2009

KORGGGGGGGG!!!!!

Align Center
daku nk bitau korg semua..sape2 yg jenguk2..yg x jenguk2 blog aku ni..aku akan berehat smntara waktu..disbbkan anak daraku NUR ARWEN DAFINA dmm campak...smggu yg lepas dia dmm..kejap demam kejap idak..rupanya dia nak NAIK CAMPAK...abis satu bdn dia..yg teruk muka lah..sian betolll...daku pun dah jd BAPAK SEGALA KELIWON sbb x cukup rehat jaga siang mlm..biasalah budak2 ni merengek jer kalo x sihat...daku dh mndikan ARWEN ngan daun keria ape ntah mil aku suh..then mnm air kelapa..then lapik daun bambu atas tilam dia bg ilang gatal...tgh dia ok gelak ketawa..aku STABIL..kalo dh mula pagai...ha start EPISOD KELIWON dah..kahhh..so aku dh penat sgt2 ni jaga ARWEN..so aku nak berehat beberapa hari ..tuk bg rehat pd OTAK aku ni yg telah berkilo2 beratnye...hehehehe...

alhamdulilah pg td dah npk kurang skit campak pd bdn ARWEN...hope dia cepat sembuh...sbb mama dia dah x larat jd KELIWON (jd keliwon pun DPT hotdog gak) shhhhh..mama dia nak jalan2...bosan dah duk umah...kahhhhh...

nota bijik: ok take care ols..jgn noti2 eh..aku akan jenguk blog korg n rogol puas2...kalo x puas bitau eh..oraitttt sempoiiii...kahhhh muahhhxxxxxx smpi lebam

dah comot dah anak dara mama nieh..

abis muke die kan...

mood tgh elok lg tu...hehe

tgh mood ok..aku pun STABIL..kahhh

i loikkeee this pic..tgh2 sakit pun ko lentuk ye arwen....

hope cepat sembuh ye arwen..mama nk g jalan2..kahhh


wokeh mama..jap je ARWEN sakit..nti arwen bw mama g jln2..bila arwen ok ye..

blkg bdn arwen..campak halus2..sib bek x besar..

Sabtu, 25 Julai 2009

luahan ati seorg suami..

Memang kena baca...dalam lawak, ada kebenarannya. .

Alhamdullillah ade jugak makhluk Allah yang berfikiran macam nie...

Amin...

Saya sendiri sebagai lelaki rasa tercabar apabila isteri saya sering mewar-warkan kepada saya bahawa umur saya dah melewati 40 tahun. Life starts at 40. 'Kalau U rasa U nak pasang lagi satu, I izinkan', kata isteriku. Bila berangan tentang nak kahwin lain ni memanglah seronok. Tersengih- sengih aje lah I at that time. 'Dunia ni dah terbalik gamaknya, kawan-kawan aku siap pegi Siam sana nak nikoh lagi satu, ni bini aku siap suruh pasang sorang lagi...?!' Tak tahulah kalau isteri I tu main reverse psikologi dengan I. Tapi lepas I berfikir panjang, rasa-rasanya tak nak lah. Sebab apa ? Bila mengenangkan umur I yang dah 40+. Let's say kalau I kahwin dengan anak dara, katakan umur 22 tahun. Memang lah seronok beb. Seronok benda yang kat dalam seluar dalam tu aje lah . Tentang makan minum, pakai I, kemas rumah dan kegemaran I, rasa nya I tentu asyik teringatkan my first wife. Tak perlu nak ajar, I suka makan apa, cam mana cara nak masaknya,baju I kena gosok cam gini, kalau I bangun tidur I suka kalau my wife dah siapkan segala gala nya lah. Tak perlu I bagitau, dia dah tahu apa I suka. Cerita apa I suka kat TV, teh atau kopi manis macam mana, hobi apa, sukan kegemaran ... semua dia dah tahu. Tak perlu start balik macam zaman umur 20-an dulu ... Rasa rasa dapat ke isteri muda I suruh buat gitu, tentu dia banyak ragam. Ye lah dia muda, I kan dah tua. Mesti dia kata I ni mengada-ngada. Sure I yang kena manjakan dia lebihlah, sebab dia muda. Silap haribulan, takut lari lak, kan...

Isteri muda ni bukan macam yang dah bersama dgn kita sejak muda. Kalau kita rasa isteri tua banyak belanja, isteri yang muda pasti lagi teruk. Eh, budak 20-an zaman sekarang, dengan henbeg Gucci, dengan nak tudung kain Mawi dan henpon jenama Nokia N95, Itu tak termasuk kereta, paling korok pun mesti nak Honda atau Toyota. Perempuan muda sekarang mana main naik Proton atau Perodua. Kalau I tak bagi barang-barang tu, dia tak nak bagi 'barang' dia lak malam-malam . Sedangkan dengan isteri tua, awal-awal kahwin naik motorsikal cabuk pun sanggup, berpanas berhujan, dukung anak kita dicelah motor tu .

Ahh ... terkenang juga zaman 'miskin' dulu tu. Rumah dengan bini tua dulu pun setakat apartmet 3 bilik. Tidur atas tilam nipis, dapur pun kecik, perkakas pun tak banyak. Oh, untuk isteri muda, terpaksa aku buat OT untuk bayar rumah teres dua tingkat tu, nak bayar peti ais Samsung dan TV Sony Bravia 40-inci mu itu ... Dah umur 40-an ni, darah tinggi lak aku ni kena buat OT setiap hari ... hari minggu pun kena cari duit ... nak tengok bola pun tak dapat ...

Lebih haru lagi, tentu anak anak I akan memberontak sakan. Yelah sekarang ni kanbanyak kes bapak kahwin lain anak-anak lebih tertekan. Ramai jadi liar, hisap dadah, jadi mat rempit dan bohsia. Sebab tension bapak kawin baru. Takut mereka menjauhkan diri dari I, malah akan membenci pula. Disebabkan masyarakat kita ni memandang serong pada keluarga yang bapak mereka kahwin lebih dari satu. Kalau I ada anak dengan isteri baru, tentu kecik sangat lagi di masa I dah tua dan memerlukan perhatian dari anak-anak. Sedangkan rumah isteri muda tengah hiruk pikuk dengan anak anak kecil (kandah ada experience dengan isteri pertama –bagaimana kelam kabutnya dia menguruskan anak-anak) Sedangkan di rumah isteri tua, anak anak dah besar, boleh tolong mak dan sedang seronok bergurau senda bersama ibunya membincangkan topik-topik terkini dan juga kehidupan mereka.

Duduk rumah bini muda, I yang tua-tua ni lak kena salin pampers dan bagi baby mandi. haha ... kalau tak buat, takut isteri muda merajuk pulak. Tak boleh jadik nih. Banyak benda yang kena repeat. Mula mula kawin tentu seronok. Paling lama setahun-dua. Bila dah ada anak,tanggungjawab baru bermula semula sebagaimana dengan isteri pertama dulu-dulu. Tapi masa ni kita dah tak larat nak basuh berak anak, nak pegi shopping beli baju anak anak, nak dukung anak-anak . Leceh lah nak kena teman isteri muda buat semua tu. Silap haribulan orang kata tengah pilih baju cucu. Eii tak sanggup pula. Paling takut, orang ingat isteri muda tu anak I ... lagi haru ... Balik rumah mertua pula, teringatkan masa akad nikah dulu, beria ria kita nak kananak dia. Lepas tu kita kawin lagi satu. Tentu muka nih tak tahu nak letak kat mana. Orang tua tak kannak straight to the point. Tanya itu ini. Kalau dia nak bercakap tentang tu cukup dengan jelingan dan kerlingan mata,buat kita dah tak senang duduk. Tak kan raya asyik balik umah mak mertua baru aje. Apatah lagi kalau I ni lak umur nak sama dengan mak-bapak mertua baru I tu .....

Hish banyak lah lagi. Bagi korang yang suka berbincang pasal benda yang indah indah kawin dua nih silakanlah. Tapi bagi I selagi hayat dikandung badan, selagi tu lah I tak nak tambah. Tak nak lah mendabik dada. Cakap besar. Tapi sekadar menurutkan nafsu dan benda dalam seluar tu rasanya tak pernah kurang pun layanan isteri pertama terhadap I. Keluarga ni, kita bina keluarga bahagia yang di depan mata. Bukannya yang di dalam kepala. Bukannya di dalam seluar dalam je. Hadapi hari esok yang tentu dengan keluarga yang banyak mengharungi susah senang dari mula. Pengorbanan isteri (walaupun kadang kala dia pernah merungut salah kita juga, cuai dan mengabaikannya) . Apa apa pun semuanya bermula dengan kita. Insaflah. Kalau nak ikut nabi, rasa rasanya solat subuh pun kita terlepas kalau isteri tu tak kejutkan. Bukan nak kata solat Subuh, kekadang waktu lain pun terlambat atau terlepas. Baca Quran pun sekali-sekala, baca Yassin pun hanya bila ada orang meninggal. Ikut sunnah Nabi apa nama tu. Tak payah lah yang lain lain. Kang ada yang nangis bila disebutkan. Cukuplah. Sesungguhnya amat bertuahlah suami-suami yang mempunyai isteri yang menyuarakan pendapat di ruangan ni. Membuktikan mereka sayang, kasih dan cinta pada kalian. Apa sangatlah kita nih. Macam nabi konon. ye ke? Bab kawin kawin aje nih cam nabi. Bab menegakkan benda dalam seluar dalam je nak ikut sunnah. Cubabab menegakkan agama Islam,masih lagi terkial kial.

Wallahualam.

suami orang-

LU PIKIR LA SENDIRI!!

Jumaat, 24 Julai 2009

mndi sungai @ tmn rimba

wiken lps laki aku ajak pi mndi sgi..lm beno kami x pi mndi sgi...last kami pi kat bkt larut tepen..tu pun ntah hape jerk..nyampah...so laki aku decide nk g tmn rimba @ teluk bhg...wah dulu ms kapel ngan die...ada sekali la pi...bkn g romen taw..g mndi mnda piknik ngan kwn2...kahhhhhhh

haa danish ni..kt rumah abis ko tuang air atas tilam meja lantai..bila smpi sungai..ko xmo plak..dok menjerit xmo dok dlm air tu...terketaq bibir sejuk sgt...

mula2 tu wat pagai..xmo mndi..pas2 ok jerk..smpi org ajak balik..bru nak terhegeh2 nk mndi...

abah kamoo yg lm x mndi sungai...ok jugak tmpt ni..dah len skit..tpi still x bape nak ok sbb tmpt nk slin baju jauhhh...aku pki salin je ngan tole..lantak le npk ke tak..kahhh

haaa..org ajak balik..nak men lg...caittt

somi sape lah sesat dlm kolam ni...kahhhh

aku ngan arwen...arwen pun nk mndi gak ..bila npk org rmi suke sgt...smpi terkencing kat atas peha aku...kahhhhhhhhhhh

mama...mama....sejuk...haa nak men air sgt...men puas2..balik kang jgn nak tuang air dah...

2 hero ku

opet peace...aku pun peace gak...kahhhh

muahhhh tuk korg2 yg aku sayang n rinduuu..bleh gitu...kahhhhh

heyahhhhhhhhhhhh.....

bleh lak danish dok amek kopok..then mkn kat tepi kolam tu...kahhhh

tgklah tu..xmo bg kat aku ngan abah dia..leh wat dek jer....kahhhh

kalo psl mkn...x hengat org lgsg...suh mndi pun xmo...

en.somi nak buat aksi terjun...terjun hape...kolam skit pye cetek...kahhhh

nota bijik: tgh kami dok mndi2 tu kan..sekali dtg 2 budak ppuan..cam bohsia jer..siap pki suar pendek ngan tube je...ada gak aku jeling2 kt laki aku...kahhh
then kan..pas kami siap2 nk balik..ada family ni anak mami pompuan semua 3 org..dtg mndi..sekali dok kutuk2 bohsia tu kan..then tau x depa wat ape...depa g shampo rmbot depa byk2..then alirkan buih2 shampoo tu kat area2 bohsia tgh mndi tu..kahhh siot jerkkk gelak aku
tpkan ada ke org shmpo rmbot kat sungai...kahhhhhhhhhh






























Khamis, 23 Julai 2009

haaa tu la...lenkali basuh taw...kahhhhhhh

video

nota bijik: sakit urat2 bontot aku gelak guling2 kat ofis ni..kahhh smpi pengsan ko monyet..caittt tu ler..lenkali cuci bontot taw...kahhhhhhhh berdekah3

Selasa, 21 Julai 2009

jgn tiru aksi ni...kahhhhhh

tgh aku bz mengodek blog korg..tiba2

MAMAAAAAAAAAAA!!!!!! ADUHHHHHHH

aku ngan slamber badak wat badak jer..kahhhh
tiba2

MAMAAAAAAAAAAAAAA!!!!!ADUHHHHHH

ha kali ni x leh jd..kena terjah bilik tgk ape dh jd ngan anak teruna aku tuh...x smpt aku bgn dr kusi..anak teruna aku dah terkangkang2 dtg kat aku smbil tunjuk..


SILA TGK DIBWH...

JGN SESESESEKALI TIRU GAYA INI...kahhhhhhhh

*

*

*


lailahailallah danishhhh kamoo buat pe ngan tote kamoo tu...laaaaaa ko kepit ngan pengepit bju...kamooo niiiiiiii
gelak guling2 aku....

aduhhhh...aduhhhhh danish dok menahan sakit
jap2..mama nak snap gmbo nk tunjuk kt kwn2 mama..
kamoo than jap eh...sekali....

MAMAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!aduhhhh
kahhhhhhhhh
dah aku tanggal penyepit tu..terus dia gelakkk tgk tote dia merah2...
adoyaiii

laki aku br kuar dr bilik ayor..terus tya nape!!!ha pi la tgk camera...
sekali berdekah3 laki aku gelak...


nota bijik: adegan di atas utk 20 thn setengah keatas ...

aku sllu marah kt danish..kalo x dok diam atas tilam..mama sepit tote kamoo
ngan ni (penyepit)
haaa sekali die kepit totenye sndiri..kahhhh

marka2 danish kat luor sn jgn bimbang..tote danish ok..boleh bdiri tegak ngan jayanya...
kahhhhhhhhhhhhh


Isnin, 20 Julai 2009

pertemuan kami part 2

ni time nk blik dah....
haaa..dpt gak aku bergmbo ngan en. pejullll (somi sya)...ni pes time gak aku jpe laki die...dulu x kesempatan...kahhhh

nina n en.somi...dah ada anak 2 pung...samalah ngan aku..tarikh lahir anak2 kami pun lebih kurang sama jerks...agaknye time romen2 pun lebih kureng sm gak kot kan nina..kahhh
nina...no. 3 kita plan sama2 lg eh...kahhhhhhhh

nina ngan bb awisy...geram aku ngan dak awisy ni...diam jerk x buat pagai...auntie sukeerr kamoo..plak tu perghhhh smgt...tpi heran ringan nk mmpos...hehehe

zikry..anak ira..kecik jer kamoo...ikut mama dier yg slim hahahaha

ira bju biru ngan en.somi ayien...tu yg baju koko widjan (dayah) ngan anak die shukrina
ira kata die gemok..caittt..siap pki kebaya lg kata dayah....kahhhh

ni time nk balik...

HOT PIC..kahhhh bleh gitu
upsss...jgn mare yg besan ....ko x dtg..aku jd besan for 1 day..kahhhh
aku x tau tiba2 danish pgg tgn dina..kahh cam kapel le plak...

nota bijik: korg tau kan sape besan sya....huahuahuahua
aku ni asyik jd besen x jd jer...kahhhhhhhhh

intimnyerrr...hehehe

tgklah haiqal (anak nina) siap cium tgn lg...hehehe..korg tgk...haiqal yg kuar awal dr danish hya gape 2 hari...danish lg besar dr haiqal..haiqalll kiut jer...enceng

x abis2 kamooo danish...haaa bw jerk balik dina tu..kahhh
suker tgk rmbot dina yg curly blonde tu..

cam knl je gaya minah ni...kahhhhh
aku pn dpt tshirt mommies.com ni...bila pki bju ni terasa terubat rindu pd korg2 mak2 cipet...

muat...size M tpi besor kahhh...npelah x mtk size S..kahhhh
kang ade yg perli aku...ko diam2 je lah el...
berdekah3

nota bijik: ssghnya sonok jpe korg..nak jpe lg ler..kahhh













pertemuan kami part 1

ekceli ni knduri spupu sya...sya ni aku dh knl lama...sjk dr m.com...dh penah jpe ms aku turun KL...2x..sekali ms raya 2007..g umah die..then ms g besday adam mummy...

kebetulan dia dtg penang jumaat lepas..ahad kenduri..so aku ajaklah mak2 cipet yg dh kenal lm tp lom sua muka lg ngan dak sya ni...aku yg len2 dh kenal..cuma dak dayah (widjan) je blom...
korg smbang ape tu......ayien (somi ira)....od (somiku)...dayah
kapel ni mmg sporting abis...ira family..aku knl depa ni dh lama...dr m.com lg..byk kali dh jpe..dok kt kulim

ni widjan (dayah)..knl dlm m.com jugak...ms aku peknen danish lg...agak2 dah 3 thn kan dayah...ni baru lah pes time aku jpe dak nie..dok kat prmtg pauh..tp keje kat belah penang..dkt sgt2 ngan tmpt keje aku...dayah ko kecik betol..sweet jerk...

aku tgh pggey dak dayah ni...dia leh wat badak jerk....kahhhh

ira tgh sibuk suapkan anak2 dia..kakak n zikry..ira yg kononnye gomok..tpi perghh body kalah era fazira...bleh gitu

pttlah x dgr...kebuluq rupanye...xpe2..mkn2 dulu kahhhh

kakak xmo mkn..nak gula2..hehehe

dayah..idung ko mncung gilakkkk...laki aku ngan dayah ni satu tmpt keje..tpi len2 syif...dayah ni terer wooo skiping..tgklah blog die "widjan"
dah abis mkn...kami g terjah pelamin panten lak...kahhh lupa plak nak snap pelamin..berdekah3...org len yg kawin...kami yg dok klik klok klik klok snap gmbo..kahhh sya..ngan dayah..
haaa sorg satu camera...camera wajib bw tau... korg pun kan...ngeh3

arwen yg bsh kuyup dek panas terik..sian kamooo..sib bek kamoo ok...

cheessseeee...x jd..sbb shukrina..anak dayah tu.. die wat ape ntah...kahhhh

ok cung...hehehehe
kiri: sya..dayah + shukrina, aku + arwen, nina + awisy, ira