Sabtu, 30 Mei 2009

abg + adek tido

abg tido...(aku pun ada suar kotak2 tu..suar tido...:)


adek tido..adohai kamoo arwen..sopannye anak tido

abg ngan adek tido..ni kalo en.somi xde kt umah keje mlm..dua2 tido ngan aku...kena buat divider kt tgh2..sbb sat lg...ntah kemana2 abg ngan adek...hehehe..aku kt mn?????ha aku kt bwh kaki anak2 aku...berdekah3..xkesahlah janji ank2 aku tido selesa...korg nk tau...danish kalo npk aku tgh tepok adek dia tido..dia pun nk gak...ma..ma..nak nak pok sini...sini (tunjuk bontot) wakakakaka...haaa bertepok la aku kiri kanan...smbil nyanyi2..brulah depa tu tido....kdg2 je ank2 aku ni nk btepok..sllu tu kalo letih sgt kasi susu...terus lena...

Jumaat, 29 Mei 2009

meraung dakap mayat...

KUALA LUMPUR: Seorang ibu meraung sambil mendakap erat mayat anak perempuannya yang terbunuh apabila kereta dipandunya tiba-tiba mengundur sebelum menggilis kepala mangsa hingga pecah.


Dalam kejadian ngeri di Jalan 25/70A, Sri Hartamas kira-kira jam 2 petang semalam, ibu warga Korea berusia 20-an terbabit dikatakan tertekan gear mengundur menyebabkan tayar belakang menggilis kepala anaknya yang kebetulan berada di belakang kereta itu.

Sebelum itu, mangsa, Isabel Chong, 3, dan bapanya sudah turun awal dari kereta untuk makan di restoran berhampiran manakala ibunya masih dalam kereta.

Mangsa berada di belakang kereta kerana mahu menunggu ibunya.

Kemalangan ngeri itu menyebabkan Isabel yang memakai kemeja-T dan seluar pendek merah jambu maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.

Mayat mangsa terperosok di bawah kereta sambil ibunya menangis dan cuba menolak kereta berkenaan.

Wanita itu yang tidak dapat menahan kesal atas perbuatan yang disifatkannya sebagai kecuaian hingga membunuh anaknya sendiri menghantuk kepalanya berulang kali pada kereta.

Seorang saksi, Shahidah Hussin, 19, berkata, ketika kejadian dia sedang bertugas di kedai menjual peralatan kamera tidak jauh dari tempat kejadian.

“Tiba-tiba saya terdengar bunyi objek MELETUP di luar kedai sebelum mendapati sebuah Proton Wira terbabas menaiki bahu jalan sebelum melanggar pokok.

“Orang ramai kemudian berpusu-pusu mengelilingi tempat kejadian dan melihat seorang wanita muda menangis berikutan terdapat sekujur tubuh kanak-kanak di bawah kereta terbabit berlumuran darah,” katanya.

Menurutnya, wanita terbabit dipercayai ibu kanak-kanak itu menjerit sambil menghantuk kepalanya pada kereta.

Orang ramai yang simpati berusaha mengangkat kereta itu sebelum mayat mangsa ditarik keluar.

“Sebaik mayat kanak-kanak itu dikeluarkan, ibu mangsa segera memeluk mayat anaknya sambil meraung kesedihan tanpa menghiraukan orang ramai melihatnya,” katanya.

Menurutnya, suami mangsa yang turut berada di situ jadi tidak keruan sebelum anggota polis tiba bagi mententeramkan keadaan.

“Selepas dipujuk, ibu kanak-kanak malang itu yang menangis tidak henti berjaya ditenteramkan sebelum mayat diusung menaiki pacuan empat roda polis untuk dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL),” katanya.

Sementara itu, sumber polis berkata, kemalangan itu dipercayai berlaku ketika wanita terbabit, Tan Lih Ying, 29, cuba memperbetulkan kedudukan keretanya sebelum dipercayai tersilap memasukkan gear.

Menurutnya, kereta terbabit mengundur tiba-tiba lalu menggilis kepala anaknya itu yang berdiri di belakang kereta berkenaan.

“Difahamkan, sebelum kejadian, suami wanita terbabit baru saja keluar dari kereta bersama anaknya itu untuk ke restoran berhampiran. Bagaimanapun, kereta itu tiba-tiba mengundur sebelum tayar hadapan dan belakang kereta itu menggilis kepala mangsa.

“Anggota perubatan Emergency Resource Management yang tiba beberapa minit kemudian mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia sebelum polis dihubungi bagi menjalankan siasatan,” katanya.

Bapa kanak-kanak berkenaan, Eu Gene Chong, 27, enggan ditemuramah wartawan sebaik ditemui di perkarangan Bilik Mayat HKL.

Eu yang masih trauma bertindak menghalau wartawan yang cuba menghampiri sebelum pasangan berkenaan beredar dari hospital berkenaan jam 4.30 petang.

Difahamkan, polis sehingga kini belum mengambil keterangan daripada suri rumah berusia 29 tahun berikutan wanita terbabit masih trauma.

nota bijik: huwaaa sian betul..ngeri aku bc...MELETUP..ya ALLAH...kena ati2 lah pasni..nk kena bitau en.somi jugak...

Rabu, 27 Mei 2009

meh torai latest bra...ada BRAN!!!!




nota bijik: saje tepek gmbr tetek ni..BG OTAK AKU BERJALAN..bleh ke cam tu..berdekah3...rs tetek aku stim lak tgk bra gitu pgg tetek lak...kahhhhhhhh
farhana sila tutup tinge...ko lom kwin lg..eh si wahida pung...berdekah3

yelah yelahhhhh..org buat le ni...


Syarat menerima award ini :

1.Pastikan jantina anda adalah perempuan (NAK CEK DULU BLEH) haha


2.Copy badge sebagai award anda

3.Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
  • x pyh g solat jumaat..leh pi red box..berdekah3 (jeling kat budak2 red box tu)
  • p mn2..laki drive...bini jd boss berdekah3
  • leh peknen ngan branak..tgg sakit segala...kalo laki tgk drh dh pgsan..pirahhh (jolok mau)..berdekah3
  • ada body yg mengiurkan..budah dada ngan pepet laki mn ada..berdekah3
  • leh bekerja tuk sara famili...jaga anak2 lg...buat keje umah lg..layan laki lgi...MAU TAU LAAA..ngeh3
  • dtg bln/period..laki mn ada...yg ada pun mlm2 basah jerk..berdekah3...
  • leh tggl pose ngan semayang...ada sebab musabab...hehehe sndiri mau igt kena qado balik le...muahahaha...
nota bijik: HARAP PUAN IRMA BERPUAS ATI YE...sabar itu separuh dr iman...berdekah3

wei faizzzzz....


TAG n AWARD DR FAIZ BLURRRRrrry

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :

1) aku nak bitau kat ko ni...dgr tak..eh bc x...dulu b4 ko potong rmbot cam skrg ni aku suke tgk ko...aku ckp..minah ni cun betoi...ngan rmbot pjgnye...ms tu kite2 lom rapat lg...ms tu ko bru join kapet cipet tu

2) pas2 kan...bila dah start berkwn tu kan...aku naik syok plak ngan ko..sbb kan..ko sllu blur dlm kapet...org dah ke Paris ko bru kat Parit Buntaq..berdekah3..kdg2 aku gelak sorg2...pehal minah ni...kahhhhh

3) aku jeles kat ko sbb ko ada anak bujang yg HENSEM...(anak aku pung) hehehe

4) aku pun nk jpa ko sgt2 ni....

5) last...aku SECARA JUJUR NI...bc x ni..berdekah3...AKU X SUKE NGAN KO SKRG BERAMBUT PENDEK...x cung...hope ko simpan rmbot pjg balik eh...hahahahaha

nota bijik: smpi ati ko kata aku x tgk blog ko....blog ko HARUS aku tgk..sbb KO kaki jalan sn sini...hehehehe..nk plak upload pic juta byk gilerrrr...suke buat mata aku berdarah tgk..berdekah3
assalamualaikom...:)

Selasa, 26 Mei 2009

palahotak ku kacau...tolongggg

TAG JOPUN FROM DR IMAH

A-ka
F-lu
K-me
P-no
U-do
Z-zi
B-fu
G-ji
L-ta
Q-ke
V-ru
C-mi
H-ri
M-rin
R-shi
W-mei
D-te
I-ki
N-to
S-ari
X-na
E-ku
J-zu
O-mo
T-chi
Y-fu
Z-zi

aku: kutatafu (dah mcm yong tau fu lak..hehehe)
od: mote (berdekah3....haaaa elok sgt le sib baik x kote mote...:)
danish: tekatoiariri (pelik btol)
arwen: kashimeikuto (kasi kat aku duit kutu..hahahaha)

TAG DR WIJDAN N IRA

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :

WIJDAN
1) suke usha laki aku ...hahahahah guwau tenuk je kay
2) aku suspek kat dia..mmg terer BI..kdg2 tergeliat lidah nk bc blog die..hahaha
3) suspek lg...ko BF shukrina mmg tabek spring kat ko
4) dok dekat tpi x penah jpa...hahaha
5) sahabat maya yg mmg best...hehehe

IRA
1) kenal dlm m.com terus jd kwn ...mmg best kwn ngan ko..apa2 pun leh smbang...aku suke
2) aku rs dia sorg yg jiwang n romantik...leh aku katakan terlebih romantik...hahahaha
3) ko pun BF jugak...suspek giloooo
4) anak dah dua...sama ngan aku...nti aku nk potong ko...hahahaha
5) laki dia pun aku suka kawan....sbb mmg kepala ting tong...berdekah3...

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :
1) suke korek idung
2) suke bebel
3) degil (hobi ke) hahaha
4) suka masak tp tgk mood jugak
5) suke jalan2..x suka dok rumah
6) suka tgk tv..dulu suka tgk wayang..abis tu dah beranak pinak ni..kena kureng skit
7) pikir org lain dr pikir diri sendiri...
8) tak suka tangguh2 keje..nak buat jap tu gak
9) suka gelak
10) suka sopin..

TAG DR TINIE

1. If you can be an animal, what will u be? Why?
kucing parsi...berdekah3..sbb org yg bela kucing ni sllu nye dimanja..dibelai...tido pun selesa hehehe...dilayan mcm permaisuri gitu...nk plak kalo dapat award KUCING TERCANTEK GITU..hahaha

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
bayar utang lah beb...then simpan buat harta...selebihnye ape lagi..sopin smpi lebam lah...hahaha

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
aku nk dok kat pulau..kan aku baru rompak duit..aku nak beli pulau cam artis holywood tu...george ape ke nama dia..dia beli pulau tu buat resort...cantek giler...haaa aku nak buat cam tu...bw anak2..laki tggl...berdekah3

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
hahaha TGI bleh..laki aku xmo g sn..dia kata x leh mkn kat situ...wakakakaka

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?
xmo bunuh sapa2...nak BUNUH DIRI SENDIRI BLEH...SNG X PAYAH NK PIKIR ORG LAIN..adoi emo lak aku...

6.. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
24 hours lah...cepat skit MATI....tpi tulah x cukup lg bekalan nak bw sekali....:)

7. If you can date celebrities, who is that person? why?
sape ek....tiba2 blank lak pala hotak aku...berdekah3...ermmmm johnny depp BLEH hahahah

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?
DUIT...berdekah3..ngan duit apa pun sng....

SORILAH BEB...AKU SEJAK 2 MENJAK NI...MLS BETUL NAK UPDATE BLOG...KDG2 AKU ADA GAK ROGOL KORG PYA BLOG..TGK MOOD LA...EMO AKU LAK X BAPE NAK OK...KACAU2...lgpun aku xde ape nak update pung...kami satu family baru abis demam...nak plak bbsitter aku plak dmm..so aku kena plak jaga budak2 tu...
oklah....love u all

Sabtu, 23 Mei 2009

tenkiu I LOVE U..hehehe

award dr ira pp gebuss

award dr widjan

ish kalo lah award2 ni leh pgg leh la ltk kat umah wat perhiasan....berdekah3..maceh la susah2 je bg award kat den ni ha...den ngan anak2 baru je baik dr dmm semua...so xde ape sgt lah nak update pun..nti2 lah eh..korg sure x sbo tgk pic2 aku yg daring2 kan kan kan berdekah3..i love u all :)

Sabtu, 16 Mei 2009

aku plak ok :)

70 perkataan

Speed test



teruja tgk korg pya test power...hebat x?????leh celen ke??tgk bijik laaa..eh silap tgk tgn laaa..berdekah3

nota bijik: awak (laki aku ler) meh test power tgk...hebat x...(aku saje suh dia sbb dia kalo taip satu2...hahahahaha

Sabtu, 9 Mei 2009

ari sabtu yg syiokkkk

ari sabtu yg amat2 syiokkk giler...sabtu sllu aku kejekn..so sabtu ni public holiday (wesak day)...laki aku lak cuti..aku ajak laki aku + anak2 sekali pi round island...mmg besttt..mcm pi holiday plak..kalo korg dtg sini..aku leh bw korg jln2 mmg syiokkkk...ni pun cm x puas berjln...amat2 berbaloi..heheh (cam x penah jln satu penang lak aku) berdekah3..ekceli byk lg tmpt2 yg menarik..tpi aku jerk yg mls nak discover...hehehe..yg best skali...anak dara aku lgsg x bunyi..kira all time baikkk...amat2 cemerlang..hehehe..anak bujang aku jgn ckplah...hehehe...JOM PI PENANG...kahhhhh

************************************************************************************
b4 jln2..harus bekpes dlu...aku bgn awal msk nasi lemak aka lunch sekali lah...hehehe

ni kt jln pi balik pulau..npk x ada pantai kt hjg tu..tu PANTAI ACHEH..view amat2 tantek...x pi pun..lenkali ok...ekceli kt sini ada air terjun org pggey AIR TERJUN TITI KERAWANG..x sempat nak snap..nti2 lah eh...minah ni posing ngok tol..berdekah3

************************************************************************************


haaa..klo dh terlnjak ke b.pulau hrs pekena LAKSA JANGGUS..the femes in pekan..berdekah3..penah msok JJCM..boleh thn gak lak laksa dia..kena q pjg gak..rmi plak org...ujan2 ni syok pekena laksa...:)
************************************************************************************

destinasi strsnye...ngeh3...ke TELUK BAHANG DAM u..berdekah3...tantek kan dam ni...kalo round island sure sggh cni...dulu ms kapel sllu gak gomol2 sini...upsss dating lah...aparaaaa dr situ leh npk gak PANTAI ACHEH...mmg view marbeles tul...

tantek kan...xleh mndi...nk mmpos..just tuk xtvt lasak cam kayak..jetski

meh posing dulu...ngeh3

danish TITANIC

************************************************************************************

then kami terus ke BATU FERINGGI..ekceli otw ke sn..byk tmpt yg menarik..tpi mmpos lah satu hari nak abis..tol x..hehehe...ok BATU FERINGGI time...ms tu air psg..mmg ombak besar...mmg best gilerrr..tpi kami x mndi..just lepak2..pose2...n gesel2 jer...berdekah3


apa kes minah tu...:)

opocot ko...harus buat GIMIK...:)

danish + abah + arwen

eh2...cm pnh tgk ini gmbr kan kan kan...tp di mn eh..berdekah3...


view mthari nk tggelam..bye2 mthari..see you 2morow...:)

BATU FERRINGGI BEACH

DANISH

ARWEN

klah..x lrt nak edit gmbo ni..ekceli nk wat satu2..tpi kang koma lak korg tgk gmbo byok2..hehehe..haaa dh tgk tu g lah rogol ke romen ke tggl pesan ke...x buat kalo aku cabut bulu tiak korg..xde bulu tiak..apa2 aje bulu korg ada..berdekah3

Mak2 semua..hepi mother's day




thxxx semua bg award ni..ada lg yg bg award ..tpi aku x tau nak kutip kt mn..then kalo aku teramik award ni...x kesahlah eh...berdekah3..apa2 pun thnxxx a lot ye..i lebiu all...makkk..ooo makkk mk dgr x ni..haa nk wish kat mak ni...hepi mother's day eh...sorilah xde pape...cam thn2 lepas gak...fhm2 jer lah..berdekah..mil aku pun..ntah mn dia pi..pg2 dah kuar..hepi mother's day gak eh...macehlah susah2 masak2 n jga anak2 aku semua...ok...daaaa


Rabu, 6 Mei 2009

AKU X BERSALAHHHH!!!!!

arwen dh pndi sembang..jom tgk arwen sembang ape ngan mama dia...opocot ko...berdekah3

video

Isnin, 4 Mei 2009

aksi bila laki ada kt umah...harharharunsalimbachik


Ahad, 3 Mei 2009

ayam rempah msk kicap...yummyyyy

nak try????main cmpk jek..x tau nk msk ape..suh laki beli ayam kat ayamas...nk buat nasi ayam..adoiiii byk keje lak..buat simple jek...
ayam 6 ketul digomol ngan bwg merah+bwg putih yg diblend. Campurkan rempah kari sedikit garam dan perap dlm 15min..pa2 goreng
dah goreng letak tepi..myk lebih tu amek sikit...tumis bwg merah+bwg putih (diblend). Tumis naik bau. Masokan kicap (ape2 kicap pun bleh) dan sos tiram dan garam...wallahhh dh jd pung...ekekeke

Sabtu, 2 Mei 2009

TAG TAG TAG TAG...

AWARD N TAG DR IMAH

Terma & Syarat Untuk Penerima Award Ini.
1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 8 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra. 3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui “backlink” dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

macehlah imah bg aku award ni..kalo lah penerimaan award2 ni leh msok tv...glamer skit kan...pas2 siap ngan duit bagai..hahahahaha

aku rs rmi dah dpt award ni kan..dan sure dah penuh almari rumah hehehehe...so x pyh lah beri kat sape2 BLEH..hehehe...sbb anugerah ni kena bg kat 8 blog yg diaggp berinspirasi dan sgt mesra tpi aku SUKEEEE semua bloglist aku..mak2 cipet..member2 blog...geng2 fp..xde beza2 aku suke SEMUAAAAAA...hehehe


TAG DR ZURA

Names that friends call U:::
elly
el

4 most important dates in your life:::
bln april birthday aku ngan laki aku
19 May birthday anak bujang aku
1 January birthday anak dara aku
1hb Dec ari nikah aku

4 things you've done in the last 30 minutes:::
pi dinner kat pizzahut
beli pad
tidokan anak dara aku
lepak ngan anak bujang aku ngan laki aku

4 gifts you would like to receive:::
kasut sport
hbag
lcd
dslr

4 of your favourite hobbies:::
tenet
layan anak2
lepak tgk tv
jalan2

4 places you want to go for vacation:::
paris
morocco
switzerland
jelajah msia

4 things always found in your bag:::
wallet
hp
lip gloss
camera

4 u love so much:"::
my family
my huby
my childrens
my friends

4 things 'special' for you: ::
kebahagiaan dunia akhirat