Khamis, 30 April 2009

suami sapalah tu..berdekah3


suami teraniaya..

nota bijik: BKN SUAMIKU n BUKAN AKU YE..HRP MKLUM...

Selasa, 28 April 2009

kisah cinta tersimpul rapi.....ahaksss

Seluruh tubuhku berasa amat sakit. Hendak berjalan pun ku rasakan tidak
berdaya lagi. Kepalaku seakan-akan hendak pecah dan cuping telingaku
berdarah. Akhirnya aku terperosok di stor di belakang rumah, terbaring
di atas lantai simen yang kotor dan berdebu. Ku cuba pejamkan mata yang
sudah hilang sinarnya ini, tetapi suara mak encikku yang menengking di
luar sana memaki hamun diriku masih kedengaran.

Beginilah
nasibku sejak akhir-akhir ini. Entah kenapa aku mendapat mak encik yang
tak macam orang lain. Lengan dan betisnya sama besar. Maknanya sama ada
aku kena penampar atau penendang, kesannya sama sahaja. Wajahnya pula
tak ayu langsung. Muka bulat dengan permukaan berlubang-lubang, hidung
pesek kembang pulak tu! Bibirnya saja ku kira lima inci tebal dan
lebarnya pula usahlah cerita, lebih-lebih lagi bila dia memekik.
Lainlah aku. Kadangkala aku terfikir jugak, entah-entah mak encik aku
cemburu dengan kecomelan dan kemontokkan tubuh aku ini berbanding
dengan tubuhnya yang bak tut tut...malas aku nak menyebutnya...

Jelingannya
pula cukup membuat aku kebas kaki dan tangan. Tatkala dia mula menerjah
aku memang rasa nak mati jam itu juga dan apabila dia mula
menghampiriku sambil menyingsing kain, aku yang terlantar seperti ini.
Pedih dan sakit. Tetapi mujurlah kepedihan dan kesakitan itu terubat
apabila aku memandang Syah Fazwan. Renungan matanya bagai ubat yang
menyembuhkan lukaku. Senyumannya memang amat kudambakan.

Kadangkala
aku terfikir mengapa Syah Fazwan terlalu jauh beza dengan emaknya, mak
encikku itu? Bukan setakat perbezaan perangai tapi juga paras rupa.
Gamaknya Syah Fazwan ikut baka ayahnya yang sudah meninggal dunia itu.
Syah Fazwan adalah satu-satunya anak teruna mak encikku dan
satu-satunya insan yang begitu mengambil berat tentang diriku serta
satu-satunya lelaki yang berjaya mencuri hatiku!

Tetapi aku
sedar bahawa aku cuma menumpang di rumah ini. Darjat Syah Fazwan
terlalu tinggi dan tak setaraf denganku. Namun aku terharu dengan
layanan Syah Fazwan. Dia tidak mengira pangkat dan darjat. Dia
membuatkan diriku begitu berharga.

Mengenangkan kebaikan Syah
Fazwan kepadaku membuatkan aku melupakan saja kekejaman emaknya.
Biarlah tubuhku dibalun mak encikku, aku rela asalkan Syah Fazwan masih
menyayangi aku. Demi Syah Fazwan, aku sanggup bertahan di sini walaupun
nyawaku terancam setiap hari.

Mas! Mas! Mastura!!!" Tiba-tiba
aku terdengar namaku diseru. Syah Fazwan? Syah Fazwan dah balik? Aku
cuba bangun tetapi tubuhku amat lemah. Hari ini aku paling teruk
ditibai mak encik. Pintu stor tiba-tiba terkuak. Aku tahu Syah Fazwn
yang datang dan dia juga tahu aku disini sebab stor inilah tempat aku
bersembunyi apabila mak encik naik angin.

"Ya Allah...Mas.kenapa
berdarah-darah ini?" Syah Fazwan terkejut sungguh melihat keadaanku.
Aku cuma mendiamkan diri. Buat-buat memandang ke arah lain agar Syah
Fazwan tahu yang aku merajuk.

"Mak saya buat awak lagi ye?
Sabarlah Mas...nanti saya tarukkan ubat ye!" Tak lama kemudian Syah
Fazwan keluar. Di luar aku dengar Syah Fazwan bersoal jawab dengan
emaknya.

"Emak tak patut buat Mas macam tu..dia pun ada perasaan, mak!" Lembut sekali
suara Syah Fazwan.

"Eleh,
apa yang dia tahu?!" Kasar sekali suara mak encik. "Kesianlah kat Mas,
mak..saya sayang dia!" Ucapan Syah Fazwan yang last itu sungguh membuat
aku bahagia.

Seminggu kemudian hidupku bagaikan di syurga. Mak
encikku tak ada di rumah kerana ikut rombongan persatuan wanita ke
Langkawi. Hanya tinggal aku dan Syah Fazwan. Dia melayan aku bagaikan
puteri. Namun, dia tak pernah mengambil kesempatan ke atasku. Ada suatu
ketika Syah Fazwan merenung ke dalam mataku. Indahnya saat itu!

Mak
encikku balik semula ke rumah. Aku mula tak senang duduk. Tetapi apa
yang ku jangka tidak terjadi. Mak encikku benar-benar berubah. Dia
tidak lagi memaki hamun diriku apatah lagi mendera
aku seperti biasa. Air gamat cap apa yang dia minum kat Langkawi itu hari?

Entahlah.
Aku benar-benar tak faham tapi aku bahagia jika betul mak encikku
berubah laku. Agaknya dia sudah boleh menerimaku dan aku juga cuba
mengambil hatinya. Aku senyum sendiri.
Pagi itu mak encikku
kelihatan gembira betul. Wajahnya berkilat-kilat. Syah Fazwan pun
nampak riang semacam. Tak henti-henti dia mengusikku. Mak encik nampak
tak kisah.

Tengah hari itu ada tamu mengunjungi rumah mak
encikku. Seorang gadis yang...eleh, taklah cun sangat. Tapi Syah Fazwan
layan dia dengan mesra sekali. Gadis itu pun nampak macam miang je. Aku
terbakar oleh api cemburu. Mak encikku sekejap tersengih sekejap
ketawa. Seronok le tu!

Aku memberanikan diri muncul di ruang
tamu. Cuba melenggang-lenggukkan langkahku di depan mereka. Syah Fazwan
perasan akan kehadiranku. "Ha..Mas..mari sini, saya nak kenalkan awak
dengan seseorang."

Gadis itu nampak tercenggang melihatku tapi akhirnya tersenyum sambil
menjeling manja pada Syah Fazwan

"Inilah Sharifah, bakal tunang saya!" Kata Syah Fazwan sekaligus merentap
jantungku.

"Ooooo..inilah Mastura yang you cerita tu ye? Dan mereka pun ketawa
beramai-ramai. Berdekah-dekah.

Gelaklah.
Gelaklah. Aku sedar siapalah aku, cuma seekor kucing betina jalanan
yang sekadar singgah di sini dan diberi nama olehmu, Syah Fazwan!
Mastura konon!!!!!

kahhhhhhhhhhh berdekah3...leh jd nobelis x..ganti kak fiza

nota bijik: farhana..ok x akk pya nobel..hehehehe

Ahad, 26 April 2009

danish shuffle

video

video

nk cite psl anak bujang aku ni...dr dulug keje dia melompat atas katil..x kira lah katil sape...kdg2 tu kami nak lepak dlm bilik tgk tv pun ganggu betol...haa kalo dgr lagu ke ape ke...lg2 kat astro ceria tu..haa mula lah aksi lompat...dulu lompat aje tau..skrg ni dah ada gaya baru..gaya2 ala shuffer gitu...

KORANG FOKUS PD KAKI DIA TAU...YG LAIN2 TU ABAIKAN..KAHHH

nota bijik: sorilah buat kepala korang senget jap...aku x reti nk rotate cm mn..upload jek terus jd senget gitu...kahhhh berdekah3

aksi2 aku bila laki xde...kahhh


ni tgh boring sbb laki aku keje mlm..korg jgn gelak tau...x baik tau..Tuhan marah....janji jgn gelak...janji tau...haaa gelak jugakkk

arwen...boooo boooo bearrrr...hehehehe






xde ape cite..saje tepek gmbo anak dara aku...hehehe...
boooo boooo bear...hehehehe

Sabtu, 25 April 2009

gemok kurus gemok kurus gemok kurus

maceh peah aka zura...sbb tersudi mengetag aku...
nk bg tau kat ko ni...aku wat keje umah ni tgh mlm td...
anak2 semua dah tido..aku korbankan ms tido aku semua tuk jwb tag ko
yg aku agak mmg BEST GILER SIOT TONGEK...kahhhhh berdekah
ni pantun tuk ko peah
pak ajil pi tesco beli kuali
kalo sudi tag lah berkali2...
kahhh berdekah

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?
cuci pun tak penah...terakhir mende...kahhhhh berdekah3
(sllu cuci mil aku ngan laki aku jek)
2)pencuci apa yg anda guna?
x pernah cuci...so x amek tau...kahhhh berdekah3

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
jrg aku mop lantai ni...mil aku xde aku bru mop lantai..sbb dia ada dia lah buat...kahhhh

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
make sure pintu tingkap semua locked...

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
mee megi cpt di masak..sdp dimakan...kahhhhhhhhhhhh berdekah3

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
Teh o, kopi o ngan milo
7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
tgk muke anak2..pas2 bebel sorang2...w/pun ms tu anak2 dah tido..kahhhhh
lg satu..suke sembang2 ngan en. somi


BADAN ANDA...(adooooiiii sakit jubo jwb tag ni) kahhhh


1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat= 60kg (kalau x silap ler.. rs2 cm berat lg ni...tu angka saje nak sedapkan ati...kahhhhh)Tingi = 161kg

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
75kg (awat kejutan ke) hahahaha..tu ms aku peknen kan si danish lah...

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
pas pantang ari tu penah try mate5..ok lah skit berat tu....skrg dh xde sampingan...telan semua
tpi aku jalan kaki pergi n balik keje tau...abis tu dh mls nak exercise bagai...at least dptlah kurang lemak2 tepu n tak tepu dlm bdn aku ni...kahhhh
4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
x igtlah..x slh aku 45kg..ms tu sekolah menengah tu..arrghhhhhh aku x igttt ler...
5) anda pernah sertai program pelansingan?
penah...ala yg free trial london mgt tu...tergoda ngan iklan dlm tv tu..yg dpt free gift ngan free treatment...pi treatment tu...dpt mndi wap...sekali dpt turun 600gm jek..kalo nak amek package..kena bayar 3K...abah dia..kahhhhhh
6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
ni tips org london tu kasi...mlm jgn mkn berat2...kurangkan karbohidrat...tu yg penting..then mnm air yg byk...buah...senaman lah at least 15 min 3x sehari...hehehe..satu lg tips...mkn dgn kuantiti yg sikit..tpi kerap pun bleh kurangkan berat....betul ko...aku dh buat...

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
mkn mknan yg berlemak..selera mkn bertambah kalo peknen...yelah dah set palahotak...ok peknen leh mkn bagai tuk 2 org...pas2...xpe nti pas banak berat kembali normal....atok dia...kahhhh

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
size body ngan berat dah ok pun kira alhamdulilah lahhhh...x target lah mn2..kira ok....oklah...x ok..kena bg ok...kahhhhhh

9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ntahlah...tgh cari la ni.....

10) sila upload...?
wokeh...


ni ms aku peknen anak no. 2...kahhhh kembang sebesen aku...






ni pas abis pantang smpi la skrg...ok x...bleh tahan gak lah kan

11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?

kak rina, kak pah, ciklinn, shi3la, ira82, tuya, ila debab, ira ayien, suel, sue selim

Khamis, 23 April 2009

Acara tido anak dara ku

ha nk cite psl anak dara aku nie...dia ni susah nak tido...nak tido kena ngis dulu (cam kena pukul) tpi kdg2 jek dia buat pagai...pas2 guling dr kiri ke kanan..atas bwh..serba x kena...haa tiap kali nak tido..dia sure nak nerap..yg kelakar tu..ms nerap tu...mata pinjam...kepala dok angkat...kahhhh...last2 tido nerap cam gitu haa...senyap la dia...aku je yg tak leh lena..sbb ape tau..sbb yelah takut dia tak bernapas ke..sesak napas ke..ok ke idung dia...kahhhhhhh 15 minit gitu..bru lah dgr dia berdengkur..sng atiku..kahhhhhh...

Haiiiii...nan


abah banjer lagi..tpi tya kat mama..mama ada bw cash ke...kahhhhh
so that day...laki aku pi jusco g amek kupon lg..kahhhh igtkan nak sopin bju arwen...tpi ari tu
aku letih sgt..nak pilih pun dah sengal...so ckp kt dia...lenkali la..
so laki aku g bw kami dinner kat restoran hai nan..ekceli dh lama aku nak pi sana sbb ari tu ada masok JJCM...so kami x tau nak pesan ape..perut dah lapar..danish lak dah ketuk sana sini...amek apa yg npk menarik jek...
not badlah mknan dia..cam mknan melayu jugak..kita pun bleh msk...hehehe
anak dara aku biasalah....time kami nak mkn dia tido...dah abis mkn baru bgn..gud girl kahhhh
nota bijik: sape dok pg...restoran ni sebelah restoran nasi kandar kayu bkt jambul..(saje bitau..mn tau kot2 depa nak banjer aku) kahhhh

1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang..jgn tipu2 ek..

sapalah yg buat tag cengini..rajin beno...ni sure xde keje lah ni..dok pikiaq nak tag ape kan kan kan...hehehe

2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..

ekceli wallpaper den ni sllu tuko2...ni yg latest la...suke wallpaper ni sbb anak bujang aku ni...TERLALULAHHHH JAMBU..kahhhhh...lgpun rmbot dia seakan2 menantu x jd tu si aina dora...kahhhh...oklah tu...tp rmbot aina keras skit...kahhhhh berdekah3..

3)Tag 10 orang

pak mail sebelah rumah

kak na sebelah rumah

cik leha..dpn umah

abg jamil sebelah tpi skit umah pak mail

abg tong gas

abg posmen

cik tom belakang umah

cik li depan umah cik tom

abg makenik

last but not least..to my dearest mil...gud nite (tido awal npk) kahhhhh

nota bijik: yg kena tag tu saya tgu smpi anda smpi bila2...kahhh

Selasa, 21 April 2009

lalalalalala....

owh laki ku yg cantek jelita bak bidadari yg turun dr langit..ku cinta pd mu...awakkkk ...awak manis lah pki tudung.......kahhhhhhhhhhh

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
kat cc..ms tu aku tgh studi..so wat partime keje kat cc...yg kelakar tu kan...sembang kat kaunter
sekali meja kaunter runtuh..kahhh berdekah....

2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
amat2 penyabar...bgslah lawan ngan sikap aku ngan panas baran ni...
kelakor...yg bgslah layan dua2 sekali ting tong...kahhh
suke dipuji...kalo kena puji...muka dh jd kambing gurun senyum smpi ke tinge..kahhhh

3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
atas moto..kat bkt jambol..otw balik dr hiking..tgh tgu lampu ijo..kahhhh...ms tu nak declare...

4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
ermmm...byk lah...cinta kami mmg the adventure..hahaha..tp ms tu dia xmo kat sape2..dah...saya nak awak jek...seorg yg setia beb...

5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
smpi skrg dah 9 thn...

6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
3 tahun..alhamdulilah..

7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
dulu ms kapel sllu lah buat kejutan...skrg ni nak kejutan mende...yg paling kejut potong rmbot pendek..NAK TGK????kahhhhh

8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
byk perancangan benonye..ishh mls nak bgtau lah..kang x jd lak...slh satu nak jdi kaya nak jd kaya...ntah leh jd kaya pun x tau...satu lgi of course lah nak bahagia smpi hjg nyawa bersama anak2...

9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
ok..tip top...
10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
baik...leh msok mn2 pihak...ngeh3

Isnin, 20 April 2009



1) letakkan gmbo profile anda
dahhh...kat atas tu



2) terangkan maksud gmbr tu
xde kene mengena dgn yg masih idup or yg tlh tiada

3) kenapa anda pilih gmbr tu
tu gmbo yg paling cute aku rs..berdekah3



maceh pd ila kongkek ngan mak dora..yg sudi tertag aku..kahhhh



nota bijik: eh igt korg je ada nota..kahhhh berdekah..ekceli gmbo tu aku nk buat ala2 eda mak dora yg sllu buat bibir cekci bak bibir itik...mnjdi x????

robek matoku..robek jua duitku...

buku kupon diskaun ...

baju jln2 ngan baju ari2 arwen


korang dah tau ke blom?????kupon???

jumaat lps...aku dh plan nk pi jusco beli baju tuk arwen...wktu tghari nti...ms aku pi tu...tgh aku kebek2 baju tu...dtg sorg promoter tya aku...

promoter: u ada itu kupon diskaun ka
aku: kupon? apa kupon?
promoter: itu kupon la..jusco kupon
aku: mn bleh dpt?
promoter: itu atas juga..
aku: ooo atas ka...amik saja ka...or ada apa2 syarat
promoter: talaaa syarat ma...u ada member kad...u tunjuk nti dpt ma..kalo u beli ini baju..u dpt 30%
aku: hah!!!betoi ka...aku pun ape lg..terus pi kat kaunter..tya..kupon diskaun..ha amek ko dlm tu pyalah byk kupon diskaun...nak plak mmg aku tgh nak beli baju arwen...mmg berbaloi la..ngeh3

abis duit tuk beli baju aku ngan od beli baju arwen...ngeh3...xpe anak pya psl sggup x beli kahhhh

so aku msok keje kol 230pm..hehehe

esok ...sabtu aku pi lg amek buku kupon tu...
bleh amek byk2..asalkan depa x cam ko...hahahahaha

Ahad, 19 April 2009

pgg botol plak...

ni lg satu perkembangan terbaru arwen...dia dh pndi pgg botol....n kalo tgk botol susu ni...sure kelibut..yelah org tgh lapo..ko main2 lak..kahhhh...yg lawak tu kan kdg2 tu puting botol tu x kemana hala..tgk2 dok kat idung lah..pipi lah..smbil molot dok nganga nk cari puting..harharharhar....tpi selain abah kamoo...mlm2 kamoo sure cari puting mama kan kan kan kan...kahhh berdekah3

Khamis, 16 April 2009

KHAS TUK KO SHI3LA...

sbb aku sayang kat ko aku bg yg ni plak..sori psl kucing ko tu eh...
xpelah ni kambing pun chumel pe...harap ko suko smpi ke jubo okay...

HADIAH TUK SEMUA..amek ye


NAK KASI INI CAT YG SGT CHUMEL PD SEMUA KWN2 BLOG YG SGT AKU CHENTAI N SGT2 LAH SPORTING N GILAAN..AMEK JGN MALU2..KANG AKU SUNAT..KAHHHHHH...

Isnin, 13 April 2009

yea yea yeaa..dh pndi niarap pung...


ekceli arwen genap 3 bln die dh leh niarap dah..cpt sggh anak dara aku nieh..dulu abg dia 6 bln bru leh niarap...abg dia duduk dlu...mayb anak pompuan ni bdn rgn kot...mlm2 kan aku suh dia tido...dia sure nak niarap...jenuh gak pujuk udah lah tu arwennn sok2 le plak...huwaaaa..mama nk tido..kahhhhhhhhhhhhh...alhamdulilah advanced skit anak dara aku sorg ni...ye kelakar dok dlm stroller pun die nk niarap ...aduihhh...tu yg tpt letak bby troli cm kat tesco tu pun dia nak niarap gak...waduh2..kamoooo..hehehe ponat den nk kena pantau...mau kang tergolek kuar...hu3..so pasni leh lah letak dlm walker..sng koje mama...hahaha..abg kamo pun dah leh harap jaga kamooo....bgs abg...hehehe

Jumaat, 10 April 2009

My Nyawa....




Abah banjer Nando...

Khamis lps..pas blk keje...aku pun ckp ke laki aku...nak pi pantai qbay jap nak lepak2 jek bw anak2 aku..sekali laki aku ckp..xmo laa..kita masok dlm...(cam lucah jek byi) kahhh..aku orait jek...tpi b4 maghrib kena balik laaa..mlm jumaat tu..x elok kuar...kahhhh...so smpi kat sn..laki aku kata nak mkn pe...aiseyyyy abah nak banjer rupanya...x kisah le..pape pun jd..aku cm biasa..kejor danish ....abah dia ngan anak dara dia lahhh...smpi2 jek terus abah dia pi kat nando...wahhh lama x mkn ayam nandooo...ok jelah...danish ntah ape lak ari tu...bw otomen ngan kete spot dia..kalo x bw ngamok...haa amek lah nak woiii ko main la kat situ..ari tu ko main bola..ari ni ko bw menan lak...lantakkk asalkan ko tak ngamok udahhh...mkn dgn aman w/pun kdg2 anak bujang aku suke wat stunt..anak dara aku biasalah tido...hehehehe...alkisah laki aku tya...nak kasut sport x...hu3..dgn simpati aku ckp x yah lah...lenkali...heheh (baiknye bini)

ya allah rmbot danish..dah sama ngan mama pung haaa...hehehehe

mkn nak mkn...sedap tu sosej..hehehe

haaa..otomen pun ko nak mkn gak ke....abis kena bunuh si otomen tu...kahhhh

no komen...kahhhh

cakk...




TAG PSL ANAK PLAK


1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.

2) Letakkan butir ini :

Nama penuh : NUR ARWEN DAFINA
Nama pangilan : Adek/arwen
Jantina : GIRL
Tarikh Lahir : 01.01.2009
Tempat Lahir : Hospital Pulau Pinang
Berat Lahir : 3 kg
Cara Kelahiran : NORMAL

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?

ni adalah anak kedua aku..syukur kali ni aku dikurniakan anak pompuan..so spsg la...bukan anak dara aku jek...anak bujang aku sekali mama harapkan moga anak2 mama membesar ngan sihat sentiasa....menjadi anak berguna...pandai..pndi bw diri...hormat org tua...belajar pndi kalo boleh smpi peringkat yg lebih tinggi supaya kelak ms depan korg terjamin...apa saja lah korg nti buat..biarlah baik2 belaka...yg penting tu apa jua korang buat igt pdNYA..mama x kesah korg jd ape..tpi kalo bole nak jd doctor ka pilot ka..cikgu ka...lawyer ka..sbb nti leh kaya sama2..hehehehe leh bg mama duit byk skit...haaaaaaa....x kisahlah asalkan korg bahagia idup hgga hjg nyawa...mama sayang kamooo semua..

TAG PSL EN.SOMI

Rules: Here’s a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.

He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
ASTRO cenel discovery ngan sport...

You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
bertuahlah nk order salad...apa yg tertulis kt menu tu lah yg order pun mcm kat KR...Nando kahhhh

What’s one food he doesn’t like?
Durian aka tempoyak..cam tait katanya...haihhh aku suko tu kahhhh

You go out to eat and have a drink. What does he order?
Teh O Ais Limo...

Where did he go to high school?
High musical...kahhhhh

What size shoes does he wear?
10/11..kaki gajah....kahhhh

What is his favorite type of sandwich?
Sardine sandwich..

What would this person eat every day if he could?
Nasi nasi nasi nasi...kalo xde nasi lapar jek budak ni....mlm2 sure msk megi...kahhhh

What is his favorite cereal?
Coco crunch danish anak bujang dia...abis dia sapu....

What would he never wear?
Maternity pad..kahhhhhh berdekah3

What is his favorite sports team?
Team mn yg menang dia suke lah..kahhhhh

Who did he vote for?
PAS kot...

Who is his best friend?
selain aku...budak nizam botak tu kot...kahhhh dulu depa ni rambot cam mop lantai tu...alah bob marley....sehati sejiwa la konon...pirahhhh

What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
awak ni kalo x bebal (bebel) x bleh ka

What is his heritage?
Bila nak kaya ni...

What is his favorite colour?
Hitam n putih

What is his habit?
This org suke korek...not korek me lah..korek tinge..ari2 korek tinge heran aku...sonok kot korek..kahhhhhh

What is he proud off?
Ermmm..proud having a wonderful wife and beautiful children..nak tergelak lak wonderful wife..kahhhh wife sikit pya gile2 remaja ting tong...kahhhhh

Lastly, do you think he will read this?
A'ah dia bc blog aku...ni nk pesan ke dia...pas bc ni sila ke bilik ye...saya tgu ni...assalamualaikom

I want to tag...
angelina juling
jlo
gynweth paltrow
helly berry

kahhhhh berdekah3

Khamis, 2 April 2009

berkat malam jumaat...amboiii lajuuuu..kahhhhh

aku x larat nak gelak dah ni...smpi terkencing2
aku pas kat korg lak eh...kahhhhhhhhhhhhhh

Malam itu malam Jumaat. Sakri ingin beristirahat awal bersama isterinya,

dia fikir dia akan dapat banyak ganjaran jika berbuat begini. Ganjaran

paling nyata ialah hakikat dia kini sudah mempunyai lapan orang anak:

empat daripada mereka masih kecil lagi. Yang bongsu masih lagi menyusu.

"Malam ini kita tidur awal. Malam jumaat" kata Kasim pada Ani, isterinya

yang sedang menyusu anak bongsu mereka.

"Tak boleh bang. Sebab anak anak kita masih belum tidur, nanti saya

tidurkan mereka dulu."

"Baiklah awak uruskan mereka. Abang akan ke bilik sebelah membaca Al-quran"

balas Sakri, sambil ke bilik air mengambil wudhuk, setelah mendapatkan

songkok. Kitab al-quran dan meminum seteguk air sejuk Kassim bersedia

untuk memulakan kerja ibadahnya?

"BISMILLAHHIRROHMAN NIRROHIM"

"Bang!! Anak dah tidur" Terkejut Sakri mendengar suara Ani yang membawa

khabar baik kepadannya dalam jangkamasa yang begitu singkat.

" SODAQALLAHULAZEEM "

Tu la dahsyatnya malam Jumaat...kahhhhhhhhhhhh berdekah3

Rabu, 1 April 2009

Alahai makcikkk.....

saje tepek ni cite
yelah asyik bc..bukak blog ko je..npk tetek npk telo..npk tetek npk telo
abis tu tgu telo tu pecah..tak jugak..kahhhhhhh
so layan je lah ni cerita eh...

Alahai Mak Cik.........
Suatu hari..seorang Makcik menyewakan salah satu biliknya
untuk seorang pemuda penyelidik nak buat kajian kat kampungnyer..
Penyelidik yang dah bersetuju tu pun menyewa la..

Malam tu..

Time penyelidik tu nak mandi..maklum ler bilik air kampung..
Dah tu dia tu..hensem lagi..muda lagi..

Makcik tu pun "semacam" ler..dia pun nak pi ngendap si anak muda nie mandi....

Makcik nie kantoi sekali..oleh pemuda tu..

Kali keduanya pun kantoi..nak ngendap nie..

Kali ketiganya..pemuda tu naik bengang dan bagi warning..
" Kalau makcik ngendap saya sekali lagi...saya rogol makcik!!!"
Kemudian..makcik tu keluarkan jari kelingking dan berkata...

" JANJI TAU..!!"..



================
Burung Spesel


Pada suatu hari sorang suami baru pulang dari Brazil , membawa burung kakak tua yang sangatlah spesel..

Si isteri bertanya..pada si suami...

" Abang..buat aper beli burung tu..?! Kan mahal tu..!"
Suami menjawab..

" Ala takper..burung ni spesel..tengok nie.."
Suaminya mengangkat tangan kanan dan memetik jarinya...burung itu terus menyanyi lagu POP..

Si isteri sangat suka..dan menyuruh suaminya mengangkat tangan kiri plak..
Si suami..berbuat demikian dan memetik jarinya.. dan burung itu terus menyanyi lagu ROCK pula..

Si isteri pun suka dan bertanya..

" Abang, kalau kita angkat kedua-dua tangan plak camner..?"
Suaminya menjawab.." Awak cuba la buat.."
Si isteri mengangkat kedua2 tangannya dan memetik jarinya..lalu..burung itu pun berkata...


" SATU SATU LAH, BODOH..!!! "


==================
mengandung anak gajah??????


Seorang lelaki yang badannya gendut naik kereta
api. Penumpang sangat penuh maka lelaki itu
terpaksa berdiri. Dia merasa ada yang
menyenggolnya lalu lelaki itupun melihat
kebelakang. Ada seorang ibu hamil yang juga
sedang berdiri. Melihat wanita hamil itu maka
lelaki bertanya pada wanita itu :


Lelaki: Hi... kakak hamil ya ?
Ibu hamil : Iya udah tahu tanya lagi (kata wanita
dengan nada kesal)


Lelaki: Isinya orang ya, kak ?
Ibu hamil : Iya (dengan nada kesal, lalu
bertanya)Encik hamil juga ya?


Lelaki: Iya (Sambil ketawa)
Ibu hamil : (Karena merasa jawaban lelaki itu
tidak sopan dia melanjutkan pertanyaannya) Isinya
orang ya?


Lelaki: Bukan, isinya anak gajah (sambil ketawa lagi).
Ibu hamil : (terkejut, lalu ketawa)


Lelaki: Laa... kenapa ketawa? (dengan bingungnya)
Ibu hamil : Oh isinya anak gajah, ya... patutlah
belalainya keluar( sambil menunjuk seluar lelaki
yang lupa dikancing)


Lelaki:???????????

=============


Skandal Doktor


Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.
Ia pulang ke rumah dengan wajah muram.
Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang
Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,
"Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim
dengan pesakit terjadi di mana-mana.
Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang."
Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi
itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.
Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,
"Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual
antara doktor dan pesakitnya."
Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih...
Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,
"Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan"




Sorang taukeh kedai restoren sedang mengira pinggan mangkuk di kedainya...
- 13 mangkuk pecah
- 5 mangkuk retak
- 2 mangkuk hilang




DAN....

- 1 mangkuk hayun sedang baca blog ni.....
daa...pegi buat keje.....takde keje lain ke 2...asyik tgk blog jer.... ekekekekeekekeke