Jumaat, 27 Mac 2009

Jgn duduk atas telur bang...nti pecah...kahhhhh

auwwwwwww...korg npk ke apa yg aku npk
haiiiihhh..kena ban x blog aku ni...
lantakkk...sudahhhh..biorlerrrr
hehehehehehe

OH MY GOD!!!!!!








ni magazine dr jopon...
mak nenek jd cover..kahhhh
tuk tatapan korg yg tgh bosan n ponat bokojo...
layannnn....kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tadaaa...jat da da da..jat da da da...


nilah muke bak kata eda.. spastik yg dpt aku kebek dlm almari
lunch td..pas msk tuk laki tersayang tiak msm tu (msk kurma telur)
terus aku g kat almari ...kebek pya kebek..adalah npk gmbr aku
yg BELOM PECAH DARA..kahhhh

aku rs skrg aku lg lawa dr BELOM PECAH DARA..kahhhh (angkat bakul sndiri)
tak suke tak suke tak sukeeeee...eeeee yacksssss

nk tgu aku blik kpg nak amek gmbr2 dulu2...lmbt...
ni gmbr thn 2000...gmbr pki topi tu 1st time dating ngan od
yg pki bju kuning tu dah declare jd bf gf..ahakkks..

aku pun pki scanner gak..dulu pki camera pilem..kahhhhh

aku nak tag kat: -

sue
tinie
ira
kir
peah (zura)

sila tepek gmbr korg yg belom pecah dara (b4 kawin ler) occay..

Khamis, 26 Mac 2009

Ma...maa...maaaaa...maaaaaaaa!!!!!!




sebelum aku tido...aku sllu bancuh milo dulu...danish lak npk...trs dia pggey maa...maaaaaaaaaaaa (dgn nada jeritan batin dia)..rupanya dia nk biskut mayat tu..nk celup dlm air milo tu ...pndi lak budak celup hehehehe...lapar la tu..mmg dia suke mkn cam tu...kdg2 tu tgh dia celup...mata tgk tv...abis lah jatuh biskut lembik...aku nak suap xmo..haaa nak suap sndiri...suka ati lahhhh...hehehe

Jom torai


korg harus torai 3+1 paket kat atas ni..mmg superBBBBB...tiga2 sodap nk mmpos..sllu kalo kita beli...bancuh 1 gelas tu sure cayor kan..ni x...mmg pekat kelat melekat tekak korg...amat puas hati...dah lah aku ni antu mocha..nak beli mocha kat sb or cb mahal..so ada tesco choice...mmg best....rege dia 7.99..aku kongsi ngan ofismate aku (w/pun aku x suke deme) kahhhhhh....

sayang laki woiiiii...

jam mnunjuk kan dah siap msk...hehehe

mil aku xde..blik kpg
aku igt jap jek...sekali tepon laki aku ckp
nak stay sn smggu...(smbil laki aku tgk aku)
aku ckp...alahhh dok sn terus pun xpe...kahhh
laki aku jeling kat aku balik...hehehe

laki aku ckp..kalo mak stay lama2 sn saya nk mkn ape?..sbb laki
aku keje mlm...(ni kes sbb aku sbok ngan anak2..mn ada ms nak msk2 semua..semua mil
aku yg mskan)

kalo dah sayang giler meroyan kat laki
aku pun kelam kabut laaa balik
nk msk tuk laki aku yg tersayang bucuk tiak msm ni
(tgk dlm bilik sedap jek tido cik abg tiak msm ni)
aku terkam ape yg ada...
npk ayam..goreng ayam
pas2 sib baik ada cili + bwg dah mesin
terus msk smbl sebelah..ayam dah siap grg..campak
kat sebelah..haaa amek ko dh siap pun ayam msk merah

npk sikit jek ayam tu..sbb aku x mkn..semua laki aku bedal
hehehehehe

aku smpi ofis kol 2.05pm..hehehe
ofis aku dekat ngan umah...5min jek

p/s: abaikan kuali mil yg buruk tu lg berjasa...hehehe

Isnin, 23 Mac 2009

Koje jwb tag jo...amek ko besen x jd

kahhhhhh ni gmbo lama..saje tempek...hehehehe jgn mare ye kwn2...kahhhhhhhh

wow...wowi...wooooo..wewe....weiiiii gumbira ati ni bila ditag oleh budak jauh di lautan pacific (pacific ke) lantakkkk ehhhh...bru tingat...laut china selatan ler....apa pya budussss..kahhhhhh..maceh besen x jd..kerna sudi mengetagkan diriku....

1) Lelaki no 1 dalam hidup anda..
-
Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu Lelaki ini yang selalu memuja Hanya dirimu Yang bertakhta dalam sanubariku Sanubari ku Aku yang mencintakan mu Hanya dirimu…

kahhhhh
alamak sekali koke lagu anwar ler...jgn mare ye...
of coz le LAKI AKU ..kang dia bc blog aku..jwb laki lain.mau x dpt ari2..

2) Perdana Menteri M'sia no 4
-my ex boi...abg dir..kahhhh uwekkkkk


3) Gossip di tangga no 2 sekarang..
-mmm....mmmm.....mmmmm....ada aku kesah kahhhh


4)Selebriti paling chumel no 1
- ntahlah...deme ni pki mekap bru npk chumel...tpi betol kata besen x jd..nora danish kot...hehehe


5)Kakak no 4

- xde kakak...nape nak cr jodoh ke..kahhhh

6)Teman rapat no 10

-x igtlah..jap aku kol sorg2...semua ngaku teman rapat ler..cm mn..lantak lahhh


7)Kawan paling kudukut no 6
-ni satu hal..jap aku kol...ermmmmm semua kata aku yg kedukut...arghhhhhhh kahhhhh


8)Kekasih no 2 anda..

-aikk....cam nak korek rahsia je nie...mn ada woiiiii laki aku lah kekasih no. 1 smpi juta2..pun dia jugak..kahhhhhhhhhh


9)Artis lelaki no 1 di hati anda

-x kose aku nak jdkan artis lelaki no 1 kat ati aku...baik laki aku jd artis no. 1...siang dpt..mlm pun dpt..ari2 dpt..mn nak dpt..halal tu...kahhhhhhhhhhh (jwpn serong skit)..hehehe

10)Adik no 3

-soklan ni aku penin...ni tya psl adik beradik no. 3 ke...ada adik yg no. 3...yg aku tau aku ada adik bwh aku (kira adik beradik yg ketiga ler)...kahhhhhhhhhhhhh


Tag di sambung kepada:

ira

k irma

reen

sara

peah

kalo korg dh kene tag..apa aku kesah..lantak korg ler..heheheh apa2 pun kena gak siapkan tugasan ni...kalo x..aku g repot polis..kahhhhhhhhhhhhh

Jalan2 ari mggu




npk x gelang kat tgn arwen..chumel kan..ni anak pgasuh arwen yg bg...aka sil aku...apa2 aje diorg ni...baju lah suar lah semua bg..sbb anak2 deme dh besr...so depa bg kat anak aku...sggh baik ati...ni pulak kami g jalan2 cuci2 mata..cam biasa danish ngan bola..aku rs besor esok ganti david bekem ni..hehehe...


rock x rock kami ni...kahhhhh


mama arwen interframe jap ye kawan2..kahhh huiiii tembamnye anak dara aku ni...hehehe



like father like doter..hehehehe...wil ko pasan x reben ko bg tu...kahhhhhh










Sabtu, 21 Mac 2009

TAG PSL PEKNEN...

huhuhu..syok gak kena tag ni kan..maceh kak irma sbb sudi tag aku nieh..ok meh layan apa yg aku kena tag...

anak teruna aku...AHMAD DANISH ZIKRY..day 2 after birth

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
x plan pape pun...kalo boleh nak bunting pelamin..tp heheh xde rezeki..8 bln pas tu bru melekat....itu pun sbb x reti nak romen...kahhhhhh tiba2 tingat lak 1st nite...kahhhh giler kentang pya takut ms tu nak romen....wakakaka

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
ooo ni x leh bg tau...rahsia..nama2 ni kang ada org tiru hehehe...sbb ni for my coming (INSYALLAH) ler...sbb igtkan nk letak kat 1st anak.kuar lak telor..pastu 2nd lak tiba2 ada nama lain...simpan je lah...hahahah poyo aku

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
giler kentang pya sonok woiiiii...sapa x sonok dpt tau peknen...heheheh ni dinamakan rezeki drNYA..susah wooo nak dpt...syok giler babas...tp yg x syoknye azab dia...kahhhhhhhhhhhh....

4. HOW OLD WERE YOU?
bape eh jap nak kira....22+40-15-22...ha baru igt...25 taun (palahotak aku bru 2 thn sudah x igt mende...) kahhhhhhhhhhh

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
igt lg ms tu..bln pose 2006...aku dh x peod smggu...hati dah kocok2 dah..igt koke je leh kocok2 ke..kahhhhhhhh....pas2 test kat umah...ms tu nak sahur ngan laki...g kencing pas2 titik kat upt tu...kahhhh..sekali tgu..jeng jeng..kuar kaler double...giler kentang le aku...terus ckp kat laki...yahooooooooooo saya peknen...kahhhhhhhhhhhhh (tp palahotak igt cite2 psl banak sakit) heheheh...

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
of coz lah en.somiku...abis tu abis semua dia canang satu kampung...kahhhhhhhhhh (keluarga dia lah)..hahahahaha


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
of cozlah...sape xmo tau...

8. DUE DATE?
21hb May, 2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
haaa ada...muntah2..makan muntah...makan muntah..igt lg ms tu mkn mcD..sumbat byk2..last2 balik umah..uwekkkkkkkkkk abis kuar semua..sedih giler..ngis2 aku kahhhhhh tp jap jek pas 3 bln tu ok balik....

10. WHAT DID YOU CRAVE?
xde pulak ngidam pape...bantai semua..kahhhhhh

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Anak teruna...hehehehe

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Sebelom peknen 60kg..amik ko mkn byk giler ms peknen...terus naik berjuta2 kg..jap tgk buku merah....ermmmm jeng jeng jeng...75kg..fuhhh dasatkan...giler kentang pya berat....lantak le..janji aku sihat dan gemok..hahahahaha

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
ada...HB tggi..kena cekup 2x smggu...bosan giler....


14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
hospital besar...Kole Lumpur

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
12 jam..msok ptg..pagi baru banak..giler kentang pya lama...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
abg ipar...sbb en.somi ms tu keje...hehehe


17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
doctor 3 org..nes skit pya rmi keliling katil...hujung pala..en.somi...kahhhhhhhhh


18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
normal le beb....BANGGA giler nieh..kahhhhhhhhhhh


19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
amikkk.....2x beb..giler kentang pya sakit...igtkan ilang sakit...lagi sakit ati adalah sbb x jalan pun amik ubat tu (pain killer)...kureng tol...kahhhhhhhhhhhhh

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
wow kak irma...bb ko lg dasat eh..igtkan bb aku yg paling besar..3.7kg..hehehe

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
8.31pg on 19hb May, 2007

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
AHMAD DANISH ZIKRY

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
sila rujuk ticker anak den kat sebelah ni...hehehehe


24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
do it again mende..baru je pas pantang ni...ermmmm ntahlah x larat rsnye nak banak lg..sbb penat jaga anak2 kecik ni..kalo jarak dekat..kalo do it again kena tgu depa besar...insyallah...hehehehe..kalo banak xpe..banak jap je sakit...10x banak pun xpe (actionnye aku)...tpi bab nak jaga anak tu...hehehehe penat weiiii....

oklah aku nak tag sape ni...aku nak tag budak yg paling HAVOC sekali ..hehehe

Mereka2 itu adalahhhhhhhhhhhhhhh


1) AI TONGEK (ada aku kesah) kahhhhhhhhh

2) SYA DUREX (sya)

3) TOKEH KAPKEK (her)

4) MAMA DORA (eda)

5) TOKEH M5 (yies)


alamak...rupanya aku yg tingtong..kahhhh ate kami bru jek dpt tag ni...mn lah tau tag ni dah berkurun korg dpt...xpelah aku tag kat mereka2 ni...itupun kalo depa wujud...


1) abg kaman

2) zul

3) mizi

4) lan

5) syam


eh lupa lah..ni kan tag psl peknen...depa jantan..adoiiiiiiii lantak lah korg...kahhhhhhhhhhh

Jumaat, 20 Mac 2009

Danish kokok adekkkkkkk.....


dlm kol 8 mlm td...tgh aku tgk tv dan arwen dok atas katil tgh mnm susu..danish lak ms tu dok main bola..ntah ms bila dier dok kat adek dia...tiba2 huwaaaaaaaaaa si arwen...aku terkezut...rupanya danish kokok kaki adek dia...korg tgk lah tu smpi merah2 kesan kokokan tu...sib baik arwen ngis jap jek..tpi x sempat nak snap muke dier...hehehe..sib baik gak x melarat ngis si arwen ni...adoiiiiii tu la aku kata..skrg ni danish ni suke sgt kokok org...aku ni dah byk kali kena..tgh aku dok dukung si arwen..dia kt belakang tgh siap2 nak kokok bontot aku..sib baik aku sempat elak...hu3...sian anak dara mama ni....








Khamis, 19 Mac 2009

diaper free

cantek x diapers pureen ni...aku suke giler diapers ni...kalerful..tahan lasak plak tu...nak beli x mmpo...ni pun dpt gift dr ofis...sllu aku pkikan arwen diapers drypers jek.....ni kalo beli rege dlm 30++


ni leh jd model diapers x...hehehehe..cantek kan diapers ni.



lembut lagi...leh pki semalaman...heheheh...arwen pun tido lena...kahhhh

suel tol ke ko tag aku nie...

1st time kena tag nie...ntah btl ke dak suel ni tag aku..sbb konpius ngan nm elly nie..rmiii..tp xpelah...aku hentam kromo buat gak...hahahahahasnah

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

~NYAWAKU~sbb anak2 aku ngan laki aku adalah nyawa aku...tanpa deme tak bererti lah hidupku...sob2

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

- http://arwendanish.blogspot.com- alahhh taruh nama anak2 aku...aku rs aku nak ubah lain ler..mn tau kot2 banak lagi dan lagi..takan kalo 10 anak..sepuluh2 tu nak buh kan...hehehehe

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

- ate deme semua dah ada blog..ekceli aku dah ada blog lama...ate mls beno nak hapdet..ate fp deme x mo tgk...ate blog aku kembali idup ler...kang deme kata ketinggalan zaman...alah cite citun psl korga (family)..hehehe

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

- ada...sbb xde ms nak hapdet..tpi nape tiba2 aku suke berblog..kahhhhhh


5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

- a’ah aku setuju ngan eda..sbb blog dak suel ni sllu berhapdet...


6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag

- aku rs dah xde org kot...sbb semua dh kena tag...ermmmm...sape eh...

1) mak
2) abah
3) abg
4) adek
5) ikan puyu

kepada nama2 TERSEBUT di atas (x wujud) x pyh jalankan tanggungjawab anda sbb anda sememangnye xde blog..pd ikan puyu tu...ntah idup lagi ke ko kat umah mil aku tu bwh katil...kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

Rabu, 18 Mac 2009

anak daraku

dek...ko isap jari xpe..jgn ko isap ibu jari kaki..mama ko dh serik occay...hu3..seram sejuk pewot aku tgk ko dek...hehehe

awat dek...muke seyes jek..ko teran ke...hehehe...cool dek cool ni auntie2 mau tgk...kahhh

anak dara aku dah 3 bulan..cepat jek besor kan...korg igt muke arwen ni ikut muke sape eh....

Selasa, 17 Mac 2009

Danish main bola kat Qbay

arwen ngan stroller pinknye...rock tol anak aku dressing...kahhhh


mama + danish + arwen


mama + arwen


my hero



danish ngan helmet birunyeee..


video


adoii...anak aku wat gempak kat qbay...kami belikan dia bola...
ni bola yg ke bape ntah aku pun x hingat...so apa lg...abis satu qbay dia jdikan pdg bola
jenuhlah mak pak dia main ngan dia...kalo x mau ngamok dia kat situ gak...hehehe

Selasa, 10 Mac 2009

Nilah diaa...ngeh3

ni kalo laki x keje or keje pagi...danish will tido ngan abah dia....mama dia tido blik sebelah ngan adek...cm ni lah kalo tiap pg pi bilik sebelah...seronok tgk deme ni...mama ngan abah bila tido sekali...ituuuuu rahsia kelambu...ngeh3....
ni lah anak teruna n anak dara aku ...hehehehe mak oiii deme ni mmg mencabar aku ....kdg2 naik antu jaga deme ni...tpi seronok...hahaha..yg adek dh pni sembang...dh kuat agkt pala..yg abg lak..dah pndi ckp skit2..yg best tu..ada ayat tak tahann...dia sllu ckp...a'aaaa x tau..hehehe..hebat mmg hebat jaga anak jarak dekat ni..tpi xpe kejap jek...hehehe...

ni lah diriku setelah beranak...amik JDM pun 1 kotak jek...stop dulu
pulus xde..ngeh3..setakat ni boleh lah dah pki jeans semua pki..hehehe