Rabu, 2 September 2009

KETIAK SAPE MASHAM..lalalalala pok pok pok

spesel petua tuk somi2..n bakal somi
tuk istri2..n bakal istri makesure bakal somi anda
pki perfume or deodorant eh..

Petua Rumah Tangga


Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia dalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang…. dipetik dari majalah PA&MA…Feb 2004…kalau tak caya…

So kengkawan kalau tengah stress tu …..bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend.
Bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

Moral of the Story…. So kalau isteri dok tention tu … lepas balik riadah..calit sikit bau ketiak anda..yang masam tu insyaallah mood dia ok…….
Ha..ha…ha. … selamat mencuba…& Kepada para isteri jangan dok tension sangat…nanti kena cium bau ketiak suami …….

nota bijik: if afdal kalo bg ketiak terus pd istri2 anda...tp kdg2 aku suke
dok bwh ketiak somiku itu...itupn klo dia pki perfume..gelora tul jiwa ragaku...upsssss ramadan daaaa..kahhhhhh

20 ulasan:

  1. Hye..

    Hohoho...

    pengsan aku..

    kahkah..

    rasa mcm tak nak ar..

    tak sanggup..

    kahkah..

    ::Tak leh tension2 dh.
    kang duduk ketiak tadah peluh..

    wahaha....

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. walaaa...balik kang aku cium ketiak laki aku! kahhhhhh!!!

    tp b4 tue, suh hubby spray byk2 myk wangi!hahaha:)

    BalasPadam
  4. erk!

    huhu! aaaa.. kalo wangi, nak lerr.. kalo masam akak pastikan ianyerr akan wangi terlebeh dahulu..

    pastu baru laaa.. kan kan kan..

    BalasPadam
  5. cehhhhhhhhhh...nasib laki aku xdek bau ketiak masamm..ekekee

    BalasPadam
  6. kak el..

    uikkk

    ramadhan tu...

    hahaha...

    opss terlebih sudah...

    kalo ketiak bau macam bangla apa cerr???

    koma terus!!

    hahaha

    BalasPadam
  7. mmg ler.. kalau ko stres joyah .. ko g le bwh tiak laki ko .. sure relax.. kahhhh ..

    BalasPadam
  8. ketiak siapakah yang harus cikdya cari untuk hilangkan tension nie..
    kahkah3x..
    cheq tak kawen lagi ler..

    selamat daya jarang tertekan.. hikhik

    BalasPadam
  9. el, aku suka je cium tiak mr dz tu..huhuuu seb bek tak masyam...aku mmg suka je duk bwh tiak dia..heaven..kahhhhhhhh

    BalasPadam
  10. hmm...elok gak terapi ni..dari membebel2..tu..usung je ketiak kan..trus senyap..kahhhhh
    aku pun suke gak cium2 ketiak laki aku..sbb ketiak dia xde bau pun..haakakak

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. el..tak sanggup ler..tp klu dia pkai perfume best, mau gak duk hidu ketiak dia..haha

    BalasPadam
  13. hohohooo haku ader dapat emaill nihhhhh...

    haku yg tekanan nihh dok bawah tiak laki lakk migrainnn terusss..nasibb tak pitammmm...heavennn la sangattt..puiiiii

    BalasPadam
  14. Kehadapan El yang kusayangi..
    El maafin diriku ya..
    ku dah masukkan dirimu dlm latest n3 itu..

    Maaf ya..

    ku terlepas pandang..

    jangan marah okey..

    nway, thanks komen2 El..

    memang membina..

    Okay, Selamat berbuka ok..

    BalasPadam
  15. kakakaka..klaka je ini artikel....hahaha...klaka...ok2...nt klu abg besi ade gilpren nt,abg besi nk bg cium bau ketiak yg power ni ha...

    klu pgsan nt,el yg bertanggungjawab ok?

    hehhe....

    BalasPadam
  16. cpt update..err..jamu utk muka gila,jauh dll ada dijual skrg.sila dptkn di blog gua..uhukss...

    BalasPadam