Rabu, 16 September 2009

-kEjaDiaN SmLm-


smlm ms aku nak balik solat zohor kat umah...
aku nek moto...then smpi kat depan umah tu..angsa2 jiran sebelah aku tu dok block jalan..hantu betul
mmg sllu cam tu..kdg2 tu aku jln kaki pun sllu angsa2 tu block jln...huk

mula2 tu aku stop kejap..aku tgu lah kot2 angsa2 tu nak blah dr situ kan...
tgk2..bkn depa nak blah..depa dok sorong molot kat aku ada lah..aku ni penakut angsa benonyer...abis tu
aku U-turn balik terus ikut jln satu lg...
nak plak smlm ujan lebat..mmg lecah lah skit jln tanah kat umah tu..sekali ms nak lalu kot longkang kecik tu
ada lopak xlah besau sgt...dlm palahotak aku mmg dah aim..ni sure jatuh ni..aku gagah gak nak jalan jugak
lgpun tayar moto dh botak..kahhhh

kan dah kata..tercelepok ko haaaaa moto aku jatuh..sib bek x kena kaki aku..sib bek aku sempat elak moto jatuh sekali ngan aku
aku pun cool jer...depan aku ni betul2 umah bbsiter aku tu haaaa...tgk2 anak aku danish dah jenguk kat tingkap..mama..mama..nak ni nak ni
ko nak ape danish...tgk ni mama dah kotor kena lecah..haihhhhhhh...pas2 bbysiter aku lak tya..ok ke x...aku pun blah dr situ...tpi kedengaran dr belakang aku..umah tepi tu ada org dok ngintai..kahhhhhhhhhhhhh tu lah jiran.nape x tambus je jalan tu..kan aku dah jatuh...hehehehe

dengan cool babeh cool aku pun terus je masok dlm parking moto terus pi bilik air..terus bogel terus ...MAKKKK..OOO MAK AMEKKAN TOLE KAT DLM BILIK...kahhhhhhhhhhh berdekah3.....

yg menyayat hati..satu kpg tau aku jatuh moto...kahhhhhhhhhhhhh giler kentang pya kpg....glamer aku...

nota bijik: NTI KO ANGSA..AKU SUNAT KO 300X ...HUK

19 ulasan:

  1. woi dengan angsa pun ko nak ambik ati ker??? wakakakaka

    BalasPadam
  2. teringat lak masa saya jatuh moto dulu,yag peliknye..saya dok belakang leh jatuh..yg bawak moto x jatuh pun..apa kata..angsa tu akak sembelih pastu wat rendang..

    BalasPadam
  3. wei...angsa tu mmg sj nk sakat hg la...lawak2...sian ko...

    aku pun kdg2 takut gk angsa2 ni...suker sondol...

    BalasPadam
  4. woii jgn di sunat..sembelih aje wat lauk raya kaah

    BalasPadam
  5. ala pe susah kak culik angsa tu pastu wat gulai anta kt jiran yg rajin dok mengintai tu.....

    BalasPadam
  6. ADAKAH ANGSA ITU PESALAH? TIDAKKKKKKKKKK....YG SALAH ADALAH MOTO KAU SBB BERTAYAR BOTAK. MAKANYA, KAU SUNATKAN JE MOTO KAU TU! kahhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  7. kahhh...kerane takut angsa ko jatuh moto..aku pon takut gak dgn angsa..dgn anjing lg laa...tp lawak lak ko jatuh erk..kahhhh..tp seb la xdek ape2..lg2 nak dekat raye dah ni...ekekee

    BalasPadam
  8. cian akak el.. jatuh moto disebabkan angsa,
    daya pun takut ngan angsa nie

    hebat tu 1 kg leh tau

    BalasPadam
  9. Kahhhh...aku tgk picca angga ni pong dh agak yg ko nak kena sondol..hmmm..ko bayar toll tak masa nak lalu tue...sure diaorang nk mintak duit raya dr ko tue..kahhh! berguling3...

    Sian kat ko yer..abih lecah tue ko tolong tambunkan..x per dugaan di bulan pose k..nasib baik ko x jd apa2...

    ^ cedera di sondol ngan angsa n cedera di hempap dek moto...

    BalasPadam
  10. err... blom penah gua baca dalam internet, orang mati kena sodok angsa, tapi ini first time kes orang tergolek dog jatuh moto sebab nak elak kena serang angsa... gila lu beb bikin gua cramp gelak sorang2 depan monitor ni.

    hehehe... relax, takde sapa yg perfect dlm dunia ni.

    BalasPadam
  11. kahhhhhhhhhh..aku sambil baca cita ko..sambil aku bayangkan kejadian tersebut..mmg menyayat hati..kahhhh...klako la el..nasib x kena sodok..kalau kena sodok,langgar lopak,jatuh moto,org kg tau..lagi haruuuuuuuuuuu...kahhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  12. elly..lawaknya....aku pon penah kena sondol..

    elly,,,aku pon ilang idea..mujur la aku call MIL kata nak balik buka sana...then discuss nak masak ape..so itu la hasilnya,,bahagi2 tugas,.,wakwkakwak
    memang sedap giler gulai batang pisang...tapi pisang AWAK jer best MIL aku cakap..selain dari pisang hutan.

    BalasPadam
  13. Aku jgn kata angsa, ayam pun takut. Dulu masa kecik penah kena kejar ayam betina yg SS ingat aku nak amik telur dia. Ada aku kesah dia nak bertelur ??? Lps dari tu terus fobia ngan binatang2 seumpamanya. Tp aku dpt bayangkan camne keadaan ko masa tu, hihihi.

    BalasPadam
  14. Hhahaha habis la ko angsa ... sunat sampai 300x wooo

    BalasPadam
  15. wakakaka.....adus sian kamoo...habis udah ko sunat angsa2 tuh?

    BalasPadam
  16. KAHHH haku pun takut angsa beb ... fbiaaaa..

    lor ko ni smp jatuh moto .. sib baik xdak pe.. kang x leh raya baru tau

    BalasPadam
  17. kahhhhhhhhhhh padan muker kooo....

    BalasPadam
  18. kah kah kah kah kah wargh!!!!!!!

    (nk gelak guling2 je kali nie)

    best8x!

    BalasPadam