Sabtu, 22 Ogos 2009

seafood + ayam penyet @ JB

dh smpi JB ahad mlm tu..bil bw g mkn tmpt femes kat JB...aku pn x sure nm tmpt die...Anjung Senibong kot...mmg restoran tu kat betol2 tepi laut...leh npk Singapore...
aku igt mn lah bil aku bw..igtkan dia bw g tmpt mknan yg aku x penah mkn..sekali tgk...seafood daaaa...kahhhhh wat suspen jerk...

danish yg mmg x leh dok diam...mkn xmo..nk mnm jerk..

haa tgk tu..blom pape lg dah buat pagai..

me wif future sil and my bil (adek od)


view singapore..aku igt jauh sgtlah singapore tu...ghupenye jln kaki pun boleh smpi kahhhh

kami amek set tuk 4 org mkn...oklah mknan dia...hehehe bil ngan gf die banjer...

nilah sponsor kami ms g KL-JB..my lovely mil...kahhh...org nak tgkp gmbo dia..dia jual mahal lak kahhhh

isnin pas bil aku konvo..igtkan nak terus balik KL..x jd..sbb kami x puas ronda lg..lgpun od penat drive...cr hotel..smur full..maklumlahhh time konvo2 ni sure pack...

mlm isnin tu kami pi mkn kat area skudai...ni pun tmpt femes budak2 utm...ayam penyet
pes time mkn...biasa2 jerk...nama restoran dia...RESTORAN PINANG...

danish yg suke mkn ayam goreng...

14 ulasan:

  1. wei..restoren pinang kt Pulau Pinang! opsss! salah daa..kt Skudai! hiks!

    ^^ sodapnya nengok makanan tue suma time2 posa cenggini..hiks!

    BalasPadam
  2. alahaii..
    lama gile aku x g senibong...
    zaman2 kegemilangan aku kat Jb 3,4 tahun lepas..nasik lemak dia sangat2 femes..

    sori la el..aku x dapat nak jimba jimbo jupe ko..domammmm!!!kuarantin okehhh..

    BalasPadam
  3. lagi satu port best ialah stulang laut, situ banyak tempat makan plus ada duty free shopping complex.
    tapi jgn keliru, stulang laut nama tempat tu, kalau stulang darat area kampung melayu majidee.

    lu nak jalan kaki seberang selat tu pi singapore..??

    hahaha... belum sekerat jalan berenang dah kena tembak dgn coast guard diorang.

    BalasPadam
  4. wah2 jalan2 cari mkn ni sedapnya.....

    BalasPadam
  5. camnerr agaknyerr rasa ayam penyet tu yerr.. selalu gak dengar, tapi kat sini mana laa akak ko ni nak carikk..

    sendiri bikin laa nampaknyerr.. nak tgk resepi arr kat tenet..

    BalasPadam
  6. issshh eL... baca n3 makan2 time pose.. huh silap aku gak baca n3 ko time tgh pose.. mencabar tul!!

    re= aah im indonesian,, but dun wory i can speak malay 100%. well.. u know that :) hehe

    BalasPadam
  7. aku tak penah pon rasa ayam penyet tu..haihhhh

    BalasPadam
  8. wah dr penang ke JB ko el...sakan kome ye....alang2 dah nampak apsal tak seberang je?

    BalasPadam
  9. weh2...asl x gi tau da smpi skudai?
    klu x, bole dating2 wey.

    BalasPadam
  10. ayam penyet???

    ingatkan hidung ja penyet...

    hahaha

    BalasPadam
  11. danish mmg comel gile~!! ader cam anak mat salleh pon ader..kiut plus tomey~!!

    "selamat berpuasa~!"

    BalasPadam
  12. Cam best je menu ayam penyet tu. Pernah dengar tapi tak pernah rasa lagi. Hehehe.

    BalasPadam
  13. wah wah wah jalan2 carik makan yer.... next time kalu gi senibong order ikan siakap masak latprik kat kedai yg sebelah nasi lemak tu... terangkat gitu.... that my favorite dish hehehehe........

    BalasPadam
  14. aisehh sekali usya konyer bakal biras tuhh cunggg la wei..kalahh la koo..abihh laaa pasni mertua ko anak tirikan ko dahhh...huhu nanges tepi esbok la kauu..

    BalasPadam