Isnin, 3 Ogos 2009

mbekkk..mbekkk [tenkiu ols]

alhamdulilah anak dara aku NUR ARWEN DAFINA sembuh dah dr dmm cmpk...aku juga nak ucapkan terima kasih pd korg yg amek kesah diri aku ngan anak2 aku jua famili aku...hanya Tuhan sj dpt membalasnye..aku plak hya mmpo mendoakan kesejahteraan korg sekeluarga...w/pun half dr korg dah kenal..penah jpe..dan ada half lg hya kenal dlm alam maya...SAYANG KORG SGT2...huhuhu...TERIMA KASIH YE..

alhamdulilah..daku skrg pun dah stabil...heheheh kahhhhhh

*************************************************************************************

So meh nk cite psl dinner aku ari ahad lepas...jeng jeng jeng..AKU MKN KAMBING YOU...kahhhh...perbualan aku ngan hubyku otw balik dr kg. oh ye kpg ku..KUALE KANGSOR..ate yeleeee...teman org peghak juge...kahhh

suami: jom pi mkn nasi briyani kambing
bini: jom ler..kt mn
suami: kt sg 2 ..seberang....haaa mkn kt dlm ladang ternak kambing...
bini: biar betik....xpelah...jom lah torai
suami: x tau jalan..xpe..nti tya org.(siap tya org..kt mn ada restoran nasi briyani yg depa dok mkn dlm ladang ternak kmbg tu) eh betul tau...bkn merekacipta kahhh...

haa..restoran ni mmg betul2 dlm kpg..yelah dah ladang ternak kmbing for surelah dlm kampung...jauh dr bandor..kalo dlm bandor abis ler kome2 pengsan bau kmbg..ye idokkk..kahhhh

kuar dr kete..tu dia....bau kambing menusuk kelibu...kahhhh...mmg betul pung..tokeh restoran ni bkk kedai dlm ladang ternak kambing dia..so nasi briyani kambing dia..dagg nye mmg fresh...disembelih tiap2 hari u...hahahah...mmg time mkn bunyi kambing2..mbekkk mbekkkk...heheheh..mmg best tmpt die....jom layan gmbo ye...

tmpt mkn dia ala2 bali gitu...hehehe

kami smpi betul2 lepas mghrib..sib bek ada surau..surau dia pun open air ala umah kpg...(sori ni pic without flash)

cantek deko dia...aku pun ape lg klik klok klik klok snap gmbo...korg tau abis smr org pakat tgk aku...depa jakun kot...ate deme xde blog...teman ade..kahhhh

kalo bw anak2 tu mmg x jd mslh...luas n selesa..siap leh lari sn sini...mmg dlm kpg (utan keliling restoran tu)

haaa sng kan..aku letak arwen bwh..mkn dodok..korg tgklah arwen dah elok dr dmm cmpk...cergas budak ni...

ni menu hubyku...BRIYANI KAMBING...sori abis terabur..sbb hubyku godek2 nasi tu nk suh tunjuk dgg kmbing...kahhhhhhhhhh

menu aku...KAMBING GRILL...kodokut..isi skit...side dish tu x bape nak suker..kalo ltk kentang goreng ke...coleslaw KFC tu ka..sedap lew..kahhhhhh

ni menu danish...roti benggali ngan sup kambing...sup kambing dia mmg MALATOP MAK...hehehe

cak...danish mencuke sbb dia bru bgn tido...

tulang rusuk kmbing...ni pes time aku mkn kambing grill..ghupe pun dh mcm kmbg..abis pakat semua bau kmbing..kahhhhh

hubyku yg tgh torai sup kambing...

sup kambing ni mmg POWER GILAKK...cukup segala..ngan pekatnye..perghhhhh
slurppppppppppp slurppppppp

arwen yg buat cam umah sndiri...kahhhh

geram aku kat danish..dia xmo bergmbor sekali..eeeee tgkla dia bleh pi kt blkg tu..abis mnman aku ngan abah dia ...dia sapu...

aku yg ting tong msok hangen kuar asap...berdekah3...rindunye kt korg :)

ni tmpt order mnman...open air...syok lak aku tgk...

sori gmbo x jelas..aku snap gmbo kambing tgh grill..kahhhh korg tgk yg tengah2 tu ...huby ku kata..awat sebelah jerk...ate dah ramai org mkn..tgk sebelah je lah..hikhakhikhak mbekkkk

ni plak kandang kambing...

company tokeh tu...sape2 nk beli kambing...bleh beli kt sni..n mkn kambing sekali..kahhhh mbekkkk

ni restoran dia...mutiara krystal cafe
gelap pic ni..ha lantak

nota bijik: aku bkn gemo sgt mkn kambing pung..ni pun pes time mkn real pya kmbing kahhhh..saje nak torai...sllu pun mkn kat knduri je...berdekah3
alhamdulilah xdelah fenin2..cuma bau kmbing jerk..kahhhhh :)

sekian terima kasih..assalamualaikom

20 ulasan:

  1. Syukur anak ko dh sihat yek ..
    tp campak tu normal ler.. bagus lg kene time2 kecik .. dh beso kang x de ler kene ..

    wahhhh sgt2 daku suke suasana itu rest.. mmg sgt2 lepak ala2 neilis kat sentul tu ..

    amboi ko , posing maut yek .. weh awat danish nye rambut dh ala gurl aku tgk .. aduyaiiii ..


    ** weh jgn lupe VOTE B01 tuk AKIL KHAIRY di blog ku

    BalasPadam
  2. alhamdulillah dah sehat ye arwen...

    marveles laa tempat korang mkn tu...mknn pn npk sedap...terliur aku...tapi kan...aku diet...cuci mata je laa...hahahaha~~~

    BalasPadam
  3. alhamdulillah dah sihat...

    el, mkn kat ladang kambing, mesti ade bau kambing masa makan tu. tak loya ke?? ehehehe, tertanye2 gak aku...

    BalasPadam
  4. Arwen dh sihat yer... Alhamdulillah..
    Aku suka environment restoren tu tp apakan daya aku laki bini x makan mbeekkkkk.... i makan ayam jer, hahahaha!!!!

    actually mmg nmpk aman damai jer kwsan tu erk??

    BalasPadam
  5. alhamdulillah..arwen dah sihat...yahoo..leh gi kl!!leh gi kl!!kahhh...sonok nye aku nengok korang 4 banak gi mkn tu el..meriah je aku nengok korang bergolek2 kat situ..huhuh...tapi malangnyer..aku x terliur..sbb aku x mkn kambing..kahhhh..

    BalasPadam
  6. syukur alhamdulillah anak dara dah sht.. kira cepat gak tu!! naddim dulu kat 3mggu kena campak bru ok

    ishhk mmg terliuq aku tgk ko hirup sup kambing tu el.. x hengat!!
    tapi mesti kambing2 kat situ stress kan?! ye la ari2 tgk member2dia kena ratah ngan manusia dpn mata depa kahhhh!!!

    re= tenkiu la suka tgk blog aku yg berterabur tuh :( (ye lah.. org bru blajar berbelog la katakan~~ huhu)
    rajin2 la jenguk yer..

    BalasPadam
  7. lor el.. ko org kole kangsor ke. kat mana la kedai tu ye... menarik btul.

    BalasPadam
  8. xsaket kpaler ker pkena kambing tuh?

    BalasPadam
  9. Syukur la dia dah sihat. Lega pala hotak tak? Kalau anak sakit, jiwa kita pon sama sakit. huhuhuhu :(

    Sekian, wassalam.

    MMBEKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    BalasPadam
  10. mbeeekkkk..jgn hang pun ikut perangai kambing tak suka mandi sudahhh...

    glad to hear Awen dah sihat...

    BalasPadam
  11. alhamdulillah dah sihat anak hang..

    perghhh mengembek2 lah ko mlm tu yerk.... hahahhahahhah

    sgt cantikk lor tmpt nie

    BalasPadam
  12. alhamdulilah syukur el...sumernye dah sihat...ko pun dah tak jadi keliwon kan?haaaaaaaa aku pelik tul la nape baru hari ni aku nampak post ko....ari isnin lepas takdo lagi...mengong tul la...aku nye blog ke tak ber update atau aku yg mengong nih????weiiii sedap & mantop sehhhhhh......terus lapo perut aku.....

    BalasPadam
  13. beb, gua tgk gambo... hubby lu rock eh... gitaris mana?

    anyway, gua masuk sini ikut blog shiela. salam kenal!

    BalasPadam
  14. Sungguh special restoran ni, aku mmg antu kambing. Nak plak yg grill2 ni. Bestnyer!!!

    BalasPadam
  15. alhamdulillah sihat dah arwen..Danial dolu pon kener waktu kecik gak..kesian tgk derang cenggitu tau..

    wehhhh sg dua tuh kat juru ka...tempat tuhh mcm bes jerk..suasanan kg bes tuhh taaaappppiiiii tang kambingg tuhh haku tak baper berkenan nak nak plak time mkn bau kambing..mau haku muntah kambingggg hoo..

    BalasPadam
  16. wehhh haku tgk laki ko..terbayang tips romen ko plakk..kahhhhhhh

    BalasPadam
  17. weiii x penah g lg la nih....mkn dlm ldg ternak kambing tuh....bestttt ye suasana itu...tp kan bau tu la...bleh ke selera nk mkn ka...kekeke

    BalasPadam
  18. salam el
    weh...kt mana restoran ni
    aku tak baca abes pun
    malas
    hiii3X

    sila la jwb soklan
    ate..kome org perok ke
    leh le kita jupe ti ye
    teman bakal jg org kuale ti tau

    pe pun thanks el
    sudi gak jengah laman aku

    BalasPadam
  19. alhamdulillah arwen dh sehat ye..ritu aku pon igt khalis kne campak,tp bkn rupenye alergiik.wkakakakakka!
    kelako la k.el yg danish tgh mnm air kt blakang tu..wkakkakaka,aku gelak sorang2!hahahaha!
    eh tpt ni mcm kt bora ombak je gayenye..

    BalasPadam
  20. tgk sup dia pon aku dah leh bayang kan yang sup tu manyakk powerrr... duii..kecuq ayaq lioq aku tgk kambing yg korang makan...

    alhamdulilla... arwen dah sihat...
    xde ke tinggal bekas2 nyer el???

    ko pon daah x yah jadi keliwon lagi ea...

    BalasPadam