Sabtu, 25 April 2009

gemok kurus gemok kurus gemok kurus

maceh peah aka zura...sbb tersudi mengetag aku...
nk bg tau kat ko ni...aku wat keje umah ni tgh mlm td...
anak2 semua dah tido..aku korbankan ms tido aku semua tuk jwb tag ko
yg aku agak mmg BEST GILER SIOT TONGEK...kahhhhh berdekah
ni pantun tuk ko peah
pak ajil pi tesco beli kuali
kalo sudi tag lah berkali2...
kahhh berdekah

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?
cuci pun tak penah...terakhir mende...kahhhhh berdekah3
(sllu cuci mil aku ngan laki aku jek)
2)pencuci apa yg anda guna?
x pernah cuci...so x amek tau...kahhhh berdekah3

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
jrg aku mop lantai ni...mil aku xde aku bru mop lantai..sbb dia ada dia lah buat...kahhhh

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
make sure pintu tingkap semua locked...

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
mee megi cpt di masak..sdp dimakan...kahhhhhhhhhhhh berdekah3

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
Teh o, kopi o ngan milo
7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
tgk muke anak2..pas2 bebel sorang2...w/pun ms tu anak2 dah tido..kahhhhh
lg satu..suke sembang2 ngan en. somi


BADAN ANDA...(adooooiiii sakit jubo jwb tag ni) kahhhh


1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat= 60kg (kalau x silap ler.. rs2 cm berat lg ni...tu angka saje nak sedapkan ati...kahhhhh)Tingi = 161kg

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
75kg (awat kejutan ke) hahahaha..tu ms aku peknen kan si danish lah...

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
pas pantang ari tu penah try mate5..ok lah skit berat tu....skrg dh xde sampingan...telan semua
tpi aku jalan kaki pergi n balik keje tau...abis tu dh mls nak exercise bagai...at least dptlah kurang lemak2 tepu n tak tepu dlm bdn aku ni...kahhhh
4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
x igtlah..x slh aku 45kg..ms tu sekolah menengah tu..arrghhhhhh aku x igttt ler...
5) anda pernah sertai program pelansingan?
penah...ala yg free trial london mgt tu...tergoda ngan iklan dlm tv tu..yg dpt free gift ngan free treatment...pi treatment tu...dpt mndi wap...sekali dpt turun 600gm jek..kalo nak amek package..kena bayar 3K...abah dia..kahhhhhh
6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
ni tips org london tu kasi...mlm jgn mkn berat2...kurangkan karbohidrat...tu yg penting..then mnm air yg byk...buah...senaman lah at least 15 min 3x sehari...hehehe..satu lg tips...mkn dgn kuantiti yg sikit..tpi kerap pun bleh kurangkan berat....betul ko...aku dh buat...

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
mkn mknan yg berlemak..selera mkn bertambah kalo peknen...yelah dah set palahotak...ok peknen leh mkn bagai tuk 2 org...pas2...xpe nti pas banak berat kembali normal....atok dia...kahhhh

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
size body ngan berat dah ok pun kira alhamdulilah lahhhh...x target lah mn2..kira ok....oklah...x ok..kena bg ok...kahhhhhh

9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ntahlah...tgh cari la ni.....

10) sila upload...?
wokeh...


ni ms aku peknen anak no. 2...kahhhh kembang sebesen aku...






ni pas abis pantang smpi la skrg...ok x...bleh tahan gak lah kan

11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?

kak rina, kak pah, ciklinn, shi3la, ira82, tuya, ila debab, ira ayien, suel, sue selim

4 ulasan:

  1. kahhhhhhhhhhhh pg2 bukak blog je kena jawab tag bedekahhhhhhh

    BalasPadam
  2. WAKAKAAK bagus2 ... mak aii siap ada pantun plak yek..

    BalasPadam
  3. aku dah jawab la ini TAg. saja nak tag aku lagi kan...

    BalasPadam
  4. adoiii...ingat dah tak kena tag ni...ko saje jer x leh tgk aku rilex yer el...ada jer ko nak bg aku...ko nak soh aku berjaga mcm ko gak erk??

    yer la adikku...kang aku jwb yer tp susahnyer byk pic aku dlm laptop...dan laptop tlh dicurik org (huhuhu)...nnti aku carik dlm khazanah albumku yer...tungguuuu

    BalasPadam